My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 30 December 2014

Syifa xpandai jln lagi

Emmm..Syifa dah masuk 15bulan tapi XBERTATIH lagi.huhu
Gigi pun 4 btg lagi,masih mkn bubur klau mkn nasi keras sikit akan diluah balik.Tapi mulut bukan main lagi potpetpotpet sorang.Klau g shopping complex klau dia nk susu akan ckp kuat "mama susu'!! ckp bnyk2 kali smpai dpt smbil selak tudung addooii hehehe sabo je la.

Actually agak risau juga sbb syifa blom bertatih lagi,bila research kt google pling lmbat pun dlm 18 bulan.So we bgi masa lagi tuk syifa.Dah pndai berdiri sendiri n klau pgang sblah tgn dh laju mnapak.Klau menyusur pgang sofa @ krusi pun dh laju cuma dia xnk bertatih,setapak pun xmo.



Saturday, 29 November 2014

Syifa is 14months..:-)




Salam semua lama dh jenguk ke blog ni..Dah bersawang tebal je.
Nak kongsi my little princess dh genap 14MONTHS.
Syukur alhamdullilah masih lagi bf tuk si kecil ni.
Syifa still lagi xberjalan,merangkat n bnyk berdiri jln sikit2 klau pegang sofa @ kerusi.
Emmm bila nk berjalan syg mama ni.
Gigi baru 4 batang.
Tapi mulut petah sgt2 dh pandai sebut " mama,ayah,mamam,bird2,cat,baby,cacak(kakak),aba(abang),nanak,nak,dapp(sedap)pinpin(upin ipin)cica(chihichacha)ayang ma ni ayat paling terharu sekali bila dia ckp camtu,ayat bodek la tu.

Syifa obses dgn UPIN IPIN yerrrr smpai botol susu pun lekat sticker upin ipin.

Belanja gambo 1 tgh tgok majalah upin ipin

si cute hehehe.






baca buku ni samapi runyai,sblom tido mesti tgok buku ni dulu hehehe

Wednesday, 16 July 2014

1.Breastfeeding

Alhamdulillah Syukur pada kehadrat Ilahi kerana diberikan anugerah susu ibu untuk diberikan kpd puteri ku ini.
Esok genap Amily NurSyifa 10 bulan dan ku still lagi bagi susu ibu kpdnya..Dgn pengasuh campur susu tapi ble cuti full bf.
Actually ak ingatkan makin dia membesar baby akan sendiri reject susu ibu ni tapi xla plak makin gian adala hehe.Baby yg bf ni memng manja terlebih dgn kita,nak berkepit je la n bergantung susu.
Skrg plak susu ku memng dh kurang,klau time cuti 2 azabnya ak nk pakse dia mnum susu formula bukan apa klau full bergantung susu ibu confirm sembelit berdarah sbb baby dh start mkn pejal n air suam bukan mnum sgt pun.
Dalam proses 10 bulan ni bnyak kali juga baby reject botol susu n terpakse ak amik cuti yg kerap(halfday)sbb nk direct bf.Mencabar tul bab yg ni,pengasuh dia sampai dh pening bab susu ni.Nak2 kalau cuti lama berkepit je ngan mama dia mula xnak susu botol.Bukan ak xpakse dia susu botol kt umah masalahnya dia xnak,hubby pun dh pakse sampai nangis jerit2 lagi baby kt kitaorg.Balik kg pun ada sruh sesiapa bagi botol kt baby tapi sama juga memang dia xnak.Tapi ngan pengasuh boleh la plak dia susu botol.
Puasa ni plak turn my hubby jemput dia blik dari umah pengasuh,hubby ckp asik buat perangai je semua serba xkena cuit sikit pun xleh mgamok nangis menjerit2,balik je mama dia bagi upah terus mood ok,sabo je la hubby ku ckp hehehehehe.

Skrg baby dah pandai
1.Tepuk tangan
2.Kenyit mata
3.Senyum sampai kemek2 hidung
4.Angkat fon.berlakon la setiap barang semua letak kt telinga hehehe klako
6.Joget2 badan,ni pengasuh dia yg ajar dgr je lagu trus bdn n kepala bergoyang
7.Mengamok klau amik barang dia,susah nak pujuk
8.Nak merangkak n panjat badan kitaorg
9.Klau minta mknan dia bagi suap kt mulut kita
10.suka jilat lantai,peti ais,mesin basuh n segala benda jumpa akan jilat,huh klau marah jebik.


Tapi dia lebih manja pada mama dia,klau ayah nak time g berjalan je
Minggu ni baru nak shopping baju raya,;-)

Thursday, 10 July 2014

Period pertama selepas bersalin

Akhirnya pada 9/7/2014 ku datang period untuk kali pertama selepas bersalin..9bulan 17 hari hehehe.
So far period biasa2 je xde heavy pun,datang sikit2 je tapi ok la kan sbb period secara semulajadi tanpa mkn ubat.

Maybe tahun dpn akan diusahakan  lagi untuk mendapat zuriat no 2,In shaa Allah.

Thursday, 29 May 2014

Period

Dah 6 bulan period masih belum menjelma..Emmm normal @ x ni ye.
Ada org ckp setahun xperiod,xtau la sama ada nak jumpa doc @ terus menunggu.


Sunday, 11 May 2014

Jual Tudung Bawal

Tudung Bawal Kanggaroo Ekspress.Berminat bleh whssp num ni 0175342006





Saturday, 12 April 2014

Solid Food

Cerelac makanan pertama ak bgi 2uk syifa sampai la smlm..Tapi bila makan cerelac ni najis syifa keras mcm sembelit pun ye.kesian plak ak tgok time dia berak merah muka teran tahi..Banyak yg ak google ckp bby 6++ sepatutnya najis lembik bukan keluar SEKETUL..Arrghhh :-(  bnyk info ckp nati bahaya pada usus.
So arini ak nak tukar menu syifa iaitu ak akan MASAK sendiri mknan 2uk dia,apa punya mak la ak ni sian kt anak.Alasan ak dlu xnk masak nk bgi yg segera ialah xckup masa n penat blik keje tapi ada org lain 2 bekerja je mcm ak sempat je buat..Azam baru skrg masak sendiri 2uk anak..:-)
Menu syifa arini bbur nasi + brokoli(blend) n hasilnya syifa makan banyak n dia suka sgt..senang hati mama dia.:-) ble tgok anak mkn seronok mcm ni mama dia pun gembira je.so tiap2 mlm ak kena msak 2uk bagi pengasuh ..

Chayok2 mamaamily

Friday, 4 April 2014

Syifa dh besar

Bila syifa dh mula membesar perangai sangat la 'baik' ye..
-kalau g kenduri @ pasar mlm xleh langsung kena tegur main2 dia trus melalak takut sgt orang ambil dia.
-pas ambil dari umah pengasuh sampai je rumah nak ttup gate,buka pintu,angkat beg,mkn dll mesti@wajib dukung si kecik ni sekali klau x menjerit nangis mcm kena cubit emmmm bayangkan la klau nk bwk beg bnyak2 n smbil ttup gate n buka pintu kena dukung si kecik ni smpai senget2 dh bdn ak ni yg sikecik tsengih2 suka sgt dukung.
-xboleh letak!!!adooiii gigirl ni sabo je la klau letak ngis jerit2 lgi sampaikan pengasuh dia pun pkai baby sling klau x xleh buat keje akak 2.
-xnak org lain selain ak n pngasuh dia huhu ayah dia pun si kecik ni xnak..kdg2 bgi juga ayah dia tapi kesian plak tgok ngis2 ambil juga la.
-Dh pandai ketawa  mengekek ngekek.
-sgt ska tgok tv amboi klau pnggil 2 buat xtau je#hagemaru@upin ipin#
-susah nak tido!!!waaa waaa ngan pngasuh dia 3x tido tapi ngan mama dia 1x pun susah nk tido kan kecuali klau g jalan2 tido sorang2 dlm kete xyah dodoi pun xpe tido sendiri je,bertuah punya budak suka sgt bjln.







Tuesday, 11 March 2014

Pengasuh

Ada kakak di office ak ni mceritakan kisah anaknya baru 9 bulan yg dihantar ke pengasuh,dia cerita masa petang kul 7 dia amik anaknya yg sedang nangis teresak2 di dalam buai,tersedu2.Aku tanya akak xkesian ke kt dia mcm 2 klau dh tersedu2 mesti dh lama ngis n pengasuh 2 buat xtau.Akak 2 cerita lagi yg ada 1 baby 2 bdn memng tebam n menangis di dalam baby cot,ngis dalam muka tersebam n pengasuh 2 buat xtau je xde pun nak terbalikan balik baby 2 baring mesti penat muka tersebam mcm 2 takut lemas je.
Arini akak 2 cite dia dh tukar pengasuh anak dia sbb smlm dia amik anak dia dlm keadaan pampers yg dh bocor(berak)balik umah akak 2 tgok najis sampai ke kaki dah.Akak 2 ngis n trus tukar pengasuh serta merta.
Bagi ibu2 kt luar sana pliss la klau pengasuh dh jaga baby lebih 2 org jgn la dihantar lagi tempat 2,pikirkan lah  separuh hari baby kita kt umah pengasuh dan dilayan alar2 kadar je n dibiarkan menagis.memang la kita harus bekerja pada zaman skrg tapi kesian la kt baby carilah pengasuh yg jagaannya xberapa ramai,jgn la sebab nak murah kita pejam mata n hantar juga.


#Mood sedih sgt ni#Syukur pengasuh Syifa bagus orgnya dan mmng syg kt syifa#

Thursday, 27 February 2014

Bila mama demam

Dah 2 ari demam..sakit bdn,kpla n muntah2..
Bila mama demam + selsema + batuk xboleh la mama nak main2 dgn bby.sedih sgt tgok dia ngs nk duk kt mama,dgn ayahnya xnak sgt ngis2 maybe masih mnyusu badan.Tapi still continue bfeed kt syifa,doc ckp boleh je jgn risaw la klau anak u mnyusu bdn antibodi dia lagi kuat.
Tapi syifa dh start batuk n selsma,jngkit ngan mama la 2..waaaa waaa :-(

Thursday, 13 February 2014

Anak angkat

Kisah sahabat saya yang nak ambil anak angkat tapi xjadi ble last2 minit mak baby 2 xnak bagi selepas bersalin.Kesian sahabat saya 2 semua keperluan bayi sudah beli,excited dia ari2 msg ak check list brg baby kot2 ada yg tertinggal,nama baby pun dah pilih tapi bukan REZEKI dia lagi.
Aku faham perasaan mak baby 2,walaupun anak 2 xhalal tapi naluri seorang ibu 2 akan lebih kuat selepas dia lahir kan bayi tersebut.Memang la sebelum bersalin mak baby 2 xnak anak dia,confirm nak bagi tapi ble tengok anak yg dikendong selama 9 bulan lahir hati ibu akan cair juga.

Sebelum 2 ak tanya sahabat betul ke dia nak bagi,dia jawab betol dia nak bagi sbb ayah budak 2 xnak bertanggungjawab..Aku bersimpati kepada dia.Selepas mak baby 2 xjadi bagi anak dia semua brg2 yg kwn aku beli 2 dia sedekah kt kwn2 dia yg baru lahir anak..

Seminggu pas2 dia msg aku lagi ckp ada org nak bagi baby kt dia lagi,aku tanya sape dia jawab orang indon menanti masa nak lahir.Dia tanya senang x nak proses dokument baby 2.N aku tolong survey 2uk dia n prosesnya memang rumit n makan masa serta duit yang banyak.Aku nasihatkan supaya cancel kan niat 2uk ambil baby org indon 2.

Semoga ada REZEKI 2uk sahabatku ini Ya Allah.

Dia TTC selama 3 tahun lebih dan masih berusaha untuk mendapat zuriat.

Wednesday, 12 February 2014

Catatan terakhir ibu kepada anaknya yg berada di syurga

3hari sudah arwah Baby Rayyan pergi.Terbayang2 baby senyum, menangis, tidur...tidak puas lagi bermanja dan beri kasih sayang pada arwah.Tp Allah lebih sayangkan Muhammad Rayyan Zhafran..Semoga kita jumpa lagi disana nanti sayang, ibu & ayah rindu sgt2 pada baby..MUHAMMAD RAYYAN ZHAFRAN DLM KENANGAN..6.10.13-10.2.2014 — berasa sedih bersama


Sesungguhnya syikin betol2 tabah dan kuat semangatnya...Ya Allah besarnya dugaan untuknya..Tahun lepas mak dia meninggal,tahun ni bapa mertua dan bayinya meninggal dunia.

Tuesday, 11 February 2014

Kisah sahabat sekolah yang kehilangan anaknya.

Smlm ak buka fb dan baru aku tahu baby Rayyan kawan sekolah aku dah meninggal dunia...Ak cepat2 msg hubby n inform pasal 2,hubby cakap sedihnyerr.Ak memng follow up fb kwn ak ni time dia start bersalin lagi sbb dia bersalin time 7 bulan.Masa 6bulan air ketuban dia dh pecah n doc suh stay 1 bulan di hosp 2uk cukup 7 bulan dh boleh bersalin.Masa baby rayyan dilahirkan aku rasa xcukup 1kg,dalam 3bulan gak la baby duk hosp.Time2 perkembangan baby baik dan positive,Pas 2 bulan n berat dh 2kg bby rayyan dh dibenarkan balik,sepanjang baby Rayyan balik 2 kt Pahang hujan n banjir so rumah dorang banjir n ditempatkan di dewan,klau bby kurang matang ni xleh terdedah dengan persekitaran terbuka sgt.Sejak 2 la bby Rayyan dah makin kurang sihat dan dikejarkan ke hospital disebabkan muka baby dah biru dan kurang bernafas.Masa kat hospital azabnyer la baby rayyan kepala ditebuk,kulit melecet,mulut dan badan berwayar sampai menagis xdengar suara baby.Tersentuh sangat hati aku melihat status yg dia update kt fb,terseksanya Rayyan..Biarlah dia pergi dari melihatnya lebih terseksa,lagi sayu hati ku bila dia update status'sedih tengok kt mata baby ada airmata'..

Tabahnya hati dia kehilangan anak tersyang.Rayyan damailah disana.

Al-Fatihah.

Period.

Hampir seminggu lagi nak cukup 5 bulan n ak belom dtang period lagi.......Normal @ x ye?Risaw la plak,klau still xkluar lagi alamaknya kena jumpa Dr Zambri balik la minta nasihat n pandangan darinya.
Nak kata ak fully bf xdela sngt,siang anak susu botol mlm je susu badan.
Tapi ada org ckp normal sbb ada yg setahun xdtg period..betol ke???

Sunat

Syifa dah selamat sunat pada 4/11//13 di Klinik An-Nisa (Saujana Putra)dekat je ngan umah kami 2 minit da sampai..Sepatutnya syifa dh sunat masa ak last pantang 44 hari tapi xjadi sbb klinik kat Temerloh xnak bby yg bawah 4 bulan alasan takut terpotong lebih.Lagipun family belah ak xnak sunat yang jenis ccuk guna jarum suh sunat yg potong hujung sedikit(bukan potong tapi dilecetkan sedikit shj)
Awal bulan 11 ak balik ke BSP selangor n survey klinik 2 yg ada sunat cara guna gunting n akhirnya klinik kwasan umah kitaorg ada je perkhidmatan 2.

Huhu nervous gak la time bby nak sunat takut dia sakit,cian bby.
Tapi xnangis pun..hehehe

Monday, 10 February 2014

Kecuaian yang tidak sengaja

Cuaiiiii @ xsengaja????
Sejak syifa dh mula nk meniarap sendiri ni ak n hubby mula memberi space ruang tidur yg agak luas untuk dia supaya baby boleh pusing ke kiri dan kekanan(selesa tuk dia)Tapi malam xdi punya cerita buat ak serik nak bagi space tuk dia lagi..
Ak tidur tidak menghala ke dia mlm xdi disebabkan penat asyik menghala tempat yg sama je tido.Dan disebabkan aku nk tido selesa mlm xdi menyebabkan malapetaka untuk ak n hubby.Mane x nya sedang ak syok tido ak dengar bunyi suara syifa mcm kelemasan n dgr tgn dia gosok ke cadar katil n bile ak pusing ak tengok SYIFA TIDUR TERSEMBAM MUKA KE TILAM arghhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!ak ckp 'anak saya anak saya hubby pun terkejut la n bangon n terus tergamam terkejut.Aku pusingkan syifa n mata dia tertutup tido..Waaaaa waaaaa :-( nasib baik xlemas,takutnya!!!!
Terus ak n hubby tidur rapat2 dgn dia x bagi ruang yg bnyak 2uk dia.

Alahai anak oh anak.

Thursday, 6 February 2014

Rasa Bersalah

Semalam tiba2 hubby ckp mcm ni''B,bleh x jgn upload gambr bby kt fb kerap sngt.Ak jawab 'kenapa???Yela nati org yg still TTC akan sedih sbb abg tau perasaan diaorang..Aku terdiam.........................................Dlm hati ak ni aku rasa ak sgt selfish n tiada perasaan dgn apa yg ak buat sblom ni.

Mood:terharu n sedih ble hubby ckp mcm 2.



Tuesday, 4 February 2014

Pengalaman Bersalin

18/9/2013
40minggu 3hari-Hosp Salam#Dr Siti Mariam
-Masa datang chkup ni ak berserah je la,yela mane taknya dah lebih 3 ari pun tanda2 nak bersalin pun xde lagi.Hubby plak dh pening pk hal ni,pihak belah fmily husband suh bsalin awal n sebaliknya dr  pihak belah ak ckp blom masanya lagi watpe nk pakse2 bsalin ni.
Bile masuk je bilik Dr Siti dia pun senyum2 kambing je ckp awak xbsalin2 lgi ke,npe la bby ni xnk kluar lgi ni..Dr siti suh ak baring utk check kdudukan bby,air ketuban dll.Tiba2  terpacul dari mulut Dr Siti "awak bersalin esok la,admit ward pagi kul 7 sbb air ketuban awk sikit ni sy dah xboleh tunggu bhaya 2uk baby mcm ni ''....Aku n hubby terpinga2 jap,blur gilerr ak xbersedia lagi nak bersalin esok,induce plak 2..adooiiiii.Tiba2 ak rasa cam takut sangat n rasa xbersedia langsung.
Balik dari Hosp aku ajak hubby g Baby World shopping brg newborn entah la npe tiba2 tergerak ati nk bli brg2 tambahan padahal ak xbersedia lgi nk bsalin sok.(nasib baik ada beli brg newborn sbb semua yg kitaorg beli sarung tgn n kaki longgar 2uk syifa)

19/9/2013
sepatutnya ari ni kul 7 pagi ak dah kena admit ward tapi kul 7 ak still lagi atas katil ngan hubby pk nk g or x..dalam dilema sangat,mak mertua ak msg xhenti2 suh g je t pape jdi kt baby nyesal pun xguna.
9.00am-Ak ckp kt hubby hantar ak g keje,xnak la induce blom masanya lgi nk bsalin buat apa nk pakse.
11.00am-hahaha 2jam kitaorag round bandar shah alam xtau sama ada nak g keje or g hosp salam,hubby pun takut nak decide pape lgi waktu 2.Hubby berhenti kt Petronas n tanya betul2 kt ak time sama ada dh bersedia or x tiba2 mcm ada kekuatan je suh aku settle je bsalin arini klau tunggu2 t sama je bsalin lgpun lagi 3 hari ckup 41mnggu n klau xkluar induce juga..Ermmmm,aku ckp kt hubby ok induce arini n jgn tnya lagi soalan 2.
11.30am-admit ward,masuk ubat pertama ikut bawah,bukaan still lagi 1cm..(time 2 ak xdpt single room,ak ckp kt nurse slagi xdpt single room ak xnak bersalin hari 2,pas2 nurse ckp ada single room tapi wad kanak2 ak ckap ok je(klau ak sakit jerit2 t xdela org dgr selain suami ak je)
11.30am-5.00pm-belum ad tanda sakit pape lgi tapi nurse ckap graf contraction ak makin naik n baby makin mengeras.Time ni org col n msg ak cakap 'tak sakit,ok je n bleh lagi gelak2 n senyum'.Yg mgejutnya tiba2 nak mkn nasi AYAM hahhhh!!! dari awal mengandung sampai 9 bulan ak xsuka AYAM tapi hari ni nk bersalin request AYAM hihihi.
6.00pm-Doc Siti dtg tanya sakit x ak cakap x,graf menunjukkan sepatutnya ak dh mula rasa sakit sejak 4jam  sebelum 2 lagi.Doc Siti buat VE,sries sakit gilerrrrr ok arrgghhhh siap kuar darah lagi n bermula episode ak dalam keadaan yg myakitkan.Time 2 baru 2cm oheyy!!!
9.00pm-dh start rasa sakit yg kuat mcm xtahan je pinggang ak ni cam nk patah,conctraction plak makin cepat,ak try bjalan2 1 bilik tp cam xmembantu je.Hubby tolong picit2kan..Last col nurse nak ubat tahan sakit sbb time 2 bukaan baru 2.5 cm!!!!!waaa waaaa sakitnya induce.Nurse inject kat punggung n ak dapat tidur pas2 dlm 3jam mcm 2,mamai2.
10.00pm-Masuk labour room 2uk pecahkan air ketuban,time pecahkan air ketuban 2 xla sakit sangat tapi time 2 ak dgr Dr siti cakap xsampai 3cm pun lagi ni pada nurse yg check ve ak be4 ni.Time kat lobour room ak still lagi mamai2.
 Actually ak xbrape nak ingat pukul brape yg ak sakit tahap gilerrr 2 ak anggar mcam kul 12 keatas la..
12.00pm-4.00am-Time ni betul la org cakap xde sape boleh bantu kita selain dari Allah,air selusuh yg ayah buat pun mcm xserasi je ngan aku.Tapi ak xnangis cuma ak minta tolong ngan husband ak tiap kali contraction dtg.Graf contraction time ni nurse cakap cantik.Aku rasa kul 4am ak minta lagi ubat tahan sakit tapi macam dh xberkesan je,hubby dah nangis col mak ak sambil suh doa agar ak cepat2 bersalin.Bayangkan ak menanggung sakit dari kul 10pm sehingga kul 6am bayi dalam perut ni masih lagi tinggi means kt atas perut xbergerak turun ke bawah..Ak cakap kt hubby tolonglah cari la doc cezer je la sy ni,emosi ak dh xbetol time 2 ak dh start salahkan hubby ak sebab suh induce n adala adegan2  ak pukul2 dada dia(time ni la nk derhaka,adooii)n paling teruk ak dh start marahkan baby dlm perut ni ak ckp knapa xtrun2 lagi ni knape still lagi kt atas perut-ini disebabkan ak dh stress ngan nurse yg jaga malam 2 time ak sakit sangat 2 la nak buat ve,sakit gilerr plak time buat ve main seluk je n time 2 la hubby ak pakse ak guna gas yg bleh lalok 2 dh la skit bila pakse tekan gas kt hidung buat kita lemas je,siriesss I HATE THIS PART!!!!!

6.30am-7.30am ak rasa time ni nurse ckp graf conctaction ak dh x betol means sepatutnya ak dh makin rasa sakit selang 2 minit tapi x ak dh makin lemah n rasa sakit 2 dh jadi makin lambat.Ak rasa start rasa nk meneran 2 dlm kul 7 kot tapi rasa meneran 2 rasa 1minit je
Nurse ckp doc otw,tp nurse ckp bukaan dh 9cm tapi ak dah xrsa nk meneran dah pun,lembik gilerr time 2
8.00am-Dr.Siti dtg siap2 tuk bantu ak,actually Dr  anggar2 ak bsalin dlm kul 5.30am tapi ni dah terlebih sngt klau lagi 1 jam xbersalin cezer la jawabnya..Pas2 ak dgr Dr Siti ckp'kita kena bantu dia ni,sbb dh terlalu lama sakit''..Dr suh buka palang n letakkan kaki ak time 2 ak main teran2 sendiri je sbb pikir bby dh terlalu lama kt dlm.3-4x teran barulah bby kluar
8.55am-lahirlah Amily NurSyifa.Syukur......

Monday, 3 February 2014

Salam Kembali

Salam sejahtera semua..dah lama xmenulis disini,sori ye bukan lupa kwan2 yg TTC tapi keadaan xmengizinkan..

Ni pict terbaru Syifa yg montel n gebusssss..hihihi

Tapi belum boleh meniarap lagi..adooiii sayang ble la bleh meniarap nih,nurse ckp tunggu 5bulan.Xpela sayang mama tunggu ye,sabar2..hehehe
Dalam masa 4bulan ni