My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 3 December 2015

7months aka 28weeks

Alhamdulillah dh masuk trimester 3,kandungan kedua ni rasa masa berlalu dgn cepat maybe perasaan takut sakit bersalin tu dah tau sbb tu rasa cepat je masa berjalan.
Barang2 baby xbnyk nk beli just pakai yg mana ad je dlu.
Untuk kandungan kedua ni walaupun xbanyk masalah tapi kerap sakit di tulang kemaluan n bawah punggung,rasa berat mcm tu.kdg2 nk jln xleh,kena merangkak...kdg2 rasa sakit tu kuat sgt huhuhu nk ngis pun ada.Tgh plan nk berurut tapi tunggu ujung bulan ni.

Mggu sebelom ni chkup 26minggu baby ok,berat 711g..masa syifa dlu time mcm ni berat dlm 460g rasanya.Tapi doc ckp ok berat baby kali ni.
Scan 3D n detail masih lagi cari klinik2 yg harga ok,kena buat sblom ujung bulan ni.