My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, 30 December 2012

Berhenti seketika.

Maaf ye semua saya ambil keputusan utk berhenti blog untuk seketika..

Ada masa kita tulis2 lagi ye..


Wassalam.

Thursday, 27 December 2012

~

Jumaat terakhir bagi 2012..

Semoga hari jumaat ini hidup kita lebih diberkati oleh Allah S.W.T sama ada di dunia dan akhirat.

Banyak berzikir dan mendengar al quran,semoga rezeki yg dipinta akan diperkenankan oleh-NYa dengan izin-Nya..In Shaa Allah.

Amin Ya Rabbal Alamin.


Sunday, 23 December 2012

Cantikan Rumah

target 2013

Berjaya juga aku pujuk cik hubby beli langsir kt jakel..;)
Tapi muka dia masam sampai balik umah,xbercakap..hahahaha ada aku pedulik janji dapat.Dia moody sekejap je dlm 15 minit pas2 ok balik.
Tapi langsir 2uk sliding door memang mahal kan,memang ada yg murah tapi buruk sangat colournya n jenis kain nmpak sangat murah.

Sliding door pakej lepas nego harga dpt Rm280 sekali dgn alas belakang..Ok la kan..hihihi.
Tapi labuh la,kena potong sikit,

Time beli 2 sales girl 2 siap buka n bentang besar2 nak tunjuk cantiknya langsir 2,cik hubby plak mata pandang ke lain nak tunjuk protes la 2..Pas2 aku terus ckp 'b nak jugak langsir ni'.........
Salesgirl 2 dh senyum2 tgok gelagat aku ngan hubby..hubby pun dh naik segan pe nak buat syg bini katanya.hahahaha:)


Tuesday, 18 December 2012

(V4)Another SINDIR story..:(...Sambung sindir balik!!!

Kenapa la bulan ni ramai sangat nak tanya n sindir2 aku pasal hal ni...Kenapa care sangat hal aku,apa masalah dorang aku pun xtau.
Aku xpernah plak jaga tepi kain dorang..

Pagi xdi aku keluar dari pintu office nak ke toilet n terserempak dgn lelaki (budak account) kt depan pantry.So macam biase la bertegur sape.

Aku        : Oooii buat air lagi ker..
Lelaki F : Eh aku nak tnya ko skit la,bile ko nak ada anak ar??
Aku        : kenapa?perrgghhh touching gilerrr ko ckp mcm 2,nak balik umah la.
Lelaki F : xdela,ko xde planning ke?
Aku        : xde planning mcm apa?(malas nk pk n jawab time 2.)
Lelaki F : Aku baru ingat nak bagi duit raya.
Aku        : Oo yeke,oke mlm ni gak aku buat anak,sok bleh dpt duit raya x?hahahaha.(berseloroh la sangat)
Lelaki F : cari la penawar,tongkat ali ke tongkat kasim ke..
Aku        : Ok.

Berlalu macam 2 je n aku plak dh macam xde perasaan dh skrg..bukan marah @ sedih tapi hati aku biase je x terguris hati pun.maybe dh slalu kena tanya mcm 2 kot.

Ya Allah,Kau lebih tahu apa yg baik n buruk untuk kami Ya Allah.Semoga ada 'rezeki' yg telah Kau tetapkan pada kami.AMIN YA RABBAL ALAMIN.


Kul 6.05pm

sebelum nak balik budak lelaki F n Akak B ada dtg tempat aku tnya hal keje..ad 1 system ni pending xbayo 6 bulan so dorang tnya aku mcm mane nak settle hal ni.aku suh dorang tnya treasury department.
Dah abes2 tnya hal 2 tiba datang balik soalan pagi xdi dia tanya pada aku..

Lelaki F : ko bile lagi ni,lambat laa..
Aku        : Ko nak bile?
Lelaki F : Aku nak bagi duit raya ko xnak.
Aku        : Husband aku dh beli tilam baru,mlm ni aku on sok terus positive.T dpt result aku britau ko ek.
lelaki F   : Yela 2 ko

kakak B plak hanya mampu tetsenyum je,xckp pape.
Dalam hati aku cakap xkena pada ko memang la sedap cakap,sok ko dh alami sendiri tau la macam mane sakitnya jiwa bila nak jwb.Ko xkawin lagi dh sebok tnya hal anak org..tapi aku kalu bleh xnak doa buruk2 kt org,hubby aku ckp xbaik doa2 mcm 2.kita kena doa baik2 je.

Balik umah aku moody skit,hubby aku tnya kenapa aku jawab xde pape.dia ckp ni mesti something wrong happen kt tmpat keje ni,share la..Aku cite la A-Z(sambil dia pangku aku atas riba dia,cium2 dahi n ubun2 aku hehehe rasa macam baby plak,ngade2 je)..sejuk skit hati.Pas2 dia cakap office awak  kenapa sibuk nak jaga tepi kain orang,office saya x macam 2 je.apa masalah dorang,bengang tol saya.Dah la jgn nk dengar apa dorang ckp,sok kena batang idung sendiri baru tahu betapa sakitnya hati bile diaju soalan macam 2.


20/12/2012

Pagi ni aku borak bertiga dgn officemate aku.Akak H ni xdtg 2 ari dh,so aku cite la Akak M ni ngantuk je smlm,pas2 bleh plak dia ckp mcm ni''dia ada anak kecik,ko xde"..pas2 sebelum dia sambung lagia ku terus tukar topik lain..dulu entry sebelum ni pun cakap macam ni jugaKu pelik ngan akak H ni,dia ckp mesti sedap mulut je.aku malas je nak ckp mcm ni..alaarrrrr akak Allah bagi akak anak sebab dia tahu akak 2 dh tua,kawin lambat nati klau dh monopause dh xleh nak buat anak lagi,duk la sebatang kara sampai 2ua..Tapi aku x sanggup nak cakap macam 2 kt dia,aku masih lagi ada hati,perasaan n waras 2 nak bckap mcam 2...Syukur dgn apa dia dpt.semoga Allah kurniakan jua aku anak seperti mana Allah kurniakan pada dia.AMIN..

Aku rasa aku nak buat blog sindir je la dr blog yg sedia ada ni sebab dlm entry aku ni bnyak ckp pasal sindir je..Aaaarrrgggghhhh!!!
Tapi jgn isaw aku ok je..( ^ ______ ^ )

Mmmmmmm...ble la nk dpt rezeki 2 kan..~lalalalal~


Monday, 17 December 2012

(V3)-SINDIR PASAL ANAK

Account department

Aku       : kenapa ni,ada gosip ke?
Akak A : Xde pape ckp pasal anak,ko ada??(akak ni tgh sarat mengandung)
Aku       : Ooo ok,soon (sambil tersenyum)
Akak B plak cuak muka dia sebab akak A ckp mcm 2.Akak A pun dia rasa bersalah je sebab terlepas ckp kt aku macam 2.

Anyway,nati akan sampai giliran ku.Bersabarlah dengan manusia sekeliling mu.Allah sentiasa bersama kamu.

Sunday, 16 December 2012

Ni Ke Kawan!!

Aku x nak putus kawan @ nak kecilkan ati dia..Tapi bila ak online or msg 2 ngan kwan len dia mesti mencelah masuk n akan tanya  ''DH ADA BABY KE BLOM''.......
Apa ni,aku rasa tiap2 bulan tnya benda yang sama je kt aku pas2 post kt wall.dulu aku pernah tnya dia sekali je..Aku xtau apa masalah dia la,nati kalu aku dh pregnant ak britau la..

Dia pun xde baby lagi,dh kawin 5 taun lebih kot,n taun ni baru amik anak angkat..Xkan dia xmemahami perasaaan aku,dia pun TTC jugak.

Dia ckp ak sombong ngan dia la,apa la..tapi dia yg meyebabkan ak jauh dgn dia..

Tahun 2013..:)

Untuk tahun 2013 ni aku n hubby nak membusykan diri agar kitaorng x terpikir sangat masalah kitaorang.N untuk tahun baru ni aku nak ttup cerita 2012 apa yang terjadi biarlah menjadi kenangan terindah buat kami.
List untuk 2013..:)

1. G honeymoon kt mane2 tempat yang best,paling penting tmpat 2 sejuk.
2. Dah siap cat ruang tamu umah,sekarang ni busy nak pilih perabot umah..
   -Sofa
   -Meja Makan
   -Tilam baru
   -Meja coffe
   -Set Televisyen
   -Langsir
   -Carpet

Sambung...............

Dpt anak buah baru.

ALHAMDULILAH..Syukur kakak ipar aku sudah selamat melahirkan baby girl yang sangat comel baru sebentar xdi..

Hope lepas ni turn aku plak..hehehehe.

In Shaa Allah.

Sunday, 9 December 2012

Period sudah..:)

Adooiiii lain sikit period ak kali ini.Tanda2 sebelum Cik P menjengah:

1)Sakit breast
2)Muntah
3)Sakit perut

Cik P lambat 4 ari bulan ni..dan datang dengan jayanya(heavy)sampai penuh 1 pad xpernah macam ni + dengan sengugut sikit xkuat sangat la.still lagi bleh g keje.

So arini nak g DEMC jumpa Doc Zamri utuk sambung balik treatment setelah 2 bulan stop jumpa dia.
Anyway,thanks to Allah & Syukur atas semua kurniakan pada aku hari ni dan seterusnya,Allah berikan ketabahan dan kesabaran pada aku kali ini.

Tahniah pada sesiapa yang mengandung 2uk bulan ni..;)Semoga anda dan baby selamat sehingga sampai waktunya.( ^ ___ ^ )

Thursday, 29 November 2012

Takziah apa yang berlaku pada bulan ini.

Takziah pada budak F kerana keguguran pada hari ini.sama yang terjadi pada aku dulu,kandungan 8weeks.Ada hikmah di sebalik kejadian

Takziah pada kawan puan K yang kehilangan baby dlm perut 34 weeks.
Takziah pada FizaHalim kerana kehilangan suami.

Wednesday, 28 November 2012

TENANG,SABAR,IKHLAS & REDHA.

Semalam aku mc sebab hidung bdarah n panas dalam..
Satu2 dugaan penyakit datang,1 hari juga aku menangis melepaskan apa yang aku pendam.
Dan sries LEGA sangat selepas 1 hari menangis..;)
Dan saya jumap ayat ni..:)
TENANG dengan apa yang berlaku, SABAR dengan apa jua harapan, IKHLAS dalam setiap perbuatan dan REDHA setelah kita berserah diri pada ALLAH..

Tuesday, 27 November 2012

macam2 penyakit..

Sakit breast,sakit perut macam nak period pain n kencing kerap...

Doctor ckp kencing kotor,tapi pelik selalu ak kena kencing kotor ak xlawas kencing ni laju je kencing.

kena Rm73.00,mahal gilerrrr 2uk kencing kotor je..cilakak betul klinik soraya!!!!

Thursday, 22 November 2012

V1-SINDIR PASAL ANAK

Kejadian Petang semalam -6.10pm

Budak A(bunting pelamin) : Akak!!
Aku                                  : Ye,npe?
Budak A                           : Dah lekat kan?
Aku                                  : Aku xlagi,lambat lagi nak tunggu period.
Budak A                           : Eleh ye la 2,tengok muka macam dh lekat je.Yela 2 kan2
Aku                                  : Xla,mane ada(muka mls nk layan)

Dalam ati (ish budak ni saje je nk buat ak jelous)

2la hakikatnya jika kita dikelilingi dgn org cepat hamil ni,kena SABAR & IKHLAS.

Monday, 19 November 2012

Rezeki orang ( > ___< )

Wah Diana Danielle dh pregnant pun !!!( ^ ________^ )
Murahya rezeki dia,hope Allah akan murahkan rezeki kita semua sama seperti dia..Aminn

Arinie kt ofis malasnya + mengantuk + keje xbanyak.


Aku rasa sepupu aku dh pregnant..ok,rezeki dia kan...........................................................lepas ni adik ipar aku pula.

Apa yang aku risaukan selama akan jadi kenyataan..Jika itu kehendakNya aku redha..........................



Sunday, 18 November 2012

Senasib..

Ermmm semalam attend wedding kawan husband kt Ampang Jaya,sampai pun dlm kul 3.30pm ..Ok la time 2 rmai dh blik tinggal kwan2 je nk lepak ngan pengantin.
Jumpa baby boy k.neny so cute sangat paling xtahan tang mata 2,sangat melentikkkk ye bulu mata dia..;)dh beso pun dlu last jumpa pun kecik lagi dlm 3 0r 4 bulan kot sekarang dh pandai jalan pun.
Sambil2 borak ngan K.Ainil dia pun ttc jugak kawin taun lepas bulan 9 sampai skrg xlekat lagi..Dia pun risau coz umo pun dh 30 dia ckp so dia nak work hard 2uk dpt baby ni n ak faham sangat perasaan dia time story cite dia 2,even pun dia senyum tapi ak tau dlm hati dia sedih n pedih sangat..Story dia:

Dah setahun pun kawin tapi xlekat lagi,3 bulan lepas married dia ckp dia dh jumpa doc kt Medina Clinic tapi xde hasil bayaran pun mahal dia ckp dlm 300 above.Series memang mahal gilerrr 2uk scan telur and doc explain tentang rawatan kesuburan.DEMC pun xmahal mcm 2 gi sekali pun dlm 150 je ok la kan..
N then dia tukar ke LPPKN dia ckp baru start 1st clomid n scan telur pada hari 14 t n bayaran pun murah even IUI pun dlm 800.Tapi dia ckp xnak buat IUI lagi.yang lagi sedih n ak rasa buat dia down sangat ialah adik ipar dia yang baru kawin bulan 5 tahun ni dh preggy dh pun ohhhh!!!!! mungkin ak akan rasai juga if ALLAH nak bagi rezeki baby dlu kt adik ipar ak ( @ _ @ )
,xsempt ak nak berborak panjang sebab husband dia dh ajak balik pun.Dia ckp terlalu banyak pertanyaan dr org sekeliling berkaitan ''BILA NAK DAPAT BABY'' sampai husband dia naik stress dlm hal ni..Husband dia ad tnya husband ak semlam tp secara personal tentang baby dia ckp dia stress dgn org disekeliling dia n husband ak ckp klau ko stress lagi susah nak dapat baby ko buat xtau je,xde rezeki lagi..

Bagi ak klau TTC 2 dh ad anak sorang bagi ak story dia xsedih n dia bertuah + bersyukur sangat2 pun coz ALLAH dah bagi dia seorang anak berbanding dgn org yang xde anak langsung ni.


Saturday, 17 November 2012

Kau Yang Maha Melihat:)

Seiring waktu berlalu
Tangis tawa dinafasku
Hitam putih dihidupku
Jalani takdirku

Tiada satu tersembunyi
Tiada satu yang terlupa
Segala apa yang terjadi
Engkaulah saksinya

Reff:
Kau Yang Maha Mendengar
Kau Yang Maha Melihat
Kau Yang Maha Pemaaf
Pada-Mu hati bertobat

Kau Yang Maha Pengasih
Kau Yang Maha Penyayang
Kau Yang Maha Pelindung
Pada-Mu semua bergantung

Yang dicinta ‘kan pergi
Yang didamba ‘kan hilang
Hidup ‘kan terus berjalan
Meski penuh dengan tangisan

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa ku kembali
Hapus semua pedih

Andai mungkin aku bisa
Kembali tulus segalanya
Tapi hidup takkan bisa
Meski derai air mata
Seiring waktu berlalu
Tangis tawa dinafasku
Hitam putih dihidupku
Jalani takdirku

Tiada satu tersembunyi
Tiada satu yang terlupa
S'gala apa yang terjadi
Engkaulah saksinya

Reff:
Kau yang maha melihat
Kau yang maha melihat
Kau yang maha pemaaf
PadaMu hati bertobat

Kau yang maha pengasih
Kau yang maha penyanyang
Kau yang maha pelindung
PadaMu semua bertekun

Yang dicinta 'kan pergi
Yang didamba 'kan hilang
Hidup kan terus berjalan
Meski penuh dengan tangisan

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa ku kembali
Hapus semua pedih

Andai mungkin aku bisa
Kembali tulus s'galanya
Tapi hidup takkan bisa
Meski derai air mata

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2009/08/lirik-lagu-maha-melihat-opick-ft-amanda.html#ixzz2CSx5G2C2

Seiring waktu berlalu
Tangis tawa dinafasku
Hitam putih dihidupku
Jalani takdirku

Tiada satu tersembunyi
Tiada satu yang terlupa
S'gala apa yang terjadi
Engkaulah saksinya

Reff:
Kau yang maha melihat
Kau yang maha melihat
Kau yang maha pemaaf
PadaMu hati bertobat

Kau yang maha pengasih
Kau yang maha penyanyang
Kau yang maha pelindung
PadaMu semua bertekun

Yang dicinta 'kan pergi
Yang didamba 'kan hilang
Hidup kan terus berjalan
Meski penuh dengan tangisan

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa ku kembali
Hapus semua pedih

Andai mungkin aku bisa
Kembali tulus s'galanya
Tapi hidup takkan bisa
Meski derai air mata

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2009/08/lirik-lagu-maha-melihat-opick-ft-amanda.html#ixzz2CSx5G2C2

Thursday, 15 November 2012

Doa Aku.

Sebenarnya banyak yang ak minta pada Allah,Allah bagi dalam keadaaan yang ak langsung xperasaan @ sedar..Sedikit demi sedikit banyak ak pelajari dan fahami perlahan-lahan apa,mengapa dan bagaimana..

Benda yang ak minta diperkenan olehNya:
1)Study U
2)Kerja
3)Gaji yang ok
4)Kereta
5)Berkahwin
6)Nak adik ak keje dekat ngan umah
7)Mak ayah ak berhenti buka kedai makan
8)Nak baby(Allah bagi walaupun sekejap)
9)Nak rumah sendiri

Cuma lambat dan cepat je Allah bagi..:)

Syukur Alhamdulilah atas kurniaNya.

Tuesday, 13 November 2012

AYAT-AYAT CINTA

Sabar & Ikhlas dengan dugaan ini..SABAR & IKHLAS setiap doa,perbuatan,pertuturan,harapan,keinginan,hati,perasaan,jiwa..Pasti kau akan REDHA..;)


Ak selalu cakap kt husband ak abang kena redha bila kita dh redha Allah akn bagi..
Pas2 dia jawab kawan saya si REDHA 2 baru je dapat baby, hehehehe no comment ak terus senyap.

Soalan2 yang sensitif dan apa jawapan anda ;(

Ak rasa ramai ttc kt luar selalu diajukan soalan mcm ni,mesti korang akan jawab sambil gelak/senyum depan kawan/family padahal korang nk cover sedih gilerr tahap gaban korang 2 kan..

1.Wei bile nk dapat baby ni,cepat la skit lambat sangat la ko ni.
2.Baik ko cepat2 dpt baby,rugi lambat2 ni.
3.2la ko kena banyak beramal dengan Allah,xcukup lagi 2 kena usaha lebih sikit.Ada benda lagi yang x buat tu
4.Dah ko 2 kurang subur,nak buat mcm mane,xde rezeki lagi.
5.Best mengandung tau,rugi la xrasa.
6.Sakit tau nk bersalin,nati kau tau la rasa mcm mane tp best.
7.Kwn/sedara/adik beradik ak pun ada gak xdpt baby dh kawin 4 taun lebih.
8.Cepat la mengandung taun ni bleh la anak kita sekolah sama nati.
9.Xpower la,tembak x kena ni.

Actually dulu sebelum ak kawin ak pun pernah aju soalan ni kt kawan ak 'wei bleh ko nak ada baby ni,lambat la minum la kacip fatimah,kasi kacip lebih sikit,pas2 dia jawab ari2 ak dh kacip tapi xdpt gak.Alaarrr kasi kuat lagi kacip 2..

Dan bile ak dah kawin n xdpt baby baru ak sedar kata2 ak kt dia,ak dapat rasa dia sangat berkecil ati ngan soalan ak 2,ak langsung xpk perasaan n hati dia walaupun time 2 dia gelak tapi siapa tahu ati n perasaan dia mesti sedih gilerr kan..KEJAM kan ak.

Now ak plak diaju solan 2,Allah nk balas cepat je kan Allah bayar cash je kt ak..Ak selalu doa pada Allah if dia terasa ati ngan ak pasal 2 ak mohon pada Allah agar buka kan pintu ati dia 2uk memaafkan ak.INSYA ALLAH.Ak selalu cakap kat ayah,mak n adik beradik ak doakan ak cepat2 ada baby sbb dlm keluarga ak ak paling lambat dpt baby dah setahun lebih ak kawin still xdpt rezeki 2
Tapi ak bersyukur sangat sebab ALLAH pernah bagi ak rasa mengandung walaupun ak gugur before tau berapa minggu janin dlm perut ak.Bila ak ingat balik iye 2 adalah memori ak yang paling indah n manis buat ak n suami.Terima kasih Allah atas anugerah yang kau pinjamkan sementara itu pada ak,AKU BERSYUKUR.:)
Tiap2 ari before ak tido ak akan berdoa pada ALLAH agar dikurniakan cahaya mata,Mengharapkan keajaiban ALLAH pada ku.
Cycle Nov'12 ak dapat rasakan ia akan gagal lagi,memang xde rezeki  ak mengandung secara natural,so ak dh bersedia dr awal 2uk berjumpa dgn Dr Zambri Dec'12 ni 2uk sambung balik treatment ak.


Thursday, 8 November 2012

Saat indah itu akan datang..:)

Iye,saat indah itu akan datang cuma waktu je yang belum sampai..( ^ _ ^ )

xdi sentuh pusat akak india yang dh nak bersalin bulan ni,sentuh pusat tiba nmpak pergerakan baby walaupun dr luar baju..Terharu n seronok sangat,tiba2 hati berbunga gembira hikhikhik
''saat itu akan datang,Allah akan bagi''

Tengok Fb kawan anak dia yang bersalin bulan 3 ari2 dh merangkak,hehehe seronok sangat..Pelik je sebab xsedih tapi happy tgok sume 2..
"saat itu akan datang nanti''


~lalalalalala~ ( ^ _ ^ )

Perut buncit n Bra xpush up???

Ni memang sensitif isu bagi ak,semlam punya cite la g antar kedai jahit baju kt putra height.

1)Tunggu dia habes berborak pasal anak ngan makcik(customer dia kot) ni abes 10minit ak tercongok depan dia cam orong bongok pun ada.
2)Tunggu dia cari buku ukur 8 minit
3)Tanya 3x brape harga sehelai baju macam2 jawab
 -tengok jenis kain dulu (dh bagi kain)
 -tengok macam mana awak nak(dh ckp nak kurung moden)
 -Senyap xde respon harga
 -Dah abes ukur n kerat kain baru ckp harga Rm55 sepasang,adoooi makcik ooii ckp la awal2 npe takut customer cancell ke..

Sebelum nak ukur2 baju 2 siap makcik ni ckp je lagi nak buat baju kurung moden ni PERUT BUNCIT  xcantik pakai,kena pakai BRA PUSH UP means nampak tetek gelebeh xsesuai la..WT#@#%^%&^^&%!!!!
Tersentap ak,pas2 ak g kt hubby ngadu terus..;( sambil muka muncung..Time period memang perut buncit skit,siap ckp anak dah brape!!!!ak jwb xde anak lagi!!!


Waaaaa Waaaaa...Nak diet betol2 pasni,tapi bab perut buncit 2 memang betol perut ak buncit skit skrg tapi bab breast 2 ak setuju tol!!!





Period Tingtong

Adooii semalam mc coz malam semalam ak kena muntah2 n cirit birit + demam..
Ingatkan nak masuk halfday tapi betol2 xlart,mata asyik terpejam je..Sok hubby ambilkan buah n susu dlm peti klau mkn nsi ni sure muntah balik.nasib baik semalam cik hubby cuti klau x abes la.

Pasal period plak,arini baru ada darah mengalir tapi 2 pun slow je,darah ketul merah.Kalu pkai pad xde plak lekat kt pad,so kena g toilet sokmo basuh..heheheh

Perut plak buncit kemain,time period memang mcm 2.

Mood;
dah ok skit x lagi emo macam 1st period ari2,h REDHA hikhikhik..:) !-3days  mood memang teruk gilerr la,jadi minah air mata je  sikit2 nak sedih ntah pape ntah..
continue tomorrow,arini giler busy kt office sampai xsempat nk tulis..6:07pm


Today 9/11/2012
9:17am

Huhuhu semalam busy gilerrr tibe2 plak nk closing payroll semalam,apadaaa punya bosses!!!

Period-Dah ok,normal..:) maybe hormon x menentu sbb 2 period lambat(ingatkan dh lekat je hehehe)
N then my hubby tiba2 excited beli lagi susu kambing 10 botol kali ni dia ckp minum malam plak.Mlm xdi g la jumpa brother jual susu kambing kt putra height.

Monday, 5 November 2012

INSYA'ALLH ADA REZEKINYA..:)


Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu
Chorus
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada rezekinya

Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Moga ada sinar cahaya mata 2uk ku.

Delay Period X semestinya Hamil.

Semalam xde drah merah pun...Tapi pagi ni darah merah dh kuar,betol2 xjadi la kali ni.
Apa nak buat,xde rezeki dariNya.

Sunday, 4 November 2012

Nasihatkan la Saya plizz..

Ada sesiapa x yg bleh nasihat kan sy skrg,,sbb kejap sy rs down,kejap ok..waaaa waaa waaa.:(

Mood: xbrape rajin,mlas nk buat sume keje office.:(

Xsuka perasaan mcm ni,adoiiii mcm nk buat ni..Syaitan duk keliling ak ni kot hasut ak macam2..
Badan semakin sakit,perut buncitt
Actually ak ngan hubby dpt rasa ad rezeki anak 2uk bulan ni..Ak tanya dia mlm xdi  ' Abg rasa ad x jadi x bulan ni,dia cakp jadi" tapi tup tup ak period sok nya..
Perasaan ak bulan ni memang rasa ad rezeki 2,ak xtipu naluri 2 ada sangat2.Bile tgok perut ak ni ak dpt rasakan dia ada kt dlm rahim ak ni.
Darah pagi xdi sangat mengjutkan ak,ak seolah2 ak xsedia dgn 2..
Mlm xdi ak doa ''Ya Allah bagi lah petunjuk kpd ku adakah ak pregnant or x" n then ALLAH bagi ak jawapan 2 pagi ni..

Apa yg ak mampu ckp ALHAMDULILAH,INI JUGA REZEKIMU YA ALLAH..

Aku Redha..:)

Hi'...:)

Ari ni cik p sy dh mai setelah 5 days delay period.pagi xdi nak mandi time nak kencing ada darah..Pas2 jerit panggil hubby ckp ada drah,pas2 hubby ckp period ek?xpelah ok je sambil senyum.

Tanda2 yg dtg before sy period:

1)Cramp Perut
2)Sakit kepala
3)Sakit gusi
4)Cramp dr punggung hingga kaki
5)Mual2
6)Cepat Penat
7)Sakit seluruh badan
8)Pedih perut.


Wassalam.

Thursday, 1 November 2012

Bile prgnant test Negative -

Ptg semalam buat test coz dh delay period 3 ari tp result negative..:(

Emmm..ak ad 2 pengalamn dlm hal ni:

1) Ak pernah xdtg period selama sebulan time bulan Jan'12 ,delay seminggu pun ada.
2) Time 1st ak prgnant dlu,actually ak dh test selepas 4 ari delay result adalah sama negative.N then after 2 weeks ak test lagi sekali positive la plak.

So sekarang ni mls nk pk pape..Buat tak tau je,hanya doa kpd ALLAH je yg mampu ak lakukan sekarang.


Wednesday, 31 October 2012

Mimpi-Ombak Besar

Mimpi Ombak besar mlm xdi,mcm duk dlm kapal or rumah nak ombak besar dtg bnyak kali sampai masuk dlm umah or kapal..Ombak double pun ada.

Mimpi panjat air terjun..

Semua tentang AIR....



APA PETANDA 2 EK???


Nak mimpi Ombak rindu lerr..heheheh..

baru kahwin awal bulan ni dh pregnant 2 weeks..:)

Alhamdulilah murahya rezeki budak F account 2..dh preggy dah pun,bru kawain 6/10 ari2..Semoga ALLAH  melindungi dia n anaknya..;)

Tuesday, 30 October 2012

Masalah baru yang timbul..( *_* )

Aduihhh..Hari ni agak stress ngan org 2,asyik col ak je arini..bukan xtau ak dh kahwin,suami ak pun xsuka n dh sound dia tapi degil je!!!!!!arrggghhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!GERAM.

Cool down...tarik nafas hembus2x.

Ingat,jgn nak mrah ko kan nk happy2 je(ckp dlm ati)

Okkeeh..( ^ _ ^ )

Pas2 col hubby ngadu,dia suh bhenti keje pas2 ckp kt dia nk keje pe pasni dia jawab ntah pas2 gelak je..%#^&^&&*(*.!!!

DOA..

Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat), dan Engkau jua 
sebaik yang mewarisi. 

Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik; sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa permohonan.

Ya ALLAH moga ada rezeki yang telah kau tetapkan pada ku Ya ALLAH...Ak hanya berserah padamu atas segala-galanya.Ya ALLAH walau apa pun yang kau tetapkan pada ku Kau tabahkan lah hatiku YA ALLAH.

AMIN YA ROBBAL ALAMIN...

Sunday, 28 October 2012

29.10.2012

Menunggu hari period..:)
Ya Allah Moga ada rezeki 2uk ak ya Allah..AMIN YA ROBBAL ALAMIN.

Raya Haji ..( ^ _ * )

25/10/2012
Raya haji kt kg hubby ak,Melaka...Mak mertua masak lontong,kuah kacang,rendang ayam,kari daging,lemang n ketupat..
Tapi sedih gak la sbb ak nk blik umah ak , col mak tnya mak masak pe..mak ckap masak rendang daging,gulai ayam,kuah kacang,daging bakar,ikan bakar,lemang,ketupt dll..hehehe klau kt umah ak memng masak bnyak sikit.

Sries ak ckp ak PEMALAS sangat kt umah mertua,xtau la klau mak mertua ak mengata or x tapi confirm mengata la kot..hehehehe

Dia Dapat Rezeki Berganda-TWINS

Wah....:) baru je kawin sebulan dh pergnant,twins plak 2..Senior ak kt sek men dlu,kino,Congrat for her,Sy doakan awak n baby selamat.AMIN:)

Tuesday, 23 October 2012

Mimpi

Mimpi pertama
-Ak mimpi kawan ak kt sek Amy pregnant,dia baru je kawin raya hari 2..Klau mimpi org pregnant 2       maknanya ad rezeki la dia 2,alhamdulilah murah rezeki dia..;)

-Ak mimpi kawan ak yang belum kawin Abby pregnant,alamak maknya lambat lagi la ak nak pregnant huhuhu..

Entah adakah mimpi 2 mainan tidur atau pentunjuk dariNya ak pun x tahu,berserah padaNya.

Mimpi kedua
-Mimpi ak n adik xleh nak balik umah sbb kete yg ak tumpang rosak,so col hubby dia xpickup(tidur)col ayah pas2 ayah marah sangat2 sebab dia ckp dia dh pesan kt mak suh amik kitaorg.

Mimpi ketiga
Ni bukan ak yang mimpi tapi adik ak..mimpi sedih dia cakap gigi atas bhagian depan tercabut.Allahuakbar,semoga tiada pape yg berlaku..Taun ni balik raya aji kt umah mak mertua,tapi hubby dh janji nak balik 3/11/2012 ke kg ak..yeahhh!!!(^ _ ^ )


Belajar dari kesilapan..;)

Assalamualaikum..

Hari semalam ak xdtg keje sebab sakit sebelah muka kiri(resung kot) sampai kepala,aduiihhhh penangan ikan sardin nih!
Hari semalam juga ak banyak motivasikan diri ak,ak bertanya pada diri ak mengapa ak bersedih jika ak datang haid,itukan ANUGERAH dari ALLAh juga.So ak xpatut menagis bagai nak rak atau kecewa.Ak bersalah sangat pada Allah s.w.t  sebab ak xsedar kesilapan 2..pengalaman TTC ni banyk memberi kesedaran sedikit demi sedikit pada ak..mengajar ak erti bersabar,redha dan yang penting JANGAN MARAH @ KECEWA dengan pencipta kita.Subhanallah jahilnya ak selama ini,hanya Allah saje tahu n silap ak padaNYA..

Malam xdi ak ckp kt hubby ak nak happy je,apa2 yang terjadi ak nak happy n xnak nk stress kan diri lagi.xnak obses lagi mencari ''benda2'' kt internet...

Actually ak sangat2 lega waktu sekarang,apa yang penting JANGAN BERSEDIH N KECEWA JIKA DATANG HAID KERANA HAID 2 ANUGERAH DARI ALLAH JUGA.ORANG LEN YANG TAK DATANG HAID LAGI SUSAH HATI.KITA YANG NORMAL NI TAPI XLEKAT, KENA BERSYUKUR2 PADA PENCIPTA KITA.

ALLAH HU AKBAR3x..

Wassalam..

Monday, 22 October 2012

V(1)Luah Perasaan

Assalamualaikum..

Hari ini sya sedih sangat n agak tertekan..sy tahu hari subur sy n lakukan yang terbaik pada ketika itu tetapi  tanda2 nak period 2 dh kian menghampir.Apa yang patut sy lakukan?Sya hnya mampu memujuk dri sndri ''xpe bulan depan mesti ada rezeki;)''

Terus terang sy ckp mungkin hati sya akan sedih-sesedihnya,kecewa n rasa xnak balik umah mertua jika adik ipar sy pregnant dlu..Tapi walaubagaimanapun jika takdir Allah sya kena lalui juga.Sya selalu ckp kt hubby''abang....jika adik abang dpt bby dlu,abg jgn sedih ye.Dia mengangguk kataku.Mungkin dia redha .

Tapi ak yang melalui bnda ni sentisa terpikir @ syok sendiri yang ak pregnant mcm bulan ni,hubby ckp ''BUAT XTAHU JE''.....Ada sesiapa x yg bleh ckp BUAT XTAHU JE,bagi sy ia mcm tipu dri sendri.Tgn ni kt office xabes2 search at google berkaitan TTC,TANDA2 HAMIL,PERIOD TAPI HAMIL,SENANG HAMIL..Cukup la!!!!!!!Tolong la berhenti dr search hal 2.

Ya Allah ak tahu kau sentiasa dekat dgn aku,Hi hamba Ku Aku  bagi ujian ini agar kau dekat dgn Ku...Ye betol sangat2,sekrg ni ak bce Quran hari2,sembahyang,mengadu pada Mu setiap hari.Klau dlu ak jenguk Mu Ya Allah 2@3 kali je sehari..Adik ak ckp''kakak ada hikmah di sebalik ujian itu,Dia nak kau dekat dgn Nya.''
Bila tiba2 kau meraguiNya,itulah datangnya dari SYAITAN..

Tiap kali ak buka fb ak mesti search sepupu ak n adik ipar ak 2,mane tau kot ada berita gembira tapi duka 2uk ak.Ak tulis arini utk melepaskan resah,kesedihan yang terpendam dlm hati.

Baru lega skit..:)

Ya Allah Tolonglah daku,kuatkan lah hati hamba mu ini Ya Allah.Ya Allah ak menunggu keajaiban dan kekuasan dari Mu ya Allah,mane tau ad rezeki utk ak.AMIN YA ROBBALALAMIN.

ALLAH HU AKBAR 3x.

Saturday, 20 October 2012

Congrat my bestfriend for her newborn..:)

Wah!!!!!kawn baik sy dh lahirkan babygirl  pagi semalam pada pkul 1.59(operation)seberat 3.2 kilo..Happy sangt 2uk dia..

Saya plak TAHNIAH kerana dh mula sakit pinggang perut-nak period la 2....means cycle bulan ni xjadi lagi!!!!Adoiiii..:(

Errmmmmmm no comment,nangis dlm ati je la.

Ya Allah berilah kekuatan kpd hamba mu ini..Semoga ada rezeki anak yang Allah tetapkan utk ak pada ms akan dtg..AMIN.

Wednesday, 17 October 2012

My Officemate is Pregnant..Me?????

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarggghhhhhhhh...:(

sebelah ak je dia duk...aduiihhhhh dugaan sungguh taun ni.

Tuesday, 16 October 2012

Jamuan Raya Haji

Officemate yang baru ni x best la....nak buat jamuan raya haji tapi mcm xnk join,ad patut nk bwk kuih rya je,stakat kuih rya non muslim pun bleh bwk at least bwk la mknan fair to everybody..tapi nanti ak bwk je la klau dorng nak mkn ambil je la xnak pun xpe.

Xdi yg pling best dua2 xtau nak buat keje,ari2 dh ajar langsung xamik note.BIJAK sungguh simpan dlm kepala otak je ak yg bpenglamn pun note tebal berinci2..huh!!!

XPUAS HATI..

Monday, 15 October 2012

BISA GUGUR KE???!!!!!

Balik dari office ak terus g MYDIN MART n SPEED MART with adik ak,tapi ak rasa len mcm sangt kt perut ni rasa pedih n perit2 je...bisa dari ggur ke????
Balik ke rumah ak penat tahap xleh nak ckp penat ak 2,sakit seluruh badan ni pinggang ,punggung n perut rsa pedih2 je.

N tgh mlm ak xleh tido sbb terlalu penat,rsa nk nangis pun ada.Ya Allah penyakit apa yang menimpa diri ak  ni..:(  tabahkan lah ak menghadapi ujian Mu ni.



Murahnya rezeki mereka..:)

Issshhhhhhh mereka2 yang kawin pada tahun ni sume nya dh prgnant..;)  bestkan jadi dorang kn,murahnya rezeki anak Allah kurniakan kpd mereka...ak tahu sbb ak buka FB arini heheheh.

Kt tmpat keje ak,yang kawin tahun ni n tahun lepas sume nya dh PREGNANT!!!!!!yang menambah anak pun ada,tinggal ak n sorang budak dept account(kawin taun ni) je yang belum prgnt lagi..huhuhu.:(

Aku?????.....................
still lagi menungu n terus menunggu rezeki itu...BILA WAKTU ITU AK PUN XTAHU.

Ya Allah Kurniakan Zuriat kpd Aku n Suami ku,semoga doaku  mendapat tempat di sisiMu AMIN ....

Berdoa sahaja agar ada rezeki 'itu' sempena RAYA QURBAN pada tahun ini.

Tuesday, 9 October 2012

Sakit pinggang n punggung..!!

Aduiihhhh satu1 penyakit datang ni,ni sakit tulang punggung la plak.....nape la mcm ni ek????

Monday, 8 October 2012

Story 1: Balik Kg

8/10/2012(at office)
Rasanya dah dekat 2 minggu asyik sakit kepala ringan n bahu terasa sangt lenguh..sebab apa ek??
ke sebab minum susu kambing????????atau tension??

Xdi g toilet n time kencing ada lendir darah fresh,sikit je x bnyak pun..period xabes ni,baru abes period 3 ari.Tapi xdi g toilet dh xde.

6/10/2012
Ak blik umah mak ak,best sangt sbb sume org blik...:)lagipun musim mak tanam jagung madu n kacang.yummmmmy.........:)
Rindu kt mak n ayah,sayu plak hati ni bile blik n tgok mak n ayah lambai tangan kt dpn muka pintu.Rasa sebak je sbb sejak dh kawin ni ak dh xbnyak luang masa,borak n tidur(dgn mak) dgn dorang...Adik ad citer kt ak,mak ckp dia sedih sbb dlu kalau ak blik msti tdo ngan mak tapi skrg dh x mcm 2 lagi..sob..sob..sob:(
klau ikutkan hati ak ni tiap2 minggu ak nk blik jmpa mak n ayah.Terlalu banyak perubahan bila kita dh kawin ni,rsa macam dh jauh sangt dgn dorng..;(

Berurut
Gi berurut ngan mak esah,aduuihhhh sakitnya.dia ckp urat kt rahim ak kembang....sakit nya masih terasa sampai skrg.

Time balik singgah rumah kkak ipar ak kt Chenor n ada baby baru 3 ari je kuar,berat dia hanya 2.2 kilo kecil sangt..Ak doakan  mak n baby 2 sihat  aminnnnnn............




Thursday, 4 October 2012

Susu Kambing + Kurme so yummmyyyyyyy..;)

Sries...susu kambing blend ngan kurma sangat sedap..Ari jumaat pagi ak start mnum,ambil keberkatan hari JUMAAT,insyaallah..Usaha tangga kejayaan(^ _ ^ )

Wednesday, 3 October 2012

Susu kambing + Kurma.

Semalam cik hubby beli 5 botol susu kambing n sekotak kurma...tapi xtau nak minum time bila,tnya kwn kt office dorang ckp susu kambing 2 panas klau ada orang yang minum xtahan dengan panas susu 2 bleh kuar ruam kt muka n badan...Aduiiiih mcm mne ni,harap2 xmcm 2.
xpe yang penting sekali "NIAT n TAWAKAL kpdNYA''..:( ^ _ ^ )
 
Kepada yang puas berusaha denggan bermacam-macam cara. Jangan mudah berputus asa.

Cubalah pula petua @ amalan ini....

1. Ambil 4 biji buah kurma...suami genggam 2 biji, isteri genggam 2 biji
2. Kemudian,buang biji kurma tu
3. Blend @ kisarkan kurma tadi bersama dengan susu kambing
4. Minum air campuran kurma dan susu kambing tersebut sorang segelas.
5. Amalkan sekali sahaja dalam seumur hidup.YANG NI SURVEY DLM INTERNET SUH MINUM HARI2.
6. Kemudian, amalkan minum susu kambing setiap hari waktu pagi.

InsyaAllah mujarab. Selamat mencuba.

Tuesday, 2 October 2012

Xde bakat n air tangan 2uk buat dessert ( ~ _ *)

Sakit perut disebelah  pusat kiri,berdenyuttttt je...knape ek??ke normal je period sakit kt tempat 2.

Ni nk bercerita tentang title kt atas,mlm xdi ak try la buat puding trifle,bahan2 adalah dlm Rm20.00 tapi hasilnya hahahahah langsung xjadi.
Dlu buat agar2 roti je kot,pun xjadi jgk sampai cik hubby ckp ''dah memang xde bakat'',kuang asam punya husband.Kalau nak buat dessert je mesti hubby ckp''jadi ke?,sedap ke?''(terus muka ak tarik muka 14 inci,merajuk)

Tapi mlm ni...............nak try buat lagi tgh pk npe xjadi,custard kurang masak ke?aduiihhhh:(

Hobby Baru..;)

Arini keje ak kt office adalah mencantikkan blog ak yang asal nya xcantik n menarik langsung....Sekarang ok la,comel la jgk blog ak neh hehehehe puji diri sendri.

INTERVIEW
Kan ak ad ckp ad dpt intervw,so pagi xdi ak pun gi la intrvw 2...kilang dia alamakkkkkk bau kaki,bau minyk sume ad fenin kpale den ni.Tapak kaki ak usah ckp la hitam je,blik dr office trus g toilet basuh kaki,aduuuiiii nasib bdn.Ak pun c kp kt hubby ''abang klau dpt,xtau la nk g or x."Cantik n bersih lagi udara kt comp ak skrg wlaupun compny ak ni dh 5 bulan pending xbayo KWSP.





Sunday, 30 September 2012

Seorang lagi office mate ak pregnant(bunting pelamin)

Another gudnews ...:)

Budak office mate sya baru je kawin dh pregnant,bunting pelamin...Murahnya rezeki dia,ak bermohon agar ALLAH jaga kandungan dia selamat sampai dia habis bersalin.

Actually mlm xdi ak menangis xingat dunia dh,hehehehe...
Sedih 2uk apa2 terjadi kt ak sempena SEPTEMBER ni.

So utk 1st October ni ak decide 2uk bhenti jmpa pakar.....Berserah pada allah 2uk segala-galanya.

!st ak nk buat minum susu kambing n kurma
Banyakkan mengaji
Banyakkan berdoa
tawakal sepenuhnya pada DIA..

N 1 lagi ak nak unactive FB ak,coz ak rasa fb ni bnyak beri kesan buruk terhadap ak terutamanya pasal "ANAK''..ak lebih banyak nk cerita dlm blog ak nie.

Atleast ak lega sikit pas dpt luahkan segala benda yang ak rasa org lain xpatut tahu.

Marila kita sama2 berdoa agar ada sinar ZURIAT pada bulan ni dan bulan2 akan datang..AMINN.





TAHNIAH 'S" DPT BABY GIRL

Baru je buka FB xdi,1st kat wall ad kwn letak pict baby girl yang sangt comel,baru je lahir..

TAHNIAH,jagalah amanah ALLAh ini dgn sebaik nya,sesungguhnya kau adalah salah satu hamba ALLAh yg bertuah iaitu pahala menjadi seorang IBU..:)


FB-kdg2 mendukacita kan..kdg2 mengembirakan..

Tahun ni ramai diantara kwan aka menimang CAHAYA MATA..

Aku?????


INSYAALLAH,ALLAH MENDENGAR DAN MENERIMA TIAP_TIAP DOA KU KIRIMKAN..:)

30 SEPT 2012 AK PERIOD :>

Hi All,

Dengan redha n berserah pagi ni ak period,so means cycle ak pada bulan ni xjadi lagi dengan izin NYA..

Si suami-muka mcm disappointed...:(

Ak mengirim doa pada ALLAH-Ya Allah ak redha dgn ketetapan mu mungkin Allah nak bagi ak anak yang seperti ak minta soleh dan solehah,cukup fizikal dan akalnya.

Insyaalah ada rezeki yang telah dia tetapkan utuk ak,bersabarla hamba ALLAH.

Hubungan ak ngan cik Suami agak tegang 1-2 minggu ni,entahla apa yang xkena ngan dia.

SEPTEMBER BERAKHIR dgn airmata

I HATE MY BIRTHDAY..;)


Thursday, 27 September 2012

Cik P nak mai dh ni...

Sakit pinggang sikit2 dah melanda ni,B pun sikit2..
Makna xjadi lagi la bulan ni.........................................................;(    :)

Sbb yg pasti masa aku preggy be4 gugur,ak langsung xmgalami sakit pape cuma sakit kpala je kot.
Tapi kalau dh start sakit pinggang makna bendera jepun dh nk dtg.
TUNGGU JE LA.....~lalalalalal~

Tahniah,dia dh pregnant..;)

Semalam kul 4.00pm ad sorang akak dr deprtmnt acct dtg ke tmpat ak''bella ko tau budak acct 2 dh prgnant 5weeks,ak pun jwab'oh yeke'....................................

.........................................gembira campur sedih dgn berita 2,gembira sebab ALLAH turunkan rezeki utk dia,sedih sebab ak masih dalam penantian.Ak doakan dia dan kandungan dia selamat sampai dilahirkan..:)
Actually ak ad msg hubby ak,ak ckp arini ak sedih n dia rply JANGAN SEDIH SEBAB ''TU"".entah la dlm situasi macam ni kdg2 ak kuat hubby ak lemah n bila dia kuat ak plak lemah.

Aku pulang ke rumah,sembahyang,mengaji surah MARYAM n YASIN,selesai slps 2 ak bermohon pada ALLAh agar org yg ak kenal yg tgh mengandung sume selamt,ak jugak minta supaya ALLAH turunkan juga rezeki  pd ak sama mcm mrk.

Tgh malam tiba2 ati ak sayu,ak menangis sorang dlm bilik gelap....Ak cakap kt ALLAH ak redha pada ketentuanya...:(

GUD NEWS
Ak dapat interview..:)

Pada hari yg sama ak dpt news yang buat ak sedih n guddddd newssss:)
REZEKI ALLAH KAN.

Sunday, 23 September 2012

ovulasi

Pada 10,11,12/9 ak kena skit perut belah kanan yang teramat sangt.Aku just suspect kencing kotor je,sbb klau kena kencing kotor memang akan sakit perut,pinggang,perut kembung.
12/9/2012 aku ad appointmnt dgn doc(DEMC)so ak cakap la kt doc ;Doc saya rasa saya kena penyakit batu karang la,perut n pinggang saya sakit sangt ni.Tiba2 doc 2 ketawa n then dia cakap 'bella klau awak kena batu karang awk xde dduk di dpn sy ni,awk kt dlm bilik tgh berguling2 tahan sakit..ak pun cakap sambil tersengih2 macam kerang busuk'oh yeke doc,hehehehehe.
Pas2 mcm biasa checkup telur nk tau telur dh matang or x,time scan doc ckp 'patut la awk sakit perut sangt telur awk besar(ovulasi),ok sya bagi suntikan pecah kan telur n blik ''buat seperti yang sepatutnya''.

Arini ak xtau kenapa rasa nak marah,rasa stress,rasa nak nangis pun ada..

Adoii dgn kencing kotor yang xbaik2 lagi,asyik on off je.


Tuesday, 14 August 2012

SETELAH LAMA MENGHILANGKAN DIRI

Hari ini genap 33 hari ak berpantang(hehehe pantang la konon)setelah ak keguguran anak pertama..

Iye ak disahkan hamil pada 9 June 2012,tapi doc still xdpt megesahlan brape bulan kandungan sbb msih kecil,actually dalam tempoh kehamilan ak 2 ak xlangsung x megalami simptom morning sickness @ alahan,ak pun pelik jugak knape ak ok je...Hubby ak plak sume bnda nk mkn dia bagi,bahagia tol time 2..

Tapi 17 aribulan ak bleeding n semakin hari semakin bnyak,macam air pancuran darah ak..ak g DEMC sebanyk 3 kali,tapi ak dapt rasakan '' ia'' akan pergi..AKU REDHA YA ALLAH..mcm doc ckp''.....kenapa awak nk sedih,Allah lebih tau bagaimana bbay 2 maybe dia keluar dlm keadaan x sempurna dan seelok-eloknya biarkan lah dia pergi..Seminggu ak menangis bile ingat benda 2.Tapi sekarang ak dah tabah n penting REDHA dengan ketentuanNYA..

Thursday, 14 June 2012

positive +

Alhamdulilah dah check 2x positive..sok nk g DEMC 2uk pastikan lebih baik.Aku bersyukur kepada ALLAH S.W.T kerana anugerah ini...Amin.

Monday, 11 June 2012

Berserah & Bertawakal kepadaNYA

Ya... kali ini ak btol2 bserah & btawakal  padaNYA.Seperti yg ak watch dlm Tv berkaitan dgn kakak NURJANNAH..Ceritanya mcm ni:

Dia sudahpun mempunyai 8 @ 7 org anak,so dia rs anaknya sudah mencukupi dan dia merancang utk mengambil pil perancang yang pling bgus.Dia pun bjumpa doctor pakar di KL yang memastikan 90% dia tidak akan megandung n 10% dian akan megandung jika mengambil pil prancang yg disyorkan..Tapi doc tsebut menjamin yg dia tdk akn mgandung!! Tapi kuasa ALLAH S.W.T dpt melawannya,kkak NURJANNAH disahlan hamil kembar 4.So prngajaran pada cerita ini ialah,semuanya yg kita rancng kdg2 tidk baik utk kita tapi apa yg ALLAH rancng adalh BAIK utk kita.So ini semua adalah drpd allah swt.bak ckp mak ak ALLAh belum bagi lagi bukan masanya lagi nati dh sampai masanya dia akn bagi ..hanya berserah,berdoa & bertawakal kpdnya...:)

Mimpi..

Malam xdi ak b'mimpi yg bukan2 je..nk tgelak pun ada.Tapi mlm xdi pas tsedar dr mimpi ak rs mcm xleh tido ad rasa tkot skit..:(
Mimpi  Pertama;
Ak b'mimpi blawan dgn hantu..hehehe jdi bomoh la plak,siap bce ayt qursi lgi tu.

Mimpi Kedua;
Aku mimpi my husbnd bli 2 org bby yg sngt cute n 1 girl..sampai skrg ak bleh ingt lagi bby girl tu punya muka,sangt2 cutr.putih mta bsar mcm my husbnd.Pas2 ak prgnant..;)  (dlm mimpi je)

Mimpi Ketiga;
Actually mimpi ketiga ni bukan ak yg mimpi tp adik ak yg mimpi..dia mimpi ak prgnant..hehehe moga2 mimpi 2 jdi kenyataan ..

Pagi xdi ak citer kt my husbnd dia hnya tgelak kecil je ngan mimpi mgarut2 ak 2..

Sebelum ak tido mlm xdi husbnd ak ckp ''ble nk g DEMC ni awak dh 2 minggu xdtg period ni..Aku pun ckp nati dtg la,ak rasa cik 'p' 2 akan datng dlm mggu ni coz ak dh rs skit pinggng n breasr..sma je mcm buln 1 punya kes dlu..So ak dh bljr dr pglman iaitu jgn prasan prgnant k..!!! ehehehehe

Tuesday, 5 June 2012

CIK P X MAI LAGI NIH..

dah 10 hari delay ni..aduihh tggu n tggu je la.hormon x stabil btol la bulan ni.sejak2 akhir ni suka berangan bnda2 yg bukan je  hikhikhik..ntah pape la.

Sunday, 3 June 2012

My Annyversary 27/5/12

Hari ni genap setahun perkahwinan kami..Ya Allah semoga kau kurniakan lah rezeki zuriat kepada kami..AMIN YA ROBBALALAMIN

KENDURI KENDARA

Hari Sabtu 2 June hari perkahwinan cousin ak..Semuanya selamt n berlangsung dgn meriah sekali..Tapi ak je senyum mcm kerang busuk n tersengih2 setiap kali pertanyaan ::BILA LAGI?DAH ADA KE????????ohhhhhhh ak rasakan seperti batu yang dtg bergolek2 n menghempap bdn ku..aduih dgn muka yng cria ak membala.."doala lebih2 2uk saya @ coming soon..mane taknya ms kenduri 2 masing2 dtg tayang baby masing2 yang bru lhir.ak je duk yang terhegeh2 pegang anak2 orng..amik berkat katanyerr.entah di mane kebersanan ayat 2 pun ak xtau.Dah jika ALLAh blom mengurniakan lagi apa yang harus kita buat..Tapi ak bersyukur pada Allah sbb dr NYa ak dapat harung THE BIG DAY tu ... Actually THE BIG DAY AKAN akan datang adalah pada 30/6/12 dimana adiknya akan kawin so persolan yang sama akan datang menerjah kepala itak ak ni lagi..Disitu lah ak berharap Allah bagi kekuatan lagi pada aku utk meneruskan kehidupan di dunia ini..

Kebingungan...

Ya Allah arini aku ingin mengadu dgn mu Ya Allah...Hari ini sudah genap 8 hari aku delay peroid..kputusan upt adalah NEGATIF..ak dh dpt agak sbb aka langsung xde tanda2 ak hamil..bdn ok je entah mungkin bnda yang sma nk tjadi mcm aka xdtg period bulan 1 ari2....
Ya Allah kurniakan aku $ sumai kesihatan yang terbaik dari segi zahir & batin..Ak bingung memikirkan hal ni..Sekarang ni selepas tiap solat ak hanya mampu berdoa Allah kurniakan lah daku zuriat yang sihat sempurna ,soleh & solehah..Ya Allah aku kini berserah & bertawakal pada Mu..Semuanya sudah tertulis & ak pernah mendengar dari para ulama bercakap "sesungguhnya apa yang baik yang kita rasa adalah tidak baik untuk kita dan jika ia tidak baik untuk kita adalah yang baik utk kita..Ya Allah ak hanya mampu berusaha ,berdoa & btawakal kepada Mu ..semuanya terserah pada kekuasan Mu Ya Allah.Coretan ini sebenarnya adalah uk melegakan hati ak aje,ak xnk mgadu hal ni pada suami,ak xnk dia stress memikirkan hal ni.Tapi kini Aku betul2 BERSERAH PADANYA.Ya Allah semoga doa2 yang kukirimkan di perkenan oleh Mu..AMIN YAROBBALALAMIN.

Wednesday, 23 May 2012

24 May 2012

Aduih...Pagi ni ak n husbnd lambt bgon,terkejar2 la kami bdua tkot sampai office lambat.

Skrg ni tgh menghitung hari untuk Cik P dtg..ermmmmmmm wait n see,hrp2 dtg mcm normal xlambt..:)

Persoalan Yang Aku Dah Bosan Menjawab...:(

Hari nie mcm biasa kerja di office xterlalu banyak,tapi ak wat2 busy je..hehehehehe
Tiba2 ada sorang kakak ni masuk dan suruh ak updated  cuti kawan dia sambil tu dia datang n berbisik
pada ak ''budak kat account 2 bru je kwin tapi dh pregnant,ko ble lagi??Tersentak hati aku,tapi aku buat2 macam xrasa pape just senyum n ckp saya ''coming soon kak'' tp dlm hati ni Allah saje yg tahu..