My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 2 October 2013

Nama Anak

Amily NurSyifa Zandra Binti Amir Faisal..........................................panjang sangat ke nama ni???

Ok skrg kitaorg serabut pk tentang nama baby,smlm nak xnak hubby g juga la dftar nama si kecik ni sebab takut kena denda yela dh 2minggu kot.

Problemnya my mil suh letak Aimy NurSyifa@Amily NurSyifa je,nama panjang2 ni nati anak mudah sakit n xlarat bwak nama 2 t.Adooiii yg hubby plak xnak beralah nak juga letak AMILY 2!!!!
Ak plak just nk letak Syifa Zandra je.

Discuss smlm kitaorg letak je la full nama mcm kt atas n arini plak hubby serabut pk nama anak dia yg panjang bebebnor 2,dia g darul syifa arini minta pandangan ustaz,dh daftar bru nk minta pandangan apadaaa..

Tido macam org dah besar je-ari ke-10


jaundice

Story pasal jaundice stress juga la..Nak kena ulang alik klinik kesihatan n hospital.

Part paling yg xsanggup bila tgn si kecil dicucuk jarum,sedih sangat time.Klau kt klink kesihatan amik kt tapak kaki 2pun my baby meraung2 ngs.Dari hari 1st bb syifa chck drah semua cik hubby yg handle sebab mak dia xsanggup tgok bb kena cucuk.
Sepatut sabtu 28/9 kena riview blik bacaan di hosp serdang tp kitaorg tangguh keesokan harinya sbb kesian bb nk kena ccuk kt tgn,yg seminggu sblm 2 pun lebam di tgn xhilng lgi.So story ari ahad 2 sampai Hosp Serdang kul 11am msuk trus ke emegncy n ari2 memng ramai bby yg chck kuning n result darah pda ari2 semua bb dlm 200 keatas!!!ad 2 psgan yg bb dia kena admit ward sebb bacaan 300 keatas.

Masa bb jaundice ni nurse dr k.k akan dtg ke rumah setiap ari chck ibu n anak.

Ni result darah:
22/9-134#klink an-nisa
23/9-225#hosp serdang
25/9-169#k.k
26/9-178#k.k
27/9-172#k.k
29/9-211#hosp sedng
1/10-165#k.k
3/10-148#k.k

klau amik drah kt tgn bacaan lgi tept.


Alhamdulilah arini g chkup bacaan dh dibawah 150.semlm bb syifa berak 7x petanda bagus untuk bb yg kuning.So mggu ni bleh blik kg,yeay!!



-tgh myusu time taip ni,asyik nk bgantung je sakit dh nipple ni-