My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 29 November 2012

Takziah apa yang berlaku pada bulan ini.

Takziah pada budak F kerana keguguran pada hari ini.sama yang terjadi pada aku dulu,kandungan 8weeks.Ada hikmah di sebalik kejadian

Takziah pada kawan puan K yang kehilangan baby dlm perut 34 weeks.
Takziah pada FizaHalim kerana kehilangan suami.

Wednesday, 28 November 2012

TENANG,SABAR,IKHLAS & REDHA.

Semalam aku mc sebab hidung bdarah n panas dalam..
Satu2 dugaan penyakit datang,1 hari juga aku menangis melepaskan apa yang aku pendam.
Dan sries LEGA sangat selepas 1 hari menangis..;)
Dan saya jumap ayat ni..:)
TENANG dengan apa yang berlaku, SABAR dengan apa jua harapan, IKHLAS dalam setiap perbuatan dan REDHA setelah kita berserah diri pada ALLAH..

Tuesday, 27 November 2012

macam2 penyakit..

Sakit breast,sakit perut macam nak period pain n kencing kerap...

Doctor ckp kencing kotor,tapi pelik selalu ak kena kencing kotor ak xlawas kencing ni laju je kencing.

kena Rm73.00,mahal gilerrrr 2uk kencing kotor je..cilakak betul klinik soraya!!!!

Thursday, 22 November 2012

V1-SINDIR PASAL ANAK

Kejadian Petang semalam -6.10pm

Budak A(bunting pelamin) : Akak!!
Aku                                  : Ye,npe?
Budak A                           : Dah lekat kan?
Aku                                  : Aku xlagi,lambat lagi nak tunggu period.
Budak A                           : Eleh ye la 2,tengok muka macam dh lekat je.Yela 2 kan2
Aku                                  : Xla,mane ada(muka mls nk layan)

Dalam ati (ish budak ni saje je nk buat ak jelous)

2la hakikatnya jika kita dikelilingi dgn org cepat hamil ni,kena SABAR & IKHLAS.

Monday, 19 November 2012

Rezeki orang ( > ___< )

Wah Diana Danielle dh pregnant pun !!!( ^ ________^ )
Murahya rezeki dia,hope Allah akan murahkan rezeki kita semua sama seperti dia..Aminn

Arinie kt ofis malasnya + mengantuk + keje xbanyak.


Aku rasa sepupu aku dh pregnant..ok,rezeki dia kan...........................................................lepas ni adik ipar aku pula.

Apa yang aku risaukan selama akan jadi kenyataan..Jika itu kehendakNya aku redha..........................



Sunday, 18 November 2012

Senasib..

Ermmm semalam attend wedding kawan husband kt Ampang Jaya,sampai pun dlm kul 3.30pm ..Ok la time 2 rmai dh blik tinggal kwan2 je nk lepak ngan pengantin.
Jumpa baby boy k.neny so cute sangat paling xtahan tang mata 2,sangat melentikkkk ye bulu mata dia..;)dh beso pun dlu last jumpa pun kecik lagi dlm 3 0r 4 bulan kot sekarang dh pandai jalan pun.
Sambil2 borak ngan K.Ainil dia pun ttc jugak kawin taun lepas bulan 9 sampai skrg xlekat lagi..Dia pun risau coz umo pun dh 30 dia ckp so dia nak work hard 2uk dpt baby ni n ak faham sangat perasaan dia time story cite dia 2,even pun dia senyum tapi ak tau dlm hati dia sedih n pedih sangat..Story dia:

Dah setahun pun kawin tapi xlekat lagi,3 bulan lepas married dia ckp dia dh jumpa doc kt Medina Clinic tapi xde hasil bayaran pun mahal dia ckp dlm 300 above.Series memang mahal gilerrr 2uk scan telur and doc explain tentang rawatan kesuburan.DEMC pun xmahal mcm 2 gi sekali pun dlm 150 je ok la kan..
N then dia tukar ke LPPKN dia ckp baru start 1st clomid n scan telur pada hari 14 t n bayaran pun murah even IUI pun dlm 800.Tapi dia ckp xnak buat IUI lagi.yang lagi sedih n ak rasa buat dia down sangat ialah adik ipar dia yang baru kawin bulan 5 tahun ni dh preggy dh pun ohhhh!!!!! mungkin ak akan rasai juga if ALLAH nak bagi rezeki baby dlu kt adik ipar ak ( @ _ @ )
,xsempt ak nak berborak panjang sebab husband dia dh ajak balik pun.Dia ckp terlalu banyak pertanyaan dr org sekeliling berkaitan ''BILA NAK DAPAT BABY'' sampai husband dia naik stress dlm hal ni..Husband dia ad tnya husband ak semlam tp secara personal tentang baby dia ckp dia stress dgn org disekeliling dia n husband ak ckp klau ko stress lagi susah nak dapat baby ko buat xtau je,xde rezeki lagi..

Bagi ak klau TTC 2 dh ad anak sorang bagi ak story dia xsedih n dia bertuah + bersyukur sangat2 pun coz ALLAH dah bagi dia seorang anak berbanding dgn org yang xde anak langsung ni.


Saturday, 17 November 2012

Kau Yang Maha Melihat:)

Seiring waktu berlalu
Tangis tawa dinafasku
Hitam putih dihidupku
Jalani takdirku

Tiada satu tersembunyi
Tiada satu yang terlupa
Segala apa yang terjadi
Engkaulah saksinya

Reff:
Kau Yang Maha Mendengar
Kau Yang Maha Melihat
Kau Yang Maha Pemaaf
Pada-Mu hati bertobat

Kau Yang Maha Pengasih
Kau Yang Maha Penyayang
Kau Yang Maha Pelindung
Pada-Mu semua bergantung

Yang dicinta ‘kan pergi
Yang didamba ‘kan hilang
Hidup ‘kan terus berjalan
Meski penuh dengan tangisan

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa ku kembali
Hapus semua pedih

Andai mungkin aku bisa
Kembali tulus segalanya
Tapi hidup takkan bisa
Meski derai air mata
Seiring waktu berlalu
Tangis tawa dinafasku
Hitam putih dihidupku
Jalani takdirku

Tiada satu tersembunyi
Tiada satu yang terlupa
S'gala apa yang terjadi
Engkaulah saksinya

Reff:
Kau yang maha melihat
Kau yang maha melihat
Kau yang maha pemaaf
PadaMu hati bertobat

Kau yang maha pengasih
Kau yang maha penyanyang
Kau yang maha pelindung
PadaMu semua bertekun

Yang dicinta 'kan pergi
Yang didamba 'kan hilang
Hidup kan terus berjalan
Meski penuh dengan tangisan

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa ku kembali
Hapus semua pedih

Andai mungkin aku bisa
Kembali tulus s'galanya
Tapi hidup takkan bisa
Meski derai air mata

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2009/08/lirik-lagu-maha-melihat-opick-ft-amanda.html#ixzz2CSx5G2C2

Seiring waktu berlalu
Tangis tawa dinafasku
Hitam putih dihidupku
Jalani takdirku

Tiada satu tersembunyi
Tiada satu yang terlupa
S'gala apa yang terjadi
Engkaulah saksinya

Reff:
Kau yang maha melihat
Kau yang maha melihat
Kau yang maha pemaaf
PadaMu hati bertobat

Kau yang maha pengasih
Kau yang maha penyanyang
Kau yang maha pelindung
PadaMu semua bertekun

Yang dicinta 'kan pergi
Yang didamba 'kan hilang
Hidup kan terus berjalan
Meski penuh dengan tangisan

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa ku kembali
Hapus semua pedih

Andai mungkin aku bisa
Kembali tulus s'galanya
Tapi hidup takkan bisa
Meski derai air mata

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2009/08/lirik-lagu-maha-melihat-opick-ft-amanda.html#ixzz2CSx5G2C2

Thursday, 15 November 2012

Doa Aku.

Sebenarnya banyak yang ak minta pada Allah,Allah bagi dalam keadaaan yang ak langsung xperasaan @ sedar..Sedikit demi sedikit banyak ak pelajari dan fahami perlahan-lahan apa,mengapa dan bagaimana..

Benda yang ak minta diperkenan olehNya:
1)Study U
2)Kerja
3)Gaji yang ok
4)Kereta
5)Berkahwin
6)Nak adik ak keje dekat ngan umah
7)Mak ayah ak berhenti buka kedai makan
8)Nak baby(Allah bagi walaupun sekejap)
9)Nak rumah sendiri

Cuma lambat dan cepat je Allah bagi..:)

Syukur Alhamdulilah atas kurniaNya.

Tuesday, 13 November 2012

AYAT-AYAT CINTA

Sabar & Ikhlas dengan dugaan ini..SABAR & IKHLAS setiap doa,perbuatan,pertuturan,harapan,keinginan,hati,perasaan,jiwa..Pasti kau akan REDHA..;)


Ak selalu cakap kt husband ak abang kena redha bila kita dh redha Allah akn bagi..
Pas2 dia jawab kawan saya si REDHA 2 baru je dapat baby, hehehehe no comment ak terus senyap.

Soalan2 yang sensitif dan apa jawapan anda ;(

Ak rasa ramai ttc kt luar selalu diajukan soalan mcm ni,mesti korang akan jawab sambil gelak/senyum depan kawan/family padahal korang nk cover sedih gilerr tahap gaban korang 2 kan..

1.Wei bile nk dapat baby ni,cepat la skit lambat sangat la ko ni.
2.Baik ko cepat2 dpt baby,rugi lambat2 ni.
3.2la ko kena banyak beramal dengan Allah,xcukup lagi 2 kena usaha lebih sikit.Ada benda lagi yang x buat tu
4.Dah ko 2 kurang subur,nak buat mcm mane,xde rezeki lagi.
5.Best mengandung tau,rugi la xrasa.
6.Sakit tau nk bersalin,nati kau tau la rasa mcm mane tp best.
7.Kwn/sedara/adik beradik ak pun ada gak xdpt baby dh kawin 4 taun lebih.
8.Cepat la mengandung taun ni bleh la anak kita sekolah sama nati.
9.Xpower la,tembak x kena ni.

Actually dulu sebelum ak kawin ak pun pernah aju soalan ni kt kawan ak 'wei bleh ko nak ada baby ni,lambat la minum la kacip fatimah,kasi kacip lebih sikit,pas2 dia jawab ari2 ak dh kacip tapi xdpt gak.Alaarrr kasi kuat lagi kacip 2..

Dan bile ak dah kawin n xdpt baby baru ak sedar kata2 ak kt dia,ak dapat rasa dia sangat berkecil ati ngan soalan ak 2,ak langsung xpk perasaan n hati dia walaupun time 2 dia gelak tapi siapa tahu ati n perasaan dia mesti sedih gilerr kan..KEJAM kan ak.

Now ak plak diaju solan 2,Allah nk balas cepat je kan Allah bayar cash je kt ak..Ak selalu doa pada Allah if dia terasa ati ngan ak pasal 2 ak mohon pada Allah agar buka kan pintu ati dia 2uk memaafkan ak.INSYA ALLAH.Ak selalu cakap kat ayah,mak n adik beradik ak doakan ak cepat2 ada baby sbb dlm keluarga ak ak paling lambat dpt baby dah setahun lebih ak kawin still xdpt rezeki 2
Tapi ak bersyukur sangat sebab ALLAH pernah bagi ak rasa mengandung walaupun ak gugur before tau berapa minggu janin dlm perut ak.Bila ak ingat balik iye 2 adalah memori ak yang paling indah n manis buat ak n suami.Terima kasih Allah atas anugerah yang kau pinjamkan sementara itu pada ak,AKU BERSYUKUR.:)
Tiap2 ari before ak tido ak akan berdoa pada ALLAH agar dikurniakan cahaya mata,Mengharapkan keajaiban ALLAH pada ku.
Cycle Nov'12 ak dapat rasakan ia akan gagal lagi,memang xde rezeki  ak mengandung secara natural,so ak dh bersedia dr awal 2uk berjumpa dgn Dr Zambri Dec'12 ni 2uk sambung balik treatment ak.


Thursday, 8 November 2012

Saat indah itu akan datang..:)

Iye,saat indah itu akan datang cuma waktu je yang belum sampai..( ^ _ ^ )

xdi sentuh pusat akak india yang dh nak bersalin bulan ni,sentuh pusat tiba nmpak pergerakan baby walaupun dr luar baju..Terharu n seronok sangat,tiba2 hati berbunga gembira hikhikhik
''saat itu akan datang,Allah akan bagi''

Tengok Fb kawan anak dia yang bersalin bulan 3 ari2 dh merangkak,hehehe seronok sangat..Pelik je sebab xsedih tapi happy tgok sume 2..
"saat itu akan datang nanti''


~lalalalalala~ ( ^ _ ^ )

Perut buncit n Bra xpush up???

Ni memang sensitif isu bagi ak,semlam punya cite la g antar kedai jahit baju kt putra height.

1)Tunggu dia habes berborak pasal anak ngan makcik(customer dia kot) ni abes 10minit ak tercongok depan dia cam orong bongok pun ada.
2)Tunggu dia cari buku ukur 8 minit
3)Tanya 3x brape harga sehelai baju macam2 jawab
 -tengok jenis kain dulu (dh bagi kain)
 -tengok macam mana awak nak(dh ckp nak kurung moden)
 -Senyap xde respon harga
 -Dah abes ukur n kerat kain baru ckp harga Rm55 sepasang,adoooi makcik ooii ckp la awal2 npe takut customer cancell ke..

Sebelum nak ukur2 baju 2 siap makcik ni ckp je lagi nak buat baju kurung moden ni PERUT BUNCIT  xcantik pakai,kena pakai BRA PUSH UP means nampak tetek gelebeh xsesuai la..WT#@#%^%&^^&%!!!!
Tersentap ak,pas2 ak g kt hubby ngadu terus..;( sambil muka muncung..Time period memang perut buncit skit,siap ckp anak dah brape!!!!ak jwb xde anak lagi!!!


Waaaaa Waaaaa...Nak diet betol2 pasni,tapi bab perut buncit 2 memang betol perut ak buncit skit skrg tapi bab breast 2 ak setuju tol!!!





Period Tingtong

Adooii semalam mc coz malam semalam ak kena muntah2 n cirit birit + demam..
Ingatkan nak masuk halfday tapi betol2 xlart,mata asyik terpejam je..Sok hubby ambilkan buah n susu dlm peti klau mkn nsi ni sure muntah balik.nasib baik semalam cik hubby cuti klau x abes la.

Pasal period plak,arini baru ada darah mengalir tapi 2 pun slow je,darah ketul merah.Kalu pkai pad xde plak lekat kt pad,so kena g toilet sokmo basuh..heheheh

Perut plak buncit kemain,time period memang mcm 2.

Mood;
dah ok skit x lagi emo macam 1st period ari2,h REDHA hikhikhik..:) !-3days  mood memang teruk gilerr la,jadi minah air mata je  sikit2 nak sedih ntah pape ntah..
continue tomorrow,arini giler busy kt office sampai xsempat nk tulis..6:07pm


Today 9/11/2012
9:17am

Huhuhu semalam busy gilerrr tibe2 plak nk closing payroll semalam,apadaaa punya bosses!!!

Period-Dah ok,normal..:) maybe hormon x menentu sbb 2 period lambat(ingatkan dh lekat je hehehe)
N then my hubby tiba2 excited beli lagi susu kambing 10 botol kali ni dia ckp minum malam plak.Mlm xdi g la jumpa brother jual susu kambing kt putra height.

Monday, 5 November 2012

INSYA'ALLH ADA REZEKINYA..:)


Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu
Chorus
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada rezekinya

Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Moga ada sinar cahaya mata 2uk ku.

Delay Period X semestinya Hamil.

Semalam xde drah merah pun...Tapi pagi ni darah merah dh kuar,betol2 xjadi la kali ni.
Apa nak buat,xde rezeki dariNya.

Sunday, 4 November 2012

Nasihatkan la Saya plizz..

Ada sesiapa x yg bleh nasihat kan sy skrg,,sbb kejap sy rs down,kejap ok..waaaa waaa waaa.:(

Mood: xbrape rajin,mlas nk buat sume keje office.:(

Xsuka perasaan mcm ni,adoiiii mcm nk buat ni..Syaitan duk keliling ak ni kot hasut ak macam2..
Badan semakin sakit,perut buncitt
Actually ak ngan hubby dpt rasa ad rezeki anak 2uk bulan ni..Ak tanya dia mlm xdi  ' Abg rasa ad x jadi x bulan ni,dia cakp jadi" tapi tup tup ak period sok nya..
Perasaan ak bulan ni memang rasa ad rezeki 2,ak xtipu naluri 2 ada sangat2.Bile tgok perut ak ni ak dpt rasakan dia ada kt dlm rahim ak ni.
Darah pagi xdi sangat mengjutkan ak,ak seolah2 ak xsedia dgn 2..
Mlm xdi ak doa ''Ya Allah bagi lah petunjuk kpd ku adakah ak pregnant or x" n then ALLAH bagi ak jawapan 2 pagi ni..

Apa yg ak mampu ckp ALHAMDULILAH,INI JUGA REZEKIMU YA ALLAH..

Aku Redha..:)

Hi'...:)

Ari ni cik p sy dh mai setelah 5 days delay period.pagi xdi nak mandi time nak kencing ada darah..Pas2 jerit panggil hubby ckp ada drah,pas2 hubby ckp period ek?xpelah ok je sambil senyum.

Tanda2 yg dtg before sy period:

1)Cramp Perut
2)Sakit kepala
3)Sakit gusi
4)Cramp dr punggung hingga kaki
5)Mual2
6)Cepat Penat
7)Sakit seluruh badan
8)Pedih perut.


Wassalam.

Thursday, 1 November 2012

Bile prgnant test Negative -

Ptg semalam buat test coz dh delay period 3 ari tp result negative..:(

Emmm..ak ad 2 pengalamn dlm hal ni:

1) Ak pernah xdtg period selama sebulan time bulan Jan'12 ,delay seminggu pun ada.
2) Time 1st ak prgnant dlu,actually ak dh test selepas 4 ari delay result adalah sama negative.N then after 2 weeks ak test lagi sekali positive la plak.

So sekarang ni mls nk pk pape..Buat tak tau je,hanya doa kpd ALLAH je yg mampu ak lakukan sekarang.