My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 29 June 2015

Delete Post

Banyak juga post yg ak dh keluarkan sebelum ni ak delete pas lahirkan Syifa.
Sbb ak delete nk jaga hati sesetangah kluarga ak,mana la tau kan dorang dpt tau ni blog ak...

Apa yg ak ckp kt blog ni terguriskan hati mereka ke...mana la tau kan,bagi yg dah baca kisah ak dari awal mesti tau mana2 part post yg ak dh delete.

Thursday, 25 June 2015

Clomid 100g result POSITIF..:-)

Dah delay period 4 hari tu ak xcek lagi tapi masa tu dari ke2 kita posa,masuk tghri tu mmng xlrt sgt2 lembik betul baring je dlm stor office..Sbb dh xlrt sgt ak amik halfday bali trus g farmasi beli upt,kali ni beli yg mahal skit clear blue Rm18(bukan digital) balik je trus test n result POSITIF!!!!
Masa test tu mmng cepat double line naik x mcm sblom ni,perasaan tu mcm dpt agak sikit sbb naluri ibu kan dgn mual2ya.

Tapi still takut lagi sbb selagi xdpt tgok jantung baby selagi tu la rasa mcm blom positif,risau.....Ikutkan ari dlm 5 minggu 5hari,Tapi kali ni alahan xtruk sgt pun mcm Syifa dulu kali ni lain skit selsma n sakit kpla je.Perut pun xrasa pape sgt pun.Kdg2 nk ckp kt hubby risau kandungan mcm dlu tapi diamkan je la sbb takut dia marah pikir bukan2....Masa 4 weeks tu mual2 kuat sgt ble masuk 5minggu dh kurang sgt,bila google ada yg ckp kandungan sebelum n selepas xsama ada anak1st alahan anak kedua xde alahan.

Harap2 semua berjalan dgn lancar amin..

Syukur Ya Allah.


Wednesday, 17 June 2015

Chemical Pregnancy-sambungan UPT TEST

Memang bulan 5 aritu ak lambat dtg period 5 hari.Bila dh lmbat 1 hari ak adala buat test upt sgt la kabur walaupun dh ulang balik test upt tu.Buat pagi2 pun sama mmng ada tapi terlalu samar sgt2.Ari ke-5 lambat period ak tengahri dlm kul 12 mcm tu ak bleeding, down sgt sbb memng mcm period heavy mcm tu,siap kluar bketul2 lagi.Bila ak try test upt lagi n result dh xde negatif.Ak refer klinik ckp xmengandung maybe chemical pregnancy sbb dari clomid 50g tu.
Hubby ak agak kecewa la..Tapi dh bukan rezeki.
Masa ak dtg klinik tu doc tu terus offer ak clomid 100g,ni klinik panel husbnd ak.Ak mcm teragak2 nk amik sbb biasa ak amik ngan pakar..N then ak amik keputusan tuk on je clomid 100g tu.Mkn ari ke2-5,period ak plak cepat kering tapi ak je clomid walau period dh sikit2.Husband ak pun ckp ok bleh mkn,tapi ak ckp kt hubby if cycle ni xmenjadi ak nak rest dlu smpai bulan 9,pas dari tu baru sambung balik treatment dgn Dr Zambri.Sbb bila ak amik clomid 100g ni emosi ak sgt2 xstabil,mcm meroyan pun ada.Asik nak marah xtentu arah je.


Skrg tunggu period dtg,dh delay 4days.Tapi period ak mmng lmbat pun skrg...Doakanlah yg terbaik ye kwn2.:-)