My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, 12 April 2014

Solid Food

Cerelac makanan pertama ak bgi 2uk syifa sampai la smlm..Tapi bila makan cerelac ni najis syifa keras mcm sembelit pun ye.kesian plak ak tgok time dia berak merah muka teran tahi..Banyak yg ak google ckp bby 6++ sepatutnya najis lembik bukan keluar SEKETUL..Arrghhh :-(  bnyk info ckp nati bahaya pada usus.
So arini ak nak tukar menu syifa iaitu ak akan MASAK sendiri mknan 2uk dia,apa punya mak la ak ni sian kt anak.Alasan ak dlu xnk masak nk bgi yg segera ialah xckup masa n penat blik keje tapi ada org lain 2 bekerja je mcm ak sempat je buat..Azam baru skrg masak sendiri 2uk anak..:-)
Menu syifa arini bbur nasi + brokoli(blend) n hasilnya syifa makan banyak n dia suka sgt..senang hati mama dia.:-) ble tgok anak mkn seronok mcm ni mama dia pun gembira je.so tiap2 mlm ak kena msak 2uk bagi pengasuh ..

Chayok2 mamaamily

Friday, 4 April 2014

Syifa dh besar

Bila syifa dh mula membesar perangai sangat la 'baik' ye..
-kalau g kenduri @ pasar mlm xleh langsung kena tegur main2 dia trus melalak takut sgt orang ambil dia.
-pas ambil dari umah pengasuh sampai je rumah nak ttup gate,buka pintu,angkat beg,mkn dll mesti@wajib dukung si kecik ni sekali klau x menjerit nangis mcm kena cubit emmmm bayangkan la klau nk bwk beg bnyak2 n smbil ttup gate n buka pintu kena dukung si kecik ni smpai senget2 dh bdn ak ni yg sikecik tsengih2 suka sgt dukung.
-xboleh letak!!!adooiii gigirl ni sabo je la klau letak ngis jerit2 lgi sampaikan pengasuh dia pun pkai baby sling klau x xleh buat keje akak 2.
-xnak org lain selain ak n pngasuh dia huhu ayah dia pun si kecik ni xnak..kdg2 bgi juga ayah dia tapi kesian plak tgok ngis2 ambil juga la.
-Dh pandai ketawa  mengekek ngekek.
-sgt ska tgok tv amboi klau pnggil 2 buat xtau je#hagemaru@upin ipin#
-susah nak tido!!!waaa waaa ngan pngasuh dia 3x tido tapi ngan mama dia 1x pun susah nk tido kan kecuali klau g jalan2 tido sorang2 dlm kete xyah dodoi pun xpe tido sendiri je,bertuah punya budak suka sgt bjln.