My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 30 January 2013

MTB (1)Trimester pertama

Sorry sebab lama x menulis blog ni bukan apa morning sickness dh melanda diri ini.


Kentut Busuk
Hehehe malu nk tulis tapi inilah kenyataanya,aku dilanda kentut yg teramat busuk  selama seminggu.Adakah sebab susu?nk kata sembelit xlah sembelit sanagt.Tapi sekarang dh ok..:) sian cik hubby sampai pening kpala bau kentut.

Morning sickness

Yup start dari 27/1/2012(ahad) morning sickness dh melanda diri.Dari pagi hingga ke mlm muntah loya2..Semua benda yg suka semua jadi pahit n payau.Tekak ni dh start xleh terima benda2 yg masam n nasi dh xbleh nk mkn.Aku suka benda yg manis2  je.

Bersolek
Betul2 xsuka bersolek!!!xsuka nak pakai cantik2 g office baju x iron pun xpe..Selekeh mengalahkan makcik yg ada anak 5.Siap kawan tegur lagi pakai tudung sampai kerongsang pun dh ke pipi hehehe n rambut dpn  terkeluar.Can u imaging how selekehnya aku pada tahap ni.Hari2 aku ckp kt hubby aku dh makcik dia je.

Air liur seplastik
Yg ni serius aku cakap nak g mane2 memang kena bawak plastik kecik.G makan pun aku akan bawak plastik n pilih tempat yg hujung n tempat org ramai nk duduk sebab senang nak meludah dlm plastik.Siap aku warning cik hubby klau org nmpak buat xnmpak n jgn malu.Nak buat mcm mane bukan aku suka2 nk meludah.Kt office memang aku dh sedia 1 plastik utk aku meludah serius aku ckp rasanya ada secawan tinggi penuh air liur aku dr pagi sampai ptg,air liur yg xhenti2.Kawan2 pun paham n buat x tau je.Bila aku search hal ni rupanya normal bagi trimester pertama kehamilan.


Tak boleh tido malam
After sembahyang bayangkan dari kul 9 aku lepak atas katil sampai kul 1 aku still lagi xbleh tido,badan lenguh sampai ke kaki.Kadang2 rasa mcm tidur2 ayam pun ada.Mula pagi otak dh set nk MC n  xnak g keje sbb mengantuk punya pasal.Kalau kt office siap ckp dlm hati ni balik ni nk tido awal tapi balik x tido2 pun.Tapi percaya x aku still lagi xamik MC n Leave untill sekarg,hubby aku siap puji  punya lagi..:) (konon puji la sangat)

Tak boleh tengok rancangan makanan terutamanya masakan AYAM!!!
Time taip tiba2 muntah sebab ada perkataan AYAM..Argghhhhhh semua bab ayam n rancangan aku xbleh nk tgok sbb tekak rasa kembang n loya sangat.mls nk taip banyak2 bab sebab dh start loya!!

Tak boleh minum susu(apa2 jenama pun xleh nk masuk)
Yg ni sape2 bleh tolong x macam mane nak suruh tekak ni terima susu.Risau juga takut baby dlm perut ni xdpt khasiat sepenuhnya..Yg ni betul2 risaw  emmmmmmmm..:(


Next appointment dgn Dr zamri pada 4/2/2012..:) hope everything will be ok. In Shaa Allah.



Friday, 18 January 2013

Bila UPT positif dengan izin-Nya.

Alhamdulilah syukur ke hadrat Ilahi dengan limpah dan kurnianya aku masih lagi bernafas dan masih lagi menikmati nikmat2 dunia ini. Syukur juga doa ku di makbulkan.

Alhamdulilah sekali lagi aku positif untuk jadi ibu..:)

Pict yg pertama 2 ambil rabu lepas 16/1/2012 agak kabur sedikit.
Pict kedua 2 ambil di klinik lebih terang dari yang pertama.


 Sabtu
12/1/2012
Melaka.

Ye,aku datang period time 2 dah buka 6.30 ada cecair coklat bila aku kesat kt V sebab x selesa rasa basah je..Dan selalunya sebelum2 ni kalau dtg mcm ni esok confirm period akan turun heavy punya tapi tunggu punya tunggu xdatng juga.Cik hubby xtau dia dh down,pas2 ckp kt hubby period dh xdtg ni.Hubby wat xtau jer mls nak mengharap kot.

Pas2 ckp hubby kita masih ada harapan,jgn berhenti berdoa.
Tanda-tanda hamil yang aku lalui:
-Muntah lepas makan malam
-kencing kerap

Rabu lepas aku pun beli upt test,masa test 2 agak lama gak line 2 nak nek tapi syukur alhamdulilah line2 terang sedikit demi sedikit.

Semalam Khamis aku agak risaw sebb ble jaln aku rasa sakit kt perut belah kanan,so arini aku decide 2uk MC n confirmkan kt klinik sama ada aku betul2 pregnant or x.
Appointment with DR Zamri ari isinin hope semua baik..In Shaa Allah.

Monday, 14 January 2013

In Shaa Allah Doaku akan dimakbulkan.

In Shaa Allah doa ku akan dimakbulkan..

In Shaa Allah semuanya kan berubah dengan berkat dan izin-Mu Ya Allah.

Amin Ya Rabbal Alamin.