My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, 30 December 2012

Berhenti seketika.

Maaf ye semua saya ambil keputusan utk berhenti blog untuk seketika..

Ada masa kita tulis2 lagi ye..


Wassalam.

Thursday, 27 December 2012

~

Jumaat terakhir bagi 2012..

Semoga hari jumaat ini hidup kita lebih diberkati oleh Allah S.W.T sama ada di dunia dan akhirat.

Banyak berzikir dan mendengar al quran,semoga rezeki yg dipinta akan diperkenankan oleh-NYa dengan izin-Nya..In Shaa Allah.

Amin Ya Rabbal Alamin.


Sunday, 23 December 2012

Cantikan Rumah

target 2013

Berjaya juga aku pujuk cik hubby beli langsir kt jakel..;)
Tapi muka dia masam sampai balik umah,xbercakap..hahahaha ada aku pedulik janji dapat.Dia moody sekejap je dlm 15 minit pas2 ok balik.
Tapi langsir 2uk sliding door memang mahal kan,memang ada yg murah tapi buruk sangat colournya n jenis kain nmpak sangat murah.

Sliding door pakej lepas nego harga dpt Rm280 sekali dgn alas belakang..Ok la kan..hihihi.
Tapi labuh la,kena potong sikit,

Time beli 2 sales girl 2 siap buka n bentang besar2 nak tunjuk cantiknya langsir 2,cik hubby plak mata pandang ke lain nak tunjuk protes la 2..Pas2 aku terus ckp 'b nak jugak langsir ni'.........
Salesgirl 2 dh senyum2 tgok gelagat aku ngan hubby..hubby pun dh naik segan pe nak buat syg bini katanya.hahahaha:)


Tuesday, 18 December 2012

(V4)Another SINDIR story..:(...Sambung sindir balik!!!

Kenapa la bulan ni ramai sangat nak tanya n sindir2 aku pasal hal ni...Kenapa care sangat hal aku,apa masalah dorang aku pun xtau.
Aku xpernah plak jaga tepi kain dorang..

Pagi xdi aku keluar dari pintu office nak ke toilet n terserempak dgn lelaki (budak account) kt depan pantry.So macam biase la bertegur sape.

Aku        : Oooii buat air lagi ker..
Lelaki F : Eh aku nak tnya ko skit la,bile ko nak ada anak ar??
Aku        : kenapa?perrgghhh touching gilerrr ko ckp mcm 2,nak balik umah la.
Lelaki F : xdela,ko xde planning ke?
Aku        : xde planning mcm apa?(malas nk pk n jawab time 2.)
Lelaki F : Aku baru ingat nak bagi duit raya.
Aku        : Oo yeke,oke mlm ni gak aku buat anak,sok bleh dpt duit raya x?hahahaha.(berseloroh la sangat)
Lelaki F : cari la penawar,tongkat ali ke tongkat kasim ke..
Aku        : Ok.

Berlalu macam 2 je n aku plak dh macam xde perasaan dh skrg..bukan marah @ sedih tapi hati aku biase je x terguris hati pun.maybe dh slalu kena tanya mcm 2 kot.

Ya Allah,Kau lebih tahu apa yg baik n buruk untuk kami Ya Allah.Semoga ada 'rezeki' yg telah Kau tetapkan pada kami.AMIN YA RABBAL ALAMIN.


Kul 6.05pm

sebelum nak balik budak lelaki F n Akak B ada dtg tempat aku tnya hal keje..ad 1 system ni pending xbayo 6 bulan so dorang tnya aku mcm mane nak settle hal ni.aku suh dorang tnya treasury department.
Dah abes2 tnya hal 2 tiba datang balik soalan pagi xdi dia tanya pada aku..

Lelaki F : ko bile lagi ni,lambat laa..
Aku        : Ko nak bile?
Lelaki F : Aku nak bagi duit raya ko xnak.
Aku        : Husband aku dh beli tilam baru,mlm ni aku on sok terus positive.T dpt result aku britau ko ek.
lelaki F   : Yela 2 ko

kakak B plak hanya mampu tetsenyum je,xckp pape.
Dalam hati aku cakap xkena pada ko memang la sedap cakap,sok ko dh alami sendiri tau la macam mane sakitnya jiwa bila nak jwb.Ko xkawin lagi dh sebok tnya hal anak org..tapi aku kalu bleh xnak doa buruk2 kt org,hubby aku ckp xbaik doa2 mcm 2.kita kena doa baik2 je.

Balik umah aku moody skit,hubby aku tnya kenapa aku jawab xde pape.dia ckp ni mesti something wrong happen kt tmpat keje ni,share la..Aku cite la A-Z(sambil dia pangku aku atas riba dia,cium2 dahi n ubun2 aku hehehe rasa macam baby plak,ngade2 je)..sejuk skit hati.Pas2 dia cakap office awak  kenapa sibuk nak jaga tepi kain orang,office saya x macam 2 je.apa masalah dorang,bengang tol saya.Dah la jgn nk dengar apa dorang ckp,sok kena batang idung sendiri baru tahu betapa sakitnya hati bile diaju soalan macam 2.


20/12/2012

Pagi ni aku borak bertiga dgn officemate aku.Akak H ni xdtg 2 ari dh,so aku cite la Akak M ni ngantuk je smlm,pas2 bleh plak dia ckp mcm ni''dia ada anak kecik,ko xde"..pas2 sebelum dia sambung lagia ku terus tukar topik lain..dulu entry sebelum ni pun cakap macam ni jugaKu pelik ngan akak H ni,dia ckp mesti sedap mulut je.aku malas je nak ckp mcm ni..alaarrrrr akak Allah bagi akak anak sebab dia tahu akak 2 dh tua,kawin lambat nati klau dh monopause dh xleh nak buat anak lagi,duk la sebatang kara sampai 2ua..Tapi aku x sanggup nak cakap macam 2 kt dia,aku masih lagi ada hati,perasaan n waras 2 nak bckap mcam 2...Syukur dgn apa dia dpt.semoga Allah kurniakan jua aku anak seperti mana Allah kurniakan pada dia.AMIN..

Aku rasa aku nak buat blog sindir je la dr blog yg sedia ada ni sebab dlm entry aku ni bnyak ckp pasal sindir je..Aaaarrrgggghhhh!!!
Tapi jgn isaw aku ok je..( ^ ______ ^ )

Mmmmmmm...ble la nk dpt rezeki 2 kan..~lalalalal~


Monday, 17 December 2012

(V3)-SINDIR PASAL ANAK

Account department

Aku       : kenapa ni,ada gosip ke?
Akak A : Xde pape ckp pasal anak,ko ada??(akak ni tgh sarat mengandung)
Aku       : Ooo ok,soon (sambil tersenyum)
Akak B plak cuak muka dia sebab akak A ckp mcm 2.Akak A pun dia rasa bersalah je sebab terlepas ckp kt aku macam 2.

Anyway,nati akan sampai giliran ku.Bersabarlah dengan manusia sekeliling mu.Allah sentiasa bersama kamu.

Sunday, 16 December 2012

Ni Ke Kawan!!

Aku x nak putus kawan @ nak kecilkan ati dia..Tapi bila ak online or msg 2 ngan kwan len dia mesti mencelah masuk n akan tanya  ''DH ADA BABY KE BLOM''.......
Apa ni,aku rasa tiap2 bulan tnya benda yang sama je kt aku pas2 post kt wall.dulu aku pernah tnya dia sekali je..Aku xtau apa masalah dia la,nati kalu aku dh pregnant ak britau la..

Dia pun xde baby lagi,dh kawin 5 taun lebih kot,n taun ni baru amik anak angkat..Xkan dia xmemahami perasaaan aku,dia pun TTC jugak.

Dia ckp ak sombong ngan dia la,apa la..tapi dia yg meyebabkan ak jauh dgn dia..

Tahun 2013..:)

Untuk tahun 2013 ni aku n hubby nak membusykan diri agar kitaorng x terpikir sangat masalah kitaorang.N untuk tahun baru ni aku nak ttup cerita 2012 apa yang terjadi biarlah menjadi kenangan terindah buat kami.
List untuk 2013..:)

1. G honeymoon kt mane2 tempat yang best,paling penting tmpat 2 sejuk.
2. Dah siap cat ruang tamu umah,sekarang ni busy nak pilih perabot umah..
   -Sofa
   -Meja Makan
   -Tilam baru
   -Meja coffe
   -Set Televisyen
   -Langsir
   -Carpet

Sambung...............

Dpt anak buah baru.

ALHAMDULILAH..Syukur kakak ipar aku sudah selamat melahirkan baby girl yang sangat comel baru sebentar xdi..

Hope lepas ni turn aku plak..hehehehe.

In Shaa Allah.

Sunday, 9 December 2012

Period sudah..:)

Adooiiii lain sikit period ak kali ini.Tanda2 sebelum Cik P menjengah:

1)Sakit breast
2)Muntah
3)Sakit perut

Cik P lambat 4 ari bulan ni..dan datang dengan jayanya(heavy)sampai penuh 1 pad xpernah macam ni + dengan sengugut sikit xkuat sangat la.still lagi bleh g keje.

So arini nak g DEMC jumpa Doc Zamri utuk sambung balik treatment setelah 2 bulan stop jumpa dia.
Anyway,thanks to Allah & Syukur atas semua kurniakan pada aku hari ni dan seterusnya,Allah berikan ketabahan dan kesabaran pada aku kali ini.

Tahniah pada sesiapa yang mengandung 2uk bulan ni..;)Semoga anda dan baby selamat sehingga sampai waktunya.( ^ ___ ^ )