My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, 31 January 2016

37minggu vs susu badan

Msuk 37minggu ni,ak sedsri air susu makin bnyk terhasil,baju basah sedikit..
Terkejut juga la sbb xjangka akan kluar awal2 mcm ni.
Tapi xtau la ni faktor dri anak sulung yg suka bgantung nenen smpai skrg.
Harap2 la baby jgn overdue mcm kkak dia ni.

Esok chkup 37weeks,hope semua bjln dgn lancar.

Wednesday, 20 January 2016

Kisah kandungan 35minggu

Pejam celik pejam celik rasa sekejap sgt masa berlalu,mggu dpn sudah pun masuk 9bulan.Perasaan ak mmng xdigambarkan iaitu takut dripada gembira.Pengalaman bersalin ke syifa dulu pun terbayang2 lagi ni.Kdg2 rasa down je bile pikir boleh ke nk hadapi sakit kedua selepas mati tu.Ya Allah kuatkan lah semangat ku ni.

34minggu:
Pada minggu ni ak mengalami sakit mcm brixton hick,ak tahan sakit sampai tertonggeng2.Sakit tu ak tahan je tapi masuk ari ke3 ak dh xleh tahan lagi,esoknyer 15/1 ak amik mc dan mlm tersebut ak berurut.Bila bidan tu urut dia ckp baby kedudukan senget belah ke kiri n bila baby mengeras kepala akan menolak rahim kiri sbb tu rasa sakit sgt tu.Slpas betulkan kedudukan baby mlm tu ak boleh tido dgn selesa.

35minggu
Chkup di Hospital salam dgn Doc Siti kul 2 pada 18/1,biasalah doc agak lmbat sbb dia kena standby if ada org nk bersalin ke apa ke,selesai agak awal kali ni dlm pkul 3.30.Ak ad citer kt Doc Siti ak mengalami sakit bhgian bwah mcm nk bersalin tu ak ckpla pstu ak g berurut pastu Doc mcm marah la sbb bgi bidan sentuh perut dia ckp sbb bru2 ni ada pesakit dia kandungan 8bulan balik perak buat lenggang perut n baby meninggal dlm perut,huh!takutnyer ak dgr.

Perkembangan baby 35minggu:

Doc sahkan lagi it is BOY!!!.:-)
Berat 2.2kg ok la doc ckp xbesar x kecik.
Air ketuban cukup
Kepala dh kebawah
Semua ok la doc ckp n jumpa balik 1/2 nati msa 37minggu.Berdebar rasa.

Kelengkapan untuk anak kedua ni sederhana saje sbb barang semua mahal kan hehehe..Tapi brg syifa bnyk yg pink lerr xsanggup plak nk bgi boboy ni pkai pink.:-P