My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 14 May 2013

MTB(14)Masuk Dewan Bersalin aka Sakit Pinggang

Title pun macam menakutkan je kan..

Ok nak nk share story pe yg terjadi kt oreggy mummy selama 9 hari ni...

7/5/2013(Selasa)
Balik dari Melaka malam 2 dh start back pain + ari-ari time 2 terbangun dlm kul 2 pagi sakit sangat tapi xlama sangat..Ingtkan biasa je rahim nk membesar walaupun sakit tpi still lagi bleh tidur.
8/5/2013
Checkup di Klinik Jenjarom time 2 ad ckp kt doc sakit ari2-ari sehingga pinggang kanan belakang,Doc suruh repeat air kencing n check perut  n evrythng semua ok..
10/5/2013
Bangun pagi nak g keje baby mengeras n sakit sehingga pinggang belakang n rasa mcm nk berguling2 je atas katil sebab tahan sakit,g klinik An-Nisa n check semua ok lagi,baby pun active.
11-12/5/2013
Amik keputusan untuk berurut takut ad urat yg berbelit..Makcik urut 2 ckp baby dh kt bawah mcm nk bersalin,haish...... takut giler n risaw sangat time.Makcik 2 urut n naik kan peranakan n mlm 2 bleh tido n xla sakit sangat pinggang.(tpi history family memng cam2 pun baby xduk atas memang duk bawah dh masuk kelongsong ek org ckp)
12/5/2013

Ok ni seperti nightmare ye memang x tahan sangat sakit,baby mengeras  sehingga sakit giler kt blakang mcm concraction nak bersalin je.Sakit dari 2 pagi sehingga kul 7 pagi sakit yang berjam2 n ilang 5 minit kemudian datang balik.Memang mcm nk bersalin je rasanya,kejutkan hubby ckp dh xtahan sakit ni argghhhhhh dh berguling2 atas katil time ni.Allah je tau sakitnya mcm mane.
13/5/2013
Actually xnak g keje tapi hubby pakse yela kan setengah malam xtido..Ok la pergi je la n akibatnya aku pitam dlm bilik air + muntah + cirit birit.Kwn hantr balik g umah kkak ipar n rest...Time 2 search internet ad related  sakit yg ak hadapi ni tentang kematian bby dlm perut,kelahiran bayi pramtg,sakit buah pinggang n dll Dalam hati Ya Allah selamatkanlah anakku.tiap2 masa tgn kt perut rasa degupan baby ckp kt adik jgn kluar lagi nati dh 9 buln baru kluar ye syg,kena kuat kena sihat..Tapi lega je sebab baby dlm perut active je sentiasa bergerak n menendang.Col hubby ckp arini kena juga g hospital sambil 2 ckp ''b syg adik,xnk apa2 berlaku dekat dia jom la kita g hosp arini juga ye''.Hubby pun ckp ok kita g arini juga pas dia balik keje tp time dh xleh mkn n minum sbb klau mesti muntah je.Kul 6 g hospital serdang n mcm biasa test kencing kotor n xde pape semua ok,check perut n scan baby semua ok.n pas2 refer plak kt gynea.............OK BERMULA STORY MASUK WAD BERSALIN YE..

Masuk je wad pengasingan 2uk bersalin suruh baring n scan baby n uri semua ok..Pas2 jeng jeng jeng doc bwk plak alat yg semacam aku kenal je bnda nya,aduhhhhhhhhhh tgok je benda alah 2 dah tau siap la aku arini kena jolok dgn spectulum aku ckp 2uk apa prosedur ni doc ckp nk amik sample takut ada jangkitan kuman.Aku ckp xleh buat ke doc ckp WAJIB ye buat,takut baby kt dlm ad kena jangkitan kuman n lahir bayi pramatang,baby baru 300g klau keluar pun xleh nk survive.Dlm hati time nk buat apa pun buat la janji anak aku selamat.

Sakit gilerrrrr nk masuk benda 2 ye,sampai aku terjerit la juga ye mane xsakit bukan letak pelincir pun letak air je..Pas2 check pintu rahim ok,ttup doc ckp..semua ok!!!Doc suh ambil sample air kencing n g toilet ad darah sikit kt my V n terus rasa mcm takut yela dulu time ggur darah kuar sikit2 mcm ni n paling xbest g toilet bersalin ada nmpak darah ketul kt toilet ngeri je.Pas2 bagi sample kencing n tnya doc my V ad drah sikit pas2 doc xde pape ad luka sikit je kt dlm n doc tnya ada bersama suami dlm masa tdekat ni aku ckp sy dh lma xbsama dgn suami saya..n still lagi xtau kenapa  n sakit apa..Tapi doc suspect jangkitan kuman n kencing kotor je sbb bby active dlm perut nih.Tungu punya tunggu kul 1pagi amik ubat kt farmasi n result still xkuar n doc ckp bleh balik nati klau result kuar n bermasah pihak hos akan col..Tapi masa kena jolok dgn 'benda' 2 kan terus ckp kt hubby sakit gilerrr 'tut' n ad darah,hubby dh badmood je n dia memng xsuka klau bab2 darah ni fobia katakan,dia jumpa doc n doc explain xde pape.
Benda ni lah,sakitnya Ya rabbi Allah je tau..Pasni jgn harp nk buat lagi ni la 1st n last ye kwn2.














Ok time kt wad bersalin pengasingan 2 ye sangat2 melemhakan semangat aku mane taknya aku dgr dekat bed ujung katil aku ad perempuan mengerang adoiii sakit n sebelah kanan bunyi bip baby kt perut akak 2 dia pakai belt.n sorang lagi doc tgh sorong 2uk operation..Kluar dr wad 2 ckp kt hubby klau b nk bsalin nati klau boleh xnk hos kerajaan sebab buat sy down je nk bsalin t.

14/5/13
Checkup private hosp DEMC,mcm biasa gak la amik sample kencing n masuk bilik doc terus doc ckp air kencing kotor n ad protein dlm air kencing..Dlm ati ckp adoooiiiiii semlam punya la kt hosp serdang setengah hari xdpt result gak ni g DEMC terus je bleh detect sakit pe.Ermmmmmmm..;)sabo je la.
Scan baby semua ok,doc ckp  idung baby mancung hahaha sah2 la ikut mr hubby.Next appoint 22/6 2uk 3d scan  n scan 2uk lihat kesihatan organ baby terus.


Syukur kepada ALLAH kerana adik masih sihat n active..Sujud syukur.


Wednesday, 8 May 2013

MTB(13)Chckup Klinik Kesihatan Jenjarom

Ermmmmm..semalam chkup kat K.K.Jenjarom  xlama sangat sampai dlm kul 8 n abes dlm kul 11 cam2 la.Tapi time dtg kul 8 pagi 2 dah ramai yg dtg krusi pun dh penuh.

N yg paling x bestnya kena 'tegur' dgn doc sebab lama xdtg chkup,last g pun 6/3...marah pun ad juga kot doc 2..Pas2 ckp saya sakit pinggang n ari2,doc suh baring n periksa bhgian perut n dia ckp ok je(dlm hati ckp npe xscan ek)Rupanya klau kt K.K ni doarng scan 1x je lepas2 tu just check mcm biasa..N then doc suh repeat kencing n result ok xde kencing kotor.Doc explain maybe baby bagi tekanan kt rahim sebab 2 sakit n doc bagi paracetamol utk mkn klau sakit.

Kena dtg chck balik 22/5 tapi aku n hubby cam berat je nk dtg balik..minggu dpn nk DEMC n minggu lagi sekali nk dtg balik K.K
Klau x g kang kena marah plak,entah la..dah la kitaorg jenis xsuka beratur n tunggu lama2(dua2 yg ni perangai teruk)hehe..

MTB(12)Tolong sakit ari2 hingga ke pinggang belah kanan.

Ya Allah memang sakit la bila kena mcm ni,risaw n takut pun ada..Time tido pun bleh tjaga sebab rasa sakit sangat perut hingga ke pinggang kanan,kena tido mengiring ke kiri je.Sakit time baby bgerak kot sbb sakit 2 jarang2 blaku.Minggu dpn nk scan n tanya doc sebab apa jadi cam2 tapi lama la plak nk tunggu 14/5 ni...Nak balik kg berurut,ada akak office ni ckp maybe rahim senget or kebawah,entah la..xpelah yg penting tunggu scan dulu.Sakit ni datang bila dh masuk 5 bulan.

Doakan yg terbaik ye..:)

Thursday, 2 May 2013

MTB(11)Tendangan Si Kecil

Seminggu ni adik kerap menendang,tapi rasa mcm kena jentik je..klakar n geli pun ada,hubby plak suka kaco time bangun tido usap2 perut suh adik bangun n start la adik bgerak kiri kanan nyilu tau.

Tapi kan seminggu ni dah xleh tido mengiring kiri n kanan lagi,klau mengiring je rasa mcm sakit perut cam senak + sakit pinggang,npe ek???minggu dpn nak g gov hosp 2uk chckup ke-2 sebab last chkup dlu time 12 weeks.Rasa2 kena marah x sbb lma x gi errmmmmmmmmm....

MTB(10)Trudy & Teddy

Semalam g Alamanda masuk Parkson cari baju baby 2uk adiah kawan hubby..Cari2 punya cari ter'stop la plak kt Trudy & Teddy,rasa mcm crazy la plak tgok design baju2 kt si2 memang sangat ciut miut terutama baju baby girl pas2 siap senyum sorang2(berangan la 2 hikhikhik)





















Wednesday, 1 May 2013

MTB(9)Hari Buruh=Hari Berjalan-jalan.

Semalam Hari Buruh aku g bjalan sakan la..G Alamanda,Bangi n mkn pun mcm2 Aiskrim,wafer,Sphagetti,donut,airnescafe,kacang n RESULTNYA= MUNTAH + SAKIT PERUT + XLEH TIDO MALAM SAMPAI KE PAGI...
Adik dlm perut mummy ni mlm xdi berpusing n main2 sampai pagi,tapi time adik pusing2 2 rasa mcm sakit perut + sakit pinggang..Risau juga npe rasa mcm 2,maybe bjalan bnyk sangat kot smlm.
Pagi ni kat office mula la mata ni layu je..Ngantuk la 2 hehehe