My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 18 November 2013

Syifa-2bulan

Alhamdulillah arini Syifa dh masuk 2 bulan,syukur masih sihat n cergas serta aktif.
Mama n ayah sayang kamo sangat2 tau.


Sunday, 17 November 2013

Baby Sling.

Sampai skrg kitaorang blom lagi beli baby stroller 2uk Syifa sbb tunggu ada x orang nak adiahkan 2uk baby kami ni hehehe...Bukan apa sebab adik ipar ak ckp mak2 sdara belah husband ak nak belikan 2uk Syifa sama cam stroller baby amar punya.
So hubby ak la yg dukung syifa g mane2 pun tapi tgok Syifa mcm xslesa je time dukung kt lengan,dia penat kot.Nak di jadikan cerita ak g melawat Baby Amar semalam n adik ipar aku pinjamkan baby sling ni 2uk ak try ok or x sbb Baby Amar dh 6kg n mak dia xlarat lagi nk bawak dia guna sling carrier 2.Pas balik dari rumah diaorang kitaorg trus ke Jaya Jusco 2uk beli seluar baru 2uk hubby n time 2 ak try la guna sling carrier ni n suprise syifa tido nyenyak dalam 2 sampai balik umah ye,Gambar time 2 xterpikir plak nak amik tapi ak tgok cam org indon dah ak ni hehehe..

Tapi serius la klau baby berat xterlarat woooo sakit bahu..Semasa gi ak yg bawak n semasa balik hubby bwk sbb ak dah sakit bahu dukung budak ni..

Ni pict amik kt rumah..hehehe

nmpak kaki bby tkeluar..hehe

senyap je duduk dlm ni..ermmmmm

yeayyyy dh tidooo


Budak ni dh makin tembam adooi larat lagi ke nak gendong nih..hehehe

Wednesday, 13 November 2013

Bayi sukar tido

Ok entry ni adalah apa yg aku alami sekarang..Susahnya tido budak kecik ni klau tdo pun 5-15minit je pas2 terjaga balik..
Kdg2 tgh berak ni tiba2 terjaga n melalak...selagi ak xde kt dpn muka dia selagi 2 melalak je,uish gerammm tol budak kecik ni.

Awal ak tidurkan syifa guna henjut2 mcm bawah ni tapi xberkesan sngt sush gak tidonya.cept terjaga....

Ni anak buah aku punya dia dh beso turn syifa plak yg guna..
Finally aku beli juga la buaian bawah ni,walaupun bnyak tanggapan negatif ble ak guna buai ni ,ak buat derkk je sebab yg penat n ngantuk tahap gaban adalah ak...sampai blkg ak sakit sbb asyik dduk je klau bgi tido buai lama sikit n ak bleh baring2 n masak,basuh baju dia,sapu umah..

Abaikan bakul yg sebelah 2,time 2 nak lipat baju budak kecik ni sambil henjut buai ni.klakar je tgok dia dlm buai ni kecik n comell je hehehe

Kesimpulannya lakukan apa sjha yg ko rasa bleh mnyelesaikan masalh ko n apa yg yg org lain ckp ambil lah secara positif ye..
Aku xla guna sepenuhnya buai ni,klau dia dh tido ak angkat letakmkt toto..mlm plak tido gantung nenen,lega mlm syifa tido nyenyak sampai ke pagi.

Saturday, 9 November 2013

Bengkak Susu

Macam mane la ak xbleh perasaan  ada ketul susu bawah ketiak breast..Smlm dah bengkak,sakit n berat baru prasan yg susu dh beku...Argghhfobia bengkak susu ni,takut demam nati husbnd kena amik cuti n sian kat syifa.
Malam xdi tuam dgn air panas,air batu,kubis,urut dgn mnyk punyala nk cairkan yg beku ketul2 tu,sakitnya toksah nk ckp la...Hubby pun tolong juga tuamsampai kulit  breast dh perit sngt dh tp susu beku ttp juga xnk cair.Ni info dr baby center bengkak susu@duktus tersumbat.
Kes macam ni perlukan antibiotik je,argghhh serik bengkak susu ni..Malam xdi pakse gak syifa hisap sampai bnyk kali muntah my baby 2 susu xsedap kot tp kt info bby center ckp hanya baby je bleh tolong redakan bengkak 2..
Akhirnya dh xlarat sangat,syifa plak xnak tido ak naik atas dgn syifa susu sambil baring tp sblm susu 2 ak ckp kt syifa"adik tolong mama ye,mama sakit breast ni adik hisap la betol2''..pas susu baring setengah jam budak kecik xnk tdo lgi pas2 pnggil hubby amik anak dia ni turun kt bawah main2 n time bgun 2 ak prasan yg susu ketul2 dh xde,alhamdulillah dh ok..Fuhh lega!!!

Syifa plak kt bawah asyik mrengek2 ngs,klau duk ngan ayah dia mmng cm2-sebenarnya ak xbrape percaya or yakin hubby ak jga or mandikan dia hehehe.klau ak dgr je syifa ngs time ngan hubby mesti ak cept2 g amik kdg2 hubby merungut gak biar la dia jga syifa plak.


#masih mencari pengasuh#cuti tambahan pun xapply lgi ni# 



Sunday, 3 November 2013

Dah Abes Pantang

Hi.....
Lama xupdte blog,duk kg internet sangat la slow 1bar je ada..

Syukur dah abes pantang 44 ari,fuh dlm pantang ni bukannya senang mcm2 gak la terjadi kt aku antaranya:

1-Baby jaundis
2-Bengkak susu
3-Baby kembung perut + cirit
4-Demam susu
5-Batuk + selsema

Yg paling teruk ak rasa demam susu,arghhhhh series sangat sakit sampai aku dmam mengigil,mcm2 petua la ak try time letak kubis la tuam dgn air panas la sikat breast n semua 2 lngsung xmembantu.2hari gak la aku dmam n 2ari be4 raya ak g klinik nk ambil ubat tahan sakit n check kembung perut baby.n ble doc check rupanya bisul susu patut la ak demam n tuam dgn air panas pun xmenjadi.Bisul 2 selebar telur ayam la sakitnya usah ckp la memng sangt2 sakit ye.Baby syifa plak xnk hisap breast yg bisul 2 mcm tau2 je susu 2 xsedap..Doc bg injection antibiotik n suh ak admit ward 2uk buang  susu yg btukar nanah n bisul tpi ak xnak sbb ak nk brubat kg dlu.Alhamdulilah pas berubat kg n mkn ubat yg doc bgi susut la bengkak bisul 2..Fuuhhhh lega time 2.

Yg paling happy berat ak hilang 16kg hehehe berkat dr mkn sawi rebus n ikan rebus(mkn catu ye)pgi n ptg + btungku + barut..Berat bdn be4 mengandung 54kg,semasa mengandung 6kg5 n pas pantang 49kg.

Aamily NurSyifa-44days

Dah berat sikit baby gurl ni...
Masa lahir-2.7kg
Berat sekarang-3.5kg


Wednesday, 2 October 2013

Nama Anak

Amily NurSyifa Zandra Binti Amir Faisal..........................................panjang sangat ke nama ni???

Ok skrg kitaorg serabut pk tentang nama baby,smlm nak xnak hubby g juga la dftar nama si kecik ni sebab takut kena denda yela dh 2minggu kot.

Problemnya my mil suh letak Aimy NurSyifa@Amily NurSyifa je,nama panjang2 ni nati anak mudah sakit n xlarat bwak nama 2 t.Adooiii yg hubby plak xnak beralah nak juga letak AMILY 2!!!!
Ak plak just nk letak Syifa Zandra je.

Discuss smlm kitaorg letak je la full nama mcm kt atas n arini plak hubby serabut pk nama anak dia yg panjang bebebnor 2,dia g darul syifa arini minta pandangan ustaz,dh daftar bru nk minta pandangan apadaaa..

Tido macam org dah besar je-ari ke-10


jaundice

Story pasal jaundice stress juga la..Nak kena ulang alik klinik kesihatan n hospital.

Part paling yg xsanggup bila tgn si kecil dicucuk jarum,sedih sangat time.Klau kt klink kesihatan amik kt tapak kaki 2pun my baby meraung2 ngs.Dari hari 1st bb syifa chck drah semua cik hubby yg handle sebab mak dia xsanggup tgok bb kena cucuk.
Sepatut sabtu 28/9 kena riview blik bacaan di hosp serdang tp kitaorg tangguh keesokan harinya sbb kesian bb nk kena ccuk kt tgn,yg seminggu sblm 2 pun lebam di tgn xhilng lgi.So story ari ahad 2 sampai Hosp Serdang kul 11am msuk trus ke emegncy n ari2 memng ramai bby yg chck kuning n result darah pda ari2 semua bb dlm 200 keatas!!!ad 2 psgan yg bb dia kena admit ward sebb bacaan 300 keatas.

Masa bb jaundice ni nurse dr k.k akan dtg ke rumah setiap ari chck ibu n anak.

Ni result darah:
22/9-134#klink an-nisa
23/9-225#hosp serdang
25/9-169#k.k
26/9-178#k.k
27/9-172#k.k
29/9-211#hosp sedng
1/10-165#k.k
3/10-148#k.k

klau amik drah kt tgn bacaan lgi tept.


Alhamdulilah arini g chkup bacaan dh dibawah 150.semlm bb syifa berak 7x petanda bagus untuk bb yg kuning.So mggu ni bleh blik kg,yeay!!



-tgh myusu time taip ni,asyik nk bgantung je sakit dh nipple ni-





Wednesday, 25 September 2013

Dah Selamat Menjadi Ibu.

Alhamdulillah selamat melahirkan baby gurl pada 19/9/2013 pada pukul 8:55am .

Tuesday, 17 September 2013

DOAKAN SAYA.

Salam kekawan,doakan saya n baby selamat dan dipermudahkan urusan bersalin.



Saturday, 14 September 2013

MTB(25)Esok due date

Esok dah due date,sepatutnya baby dh bsedia 2uk jumpa mak n ayah dia tapi nampaknya baby dlm perut ni syok bbenor duk dalam perut ni.

Tanda2 tiada lagi,sakit 2 ada la sikit2 xla kuat sangat n klau bgun pagi esoknya dah ok.Baby still lagi aktif,tunggu je lagi 10 hari..

Kt umah ni dh wat kerja berat2 kemas umah n basuh bilik air tapi xde pun sakit2 juga..
Air selusuh pun dah sapu kat perut sebelum tido.

Risaw + tak sabar...:-)

Wednesday, 11 September 2013

MTB(24)39MINGGU 3 HARI

Hi semua,yeee saya masih belum bersalin lagi.................................................................................

Hari2 cakap kt baby suh kuar minggu ni hehe :-)

Chkup 39minggu
Isnin lepas chkup di Dgn Dr Siti,ble masuk je bilik dr terus dr cakap awak xbersalin lagi sambil tersenyum.Ak plak tersengih2 je la ak ckp xsakit pape pun dr mcm mane nk bersalin.Dr siti cakap xpelah kita scan baby mcm mane  n dr ckp baby aktif n jantung ok serta air ketuban cukup.Tiba2 dr siti cakap kita buaat VE nak x,klau ad bukaan saya nak buat selusuh bagi cepat bersalin..Ak terus tergaman n serba salah nak buat ve  or x sbb ak fobia sikit sakit tau buat ve 2.Tapi ble doc ckp nk cepat bersalin ak ok je,n proses ve berjalan dgn baik xsakit pun  n dr siti cakap masih tiada bukaan lngsung n dia pun xleh buat apa n tunggu je la masa nak bersalin nati.If ujung minggu ni x bersalin gak dr siti bagi la 10 hari.

Adik pls keluar cepat dr perut mak,mak n ayah dh xsabar nk tengok adik..

Dr siti cakap bulan 9 ni ramai couple yg anak 1st terlebih due,dia pening..hehehehe

Kisah sedih sahabat karib saya

Emmm xtau nak tulis macam mane,rasa mcam xpercaya dulu selalu baca n dgr cite2 org sahaja tapi bila kena dekat BFF sendiri rasa sedih,menangis,kecewa apa yg dia lalui.Dugaan dari Allah kan xsemua org kuat untuk menghadapinya.

Sejak dari Uitm kitaorg bertiga ak,syad n faz memng close giler,everything buat bersama n susah senang bersama.Tapi aku paling close dgn syad sbb ak kenal dia sejak aku umo 18tahun time 2 study di melaka dan kemudian kiatorg sambung ke Uitm perak n time 2 baru kitaorg rapat dgn Faz.Syad tua 4 tahun dari ak,dia lambat sambung study tapi dia memang the best BFF yg pernah ak kawan selama 25 tahun ni.

Tengahari xdi syad col nk ckp something,tiba2 hati rasa xsedap je ble dia ckp cam2.Lama juga dia nak luahkan story dia 2.Tiba2 dia ckp macam ni

'Munif tumbuk syad!!!!haaaaa..!!!!! ak terkejut bila dia cakap macam 2,macam xpercaya je keluar ayat 'tumbuk' dari mulut syad.ak ckp kenapa jdi mcm,gaduh pasal apa.Dia sambung cakap lagi munif tumbuk muka syad n syad jatuh ke lantai tarik rambut n tumbuk belakang dia berulang kali.Bila dgr dia ckp mcm 2 mata aku dh start berair n ak xdpt nk than sebak syad pun nangis juga time 2.Ak tnya ble berlaku dia cakap 8 hari selepas raya skrg ni dia stay dgn mak dia.Malam selepas dia ditumbuk muka syad lebam n esoknya suami dia hantar balik umah mak dia sebab takut family husband dia nampak lebam,SHIT punya jantan!!!!

Ni semua disebabkan duduk sekali dengan mak mertua,yela bila duk sekali ni semua yg buruk menantu depan mata menantu yg jauh n balik sekali sekala ni baik n sweet je.Mak mertua cakap syad malas,pengotor,bau busuk,beban n munif cakap syad pemalas,bau busuk.Syad cakap kalau dh pakai tudung dr pagi hingga ke mlm memng ka kpala berbau sikit(ni ak respek kt dia pakai tudung dlm umah sbb abg ipar dia tinggal sekali,aurat..:-).Malam gaduh 2 munif marah sebab pasal baju xberlipat n dia mula start mengamuk sepahkan bilik keluarkan semua baju dalam almari n then pas2 suh Syad kemas apa yg dia sepah2kan 2,Syad plak penat sebab nak layan baby kecil 10 bulan  n balik beraya,mula pertengkaran mulut n maki2 n pas2 tumbuk menumbuk.Dlu diorang kawin sebab syad jadi manager kedai bata time 2,mak mertua dia nak menantu yg bekerjaya tapi selepas kawin syad amik keputusan untuk berhenti keje sebab penat keje kedai Bata 7 hari seminggu kena buka kedai 2.Dorang kenal pun xsampai 6 bulan n jodoh dia dicari sendiri oleh ayah syad,ayah dia risaw takut anak dia jadi anak dara tua.Tapi terus terang ak ckp syad 2 cantik orgnya masa time study dlu sampai lecturer pun syok ngan dia tapi tiap kali dia couple mesti jodoh xpanjang..Entah la knape..

Ble ak cakap kt hubby pasal ni dia terkejut sangat,hubby ak pun memang kenal syad dri kitaorg study di melaka dulu,pandangan dr hubby dia cakap sebab pasal umah bersepah,bebelan dari mak dia n sedara mara pasal kelemahan wife sanggup dia tumbuk wife dia mcm 2 lain la kalau syad 2 curang or kantoi dgn laki lain.Sepatutnya dia sebagai ketua keluarga kena selesaikan masalh 2 munif tau wife n mak dia xgam sepatutnya dia keluar dari rumah 2 belajar untuk hidup berumah tangga,Munif xnak sebab takut xmampu nak sewa umah,bayar bil elektrik n hidup susah.Pasal sembahyang pun bleh gaduh,banyak kali syad suh dia solat n munif bukan main liat sekali nk solat.

Betul juga ckp hubby kenapa masalah sekecil ini pun munif xdpt nak kawal emosi sampai tumbuk muka wife dia n pasni dia boleh buat mcm 2 lagi.Bagi Munif ble dia pukul syad mcm 2 syad akan takut n ikut cakap dia tapi lain plak jadinya sekrg ni syad dh sebulan xbalik umah mak mertua n minta diceraikan.Syad pun dh report polis kejadian tumbuk 2,syad ckp klau dia xanak ceraikan dia nak bawak kes ni g mahkamah.

Dorang kawin xsampai 2 taun..Ak cakap kt dia buatla keputusan yg terbaik n paling penting dia bahagia ngan anak dia.Anak penghibur dan kebajagian dia sekarang.

Sayang dia sangat2,Ya Allah bagi la dia kebahagian dunia n akhirat.Amin

Thursday, 5 September 2013

MTB(23)KEJUTAN,BELUM ENGAGE LAGI!!!!

Chkup 38minggu-Hospital Salam
-Lama juga nak tunggu turn jumpa doc,service agak lambat  nurse n doc ad 1 je..Dari pukul 3pm tunggu sampi kul 5:30pm baru dapat jumpa Dr Siti..Hurmmmmm sabo jela,hubby ckp mcm tunggu turn kt GH je.
Perkembangan baby :
Berat dah 2.5kg,alhamdulillah doc ckp kalau baby keluar tepat 40minggu maybe berat baby dalam 2.8kg time 2.
Tali pusat n air ketuban ok.
Kepala baby dh turun tapi BELUM ENGAGE LAGI !!!!

Dalam hati ni waaaaa waaaa :-(
Risaw kalau overdue kena induce,sakit tau or kepala baby still xengage lagi if doc dh bagi 10 tambahan kena cezer.

Tepon mak n ayah cakap hal ni,mak ckp nati dh sampai masa baby akan turun sendiri..Mak suh bnyak berzikir n bangun sembahyang malam.

Tanda-tanda awal bersalin
Entahlah macam xde tanda pape pun buat masa ni,selalu cakap kt adik kuar be4 due date.Lagi 2 ari nak masuk 39minggu,adikkkkk keluarla sebelum 40 minggu eh sayang jgn wat mak n ayah risaw.


(Hubby plak akan start kelas minggu dpn dari kul 6pm sampai kul 10pm,risaw gak duk umah sorang2.)

P/s:doakan untuk saya n baby agar semua berjalan dengan lancar.
     




Wednesday, 28 August 2013

MTB(22)37 Minggu,xsabar nak tggu baby keluar.

Alhamdulilah dah 37minggu 4hari..Ada lagi 17 hari to go..
Rasa takut,berdebar,excited n macam2 lagi kt kpala ni.Tanda-Tanda awal sakit bersalin 2 dah ada sikit2 tapi biasa2 je xla sakit sangat2.

Ni tanda2 yg aku search kt internet.Tapi xtau betul or tak.
1. Bayi Turun Ke Bawah



Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun ‘turun’ ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:

  • kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencing (mmg semakin kerap dah ni)
  • sakit perut, memulas (ni tiap2 hari ad rasa macam ni)
  • kerap buang air besar (betul2,kerap betul berak2 skrg ni,cirit birit pun ad)
  • kerap terkentut (kerap kentut dr 7 bulan lgi hehehe)
  • keluar lendir pekat/berdarah (belum lagi)

2. Keluar lendir pekat atau berdarah

  • lendir pekat (entah la xperasan)
  • lendir berdarah (belum lagi)


3. Rahim mula menipis

Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.

(ni kena check doktor la baru tahu rahim mula menipis ke tak...)


4. Sakit Belakang

Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda. Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan rehatkan badan anda. 
Ulangi lagi. Anda juga boleh mengurangkannya dengan banyakkan berjalan. Ia juga akan mempercepatkan kelahiran anda. Jika sukar untuk anda berjalan, minta suami anda urut belakang anda dengan kuat semasa anda berbaring mengiring.

(sakit belakang memang agak extream la skrg ni... kalau dah baring, rasanya taknak bangun2 lagi... nak ubah kedudukan berbaring juga sangat2 sakit sekarang ni...)

5. Pecah Air Ketuban

Air ini biasanya keluar dengan banyak dari vagina. Warnanya jernih, tanpa bau. Segera ke hospital.
(belum lagi)


Tambahan-dah ad rasa sakit2 kt bawah perut n ari2..Celah kelangkang ad rasa sakit sikit je la..Baby plak asyik mengeras je skrg ni.

Chkup 36minggu-Hospital Salam
Adik baru je 2.2kg,kepala dah turun tapi belum sepenuhnya.air ketuban dan tali pusat ok.Tapi kencing kotor la plak(xbleh minum air skrg muntah je..)



p/s:selalu ckp kt adik suh kuar mggu dpn hehehe..



Monday, 5 August 2013

MTB(20)Chkup 34 minggu

Semalam selesai checkup 34 minggu di DEMC..Yang bestnyer tiap kali temujanji mesti dapat nombor 1 utk sesi ptg suka la cik hubby sebab dia yg rushng nak num 1 je..hehehe
Chkup semalam BP ok n ujian darah bulan lepas dah keluar dan semua result is normal,Syukur alhamdulilah..:)
1st doc ckp before nak scan,kita chck dlu sbb kedudkan baby be4 ni melintang..So muka ni trus mcam risaw n doc zambri ckp jgn risaw klau dh ditakdirkan u bersalin ikut tingkap xleh nak buat apa..bnykkan berdoa.N ble letak je alat scan 2 atas perut fuhhhh!!! lega kpala baby kt bawah n kaki dia belah kanan perut tgh tendang 2..Sries ckp kdg2 xtahan time dia main2 kaki sampai terasa betul tulang2 ni n nyilu sangt2 pas2 ckp kt baby "adik jgn mcm ni sakit la mak,mak nak buat kerja ni nati balik umah baru main2 k" n pas2 dia cam faham je n akan slow down sikit..active sangat baby bergerak skrg ni sampai xlarat n badan rs cam xbmaya je.Focus tendangan n mengeliat asyik belah kanan je plak 2.

Actually be4 ni ad beberapa masalah dgn adik ni,antaranya:

-Size baby time 30minggu 2hari  adalah 28minggu 5 hari so maknanya kecil dlm 2 minggu cam2 la.
-Berat baby time 30minggu  2hari baru 1.17kg arrgggghhhh mcm mane nak bagi selera mkn tinggi sebab ak klau mkn 3x shari je 2pun kuantiti xbnyak.

Dan semalam chkup 34 minggu:
-size dan ukuran lilit kpala baby adalah sama minggu iaitu 34 minggu beza dgn sblm ni kecil 2minggu
-berat baby plak dah 1.85kg doc ckp ok klau kuar pun nati maybe dlm 2.6kg..hahaha memang aku akui sebab kebelakangan ni nasi 1 bungkus pun xcukup 2uk ak n  kena minta nasi tambah pas2 tgh mlm or waktu 2-3 pgi aku lapar sangat2 n boleh nangis klau xdpt mkn..;)

Ada lagi 6minggu 2uk baby membesar,kena fokus pada mkanan skrg nih..hehehe

*Dpt 1 beg anmun dr DEMC  percuma 4 pampers huggies new born n 2 kotak susu untuk new born anmum
*Anmum hantar sample susu ke rumah smlm-tapi klau boleh nak brstfdng baby ble dh bersalin nati..Hope sangat2( ^ _ ^ )




Friday, 2 August 2013

KEDUDUKAN BAYI MELINTANG


KEDUDUKAN BAYI 33 WEEKS
Berat bayi anda sekarang 4.2 paun / 2 kilogram dan panjangnya ialah lebih kurang 17 inci / 44 sentimeterdarikepalake jari kaki. Bayi anda sepatutnya sedang bersiap sedia untuk dilahirkan dengan menunggangbalikkan badannya kepala harus sudah menjunam ke bawah. 

Doktor anda akan memberi perhatian yang rapi kepada posisi bayi dalam minggu-minggu yang akan datang ini – sebab sesetengah bayi kadangkala suka memusing balik semula. Jika anda ibu buat pertama kali, kepala bayi anda akan bergerak masuk ke dalam pelvis di minggu ini dan menekan serviks dengan kuat. (Ini sering berlaku kepada setengah daripada ibu-ibu yang melahirkan pertama kali.) Jika anda ibu buat kali kedua, ianya akan berlaku seminggu sebelum kelahiran - dan untuk sebilangan ibu, ianya tidak berlaku sehingga sakit bersalin dan melahirkan bermula.  





KEDUDUKAN MELINTANG




Ermm....xtau nak cakap sbb skrg kedudukan baby dalam perut ni melintang..sedih n risau sangat ni,minggu dpn baru nak scan 34 minggu harap kedudukan baby time 2 dah berubah..kalu x kena czer la,Ya Allah semoga dapat lahirkan baby secara normal.Kawan2 doakan 2uk saya ye..-mood risau sangat ni-






Tuesday, 30 July 2013

MTB(19) 8 BULAN

Alhamdulilah syukur pada Allah S.W.T atas izinNya dah masuk 8 bulan minggu ni..
maknanya ada 7 minggu je lagi..;)

Walaupun alahan air liur n muntah2 ada dtg blik tp ok la xsteruk trimester pertama dlu..Minggu dpn ari isnin sblm raya chkup 34 weeks di DEMC,harap semuanya berjalan dgn lancar.
Adik dalam perut ni skrg active sangt bergerak sampai terasa betul tulang2 dia ble buat pgerakan yg bnyak,kdg2 sampai nyilu pun ada.Time keje lagi la sampai ak terpaksa bangun n berjalan untuk hilangkan nyilu pgerakan baby nih..Adik pun kerap sangat berada belah kanan,tido mengiring jgn harap adik ni nak bagi mesti dia tendang2 sampai ak tido telentang..Mmmmm sabo je la ngan adik ni.

Paling xbest ialah KREM KAKI,Arghhhhhh selalu kena waktu tgh mlm n waktu g bazar jln2 cri mkn..Sakit wooooo..

Persediaan kelengkapan baby plak alhamdulilah dah complete semua..Bestnyer shoppng brg bby kan sampai lupa brg 2uk diri sndri,mnggu ni nak balik melaka nak tgok baby adik ipar ak,nama AMMAR HARITH..;)

Adik ipar saya dh selamat bersalin pada isnin lepas,xsempat induce pun..Banyk juga dia kongsikan pglaman bersalin dia,pecah air ketuban pkul 6;30pm n bersalin pada 12;40am..Baby boy comel sngt sebijik muka mak dia,org tua2 ckp ank laki ikut muka mak dah beso nati sejuk..hikhikhik.

Tiap2 mlm termenung sblm tido pikir mcm mane la ble turn ak nanti ak ni dh la xthan sakit..huhuhu ...

Saturday, 20 July 2013

Sakit tak induce????

Ada entry ak be4 ni story pasal adik ipar ak Mengandung dlu pada aku..Ok,sepatutnya dia dh lahirkan baby pada seminggu yg lepas iaitu 15/7/13..

Tapi sampai skrg masih belum rasa nak sakit bersalin maknanya due date dh lebih seminggu,esok dia akan dimasukkan ke Hospital Melaka n klau tanda2 nak bersalin still lgi xde maybe kena induce.

Sama2 kita doakan segala urusan adik iparku dipermudahkan n berjalan dgn lancarnya..Amin.

Dia dapat baby boy..;)

Ak search2 gak la pgalamn bsalin scara induce ni ada yg ok n ad yg xok,makna xok 2 jalan still xbuka2 n terpaksa operate.

Aduiihh seram n risau gak la ati ni.

Berserah pada Allah,hanya Dia yg mengetahui segalanya.

Monday, 8 July 2013

MTB(18)Hospital yang mane 1???

Ak n hubby skrg dlm dilema sama ada nk bersalin di DEMC or Hospital SALAM...Antara sebab2nya :
-Ak survey DEMC bsalin secara normal n ++++ pe yg patut dlm 3K-7K n klau operate plak maknaya 7K keatas la...
-Hos SALAM n UMRA ak survey normal dlm 1.5K n operate 3K.

Klau ikutkan nk start tukar chkup hos mnggu ni tapi g juga la DEMC sebab nak tau juga la doc explain pasal scan detail time 26weeks 2..
Ble dh g arini kena amik darah n jumpa doc blik 1 bulan pas ni,errmmmm mcm dh tgantung je skrg ni..confiuse xkan nk g dua2 londeh kocek sluar.Nak xnak kena jumpa lagi skali Dr Zambri be4 rya 2uk ketahui ujian darah 2..

Selepas 2 trus g chkup ke Hosp Salam,lgipun Hosp Salam dekat je tmpat keje xsampai 10 minit pun,ak plan xnk amik cuti awal n trus bekerja sampai ad tanda2 nk bsalin.Sebab klau duk umah pun sorang2 n jauh dr hosp.


Ya Allah permudahkanlah segalanya Amin..

"Allahumma yassir wala tu'assir. Rabbi tammim bilkhoir. Birohmatikaya Arhamarrohimin."

 Maksudnya: "YaAllah Permudahkanlah Jangan Dipersulitankan dan Kau akhirkanlah dgn Kebaikan.


MTB(17)Trimester ke-3

Harini chkup 30weeks di DEMC..

Chkup arini ok,cuma due date maybe akan berubah tarikh iaitu lewat 10 hari..Yg ni mengikut ukur baby time scan xdi.Tapi kalau GH dorang akan follow ikut date mula2 period.Tapi xkisahla la baby nak kluar bila janji matang dan sihat..:)

Selalunya orang cakap anak pertama lambat sikit kluarnya,entah la..
Time menaip ni pun baby dlm perut dduk xdiam,cam vibrate je dh prut ni..hehehe mood ( ^ _ ^).

Kt bawah ni tunjukkan pjalanan baby dlm perut ni,kejap je dh 30 weeks..Dh trimester ke3 dh pun..Alhamdulillah syukur pada Allah.Lagi 69 hati to go..;)




Pregnology - all about pregnancy dates & numbers
Calculating your due date
When can I expect my baby? The average pregnancy last 280 days from the last menstrual period,
or, more accurate, 266 days from your ovulation. This calculator simply adds 266 or 280 days
from your last period or ovulation date. See `How far along am I` for a more detailed calendar.
My ovulation • My pregnancy test • My Due date • Days of pregnancy • ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Your due date: Sun, September 15th ,2013

Last menstrual period: Sun, December 9th ,2012
Ovulation date: Sat, December 22nd ,2012
Conception date: Sun, December 23rd ,2012
Implantation date: Mon, December 31st ,2012
Due date: Sun, September 15th ,2013
Still to go:

69 days to go

Your pregnancy begins at conception. (Sun, December 23rd ,2012) Your due date is 266 days (38 weeks) later. (Sun, September 15th ,2013) We will use the more popular numbering, starting 14 days before your conception. According to this, you are already 2 weeks pregnant at the time of conception, making your total pregnancy last 40 weeks, or 280 days.


DateWeeks pregnantTrimesterProgress

1st trimester

Your first trimester is from
Sunday, December 23rd ,2012 to
Saturday, March 9th ,2013.
December 23rd ,20122 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 266 days to go.2 weeks pregnant
December 24th ,20122 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 265 days to go.
December 25th ,20122 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 264 days to go.
December 26th ,20122 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 263 days to go.
December 27th ,20122 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 262 days to go.
December 28th ,20122 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 261 days to go.
December 29th ,20122 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 260 days to go.
December 30th ,20123 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 259 days to go.3 weeks pregnant
December 31st ,20123 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 258 days to go.
January 1st ,20133 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 257 days to go.
January 2nd ,20133 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 256 days to go.
January 3rd ,20133 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 255 days to go.
January 4th ,20133 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 254 days to go.
January 5th ,20133 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 253 days to go.
January 6th ,20134 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 252 days to go.4 weeks pregnant
January 7th ,20134 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 251 days to go.
January 8th ,20134 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 250 days to go.
January 9th ,20134 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 249 days to go.
January 10th ,20134 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 248 days to go.
January 11th ,20134 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 247 days to go.
January 12th ,20134 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 246 days to go.
January 13th ,20135 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 245 days to go.5 weeks pregnant
January 14th ,20135 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 244 days to go.
January 15th ,20135 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 243 days to go.
January 16th ,20135 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 242 days to go.
January 17th ,20135 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 241 days to go.
January 18th ,20135 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 240 days to go.
January 19th ,20135 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 239 days to go.
January 20th ,20136 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 238 days to go.6 weeks pregnant
January 21st ,20136 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 237 days to go.
January 22nd ,20136 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 236 days to go.
January 23rd ,20136 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 235 days to go.
January 24th ,20136 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 234 days to go.
January 25th ,20136 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 233 days to go.
January 26th ,20136 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 232 days to go.
January 27th ,20137 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 231 days to go.7 weeks pregnant
January 28th ,20137 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 230 days to go.
January 29th ,20137 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 229 days to go.
January 30th ,20137 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 228 days to go.
January 31st ,20137 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 227 days to go.
February 1st ,20137 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 226 days to go.
February 2nd ,20137 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 225 days to go.
February 3rd ,20138 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 224 days to go.8 weeks pregnant
February 4th ,20138 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 223 days to go.
February 5th ,20138 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 222 days to go.
February 6th ,20138 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 221 days to go.
February 7th ,20138 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 220 days to go.
February 8th ,20138 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 219 days to go.
February 9th ,20138 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 218 days to go.
February 10th ,20139 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 217 days to go.9 weeks pregnant
February 11th ,20139 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 216 days to go.
February 12th ,20139 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 215 days to go.
February 13th ,20139 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 214 days to go.
February 14th ,20139 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 213 days to go.
February 15th ,20139 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 212 days to go.
February 16th ,20139 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 211 days to go.
February 17th ,201310 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 210 days to go.10 weeks pregnant
February 18th ,201310 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 209 days to go.
February 19th ,201310 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 208 days to go.
February 20th ,201310 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 207 days to go.
February 21st ,201310 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 206 days to go.
February 22nd ,201310 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 205 days to go.
February 23rd ,201310 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 204 days to go.
February 24th ,201311 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 203 days to go.11 weeks pregnant
February 25th ,201311 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 202 days to go.
February 26th ,201311 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 201 days to go.
February 27th ,201311 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 200 days to go.
February 28th ,201311 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 199 days to go.
March 1st ,201311 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 198 days to go.
March 2nd ,201311 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 197 days to go.
March 3rd ,201312 weeks & 0 days pregnant.1st trimester 196 days to go.12 weeks pregnant
March 4th ,201312 weeks & 1 days pregnant.1st trimester 195 days to go.
March 5th ,201312 weeks & 2 days pregnant.1st trimester 194 days to go.
March 6th ,201312 weeks & 3 days pregnant.1st trimester 193 days to go.
March 7th ,201312 weeks & 4 days pregnant.1st trimester 192 days to go.
March 8th ,201312 weeks & 5 days pregnant.1st trimester 191 days to go.
March 9th ,201312 weeks & 6 days pregnant.1st trimester 190 days to go.

2nd trimester

Your second trimester is from
Sunday, March 10th ,2013 to
Saturday, June 22nd ,2013.
March 10th ,201313 weeks & 0 days pregnant.2nd trimester 189 days to go.13 weeks pregnant
March 11th ,201313 weeks & 1 days pregnant.2nd trimester 188 days to go.
March 12th ,201313 weeks & 2 days pregnant.2nd trimester 187 days to go.
March 13th ,201313 weeks & 3 days pregnant.2nd trimester 186 days to go.
March 14th ,201313 weeks & 4 days pregnant.2nd trimester 185 days to go.
March 15th ,201313 weeks & 5 days pregnant.2nd trimester 184 days to go.
March 16th ,201313 weeks & 6 days pregnant.2nd trimester 183 days to go.
March 17th ,201314 weeks & 0 days pregnant.2nd trimester 182 days to go.14 weeks pregnant
March 18th ,201314 weeks & 1 days pregnant.2nd trimester 181 days to go.
March 19th ,201314 weeks & 2 days pregnant.2nd trimester 180 days to go.
March 20th ,201314 weeks & 3 days pregnant.2nd trimester 179 days to go.
March 21st ,201314 weeks & 4 days pregnant.2nd trimester 178 days to go.
March 22nd ,201314 weeks & 5 days pregnant.2nd trimester 177 days to go.
March 23rd ,201314 weeks & 6 days pregnant.2nd trimester 176 days to go.
March 24th ,201315 weeks & 0 days pregnant.2nd trimester 175 days to go.15 weeks pregnant
March 25th ,201315 weeks & 1 days pregnant.2nd trimester 174 days to go.
March 26th ,201315 weeks & 2 days pregnant.2nd trimester 173 days to go.
March 27th ,201315 weeks & 3 days pregnant.2nd trimester 172 days to go.
March 28th ,201315 weeks & 4 days pregnant.2nd trimester 171 days to go.
March 29th ,201315 weeks & 5 days pregnant.2nd trimester 170 days to go.
March 30th ,201315 weeks & 6 days pregnant.2nd trimester 169 days to go.
March 31st ,201316 weeks & 0 days pregnant.2nd trimester 168 days to go.16 weeks pregnant
April 1st ,201316 weeks & 1 days pregnant.2nd trimester 167 days to go.
April 2nd ,201316 weeks & 2 days pregnant.2nd trimester 166 days to go.
April 3rd ,201316 weeks & 3 days pregnant.2nd trimester 165 days to go.
April 4th ,201316 weeks & 4 days pregnant.2nd trimester 164 days to go.
April 5th ,201316 weeks & 5 days pregnant.2nd trimester 163 days to go.
April 6th ,201316 weeks & 6 days pregnant.2nd trimester 162 days to go.
April 7th ,201317 weeks & 0 days pregnant.2nd trimester 161 days to go.17 weeks pregnant
April 8th ,201317 weeks & 1 days pregnant.2nd trimester 160 days to go.
April 9th ,201317 weeks & 2 days pregnant.2nd trimester 159 days to go.
April 10th ,201317 weeks & 3 days pregnant.2nd trimester 158 days to go.
April 11th ,201317 weeks & 4 days pregnant.2nd trimester 157 days to go.
April 12th ,201317 weeks & 5 days pregnant.2nd trimester 156 days to go.
April 13th ,201317 weeks & 6 days pregnant.2nd trimester 155 days to go.
April 14th ,201318 weeks & 0 days pregnant.2nd trimester 154 days to go.18 weeks pregnant
April 15th ,201318 weeks & 1 days pregnant.2nd trimester 153 days to go.
April 16th ,201318 weeks & 2 days pregnant.2nd trimester 152 days to go.
April 17th ,201318 weeks & 3 days pregnant.2nd trimester 151 days to go.
April 18th ,201318 weeks & 4 days pregnant.2nd trimester 150 days to go.
April 19th ,201318 weeks & 5 days pregnant.2nd trimester 149 days to go.
April 20th ,201318 weeks & 6 days pregnant.2nd trimester 148 days to go.
April 21st ,201319 weeks & 0 days pregnant.2nd trimester 147 days to go.19 weeks pregnant
April 22nd ,201319 weeks & 1 days pregnant.2nd trimester 146 days to go.
April 23rd ,201319 weeks & 2 days pregnant.2nd trimester 145 days to go.
April 24th ,201319 weeks & 3 days pregnant.2nd trimester 144 days to go.
April 25th ,201319 weeks & 4 days pregnant.2nd trimester 143 days to go.
April 26th ,201319 weeks & 5 days pregnant.2nd trimester 142 days to go.
April 27th ,201319 weeks & 6 days pregnant.2nd trimester 141 days to go.
April 28th ,201320 weeks & 0 days pregnant.2nd trimester 140 days to go.20 weeks pregnant
April 29th ,201320 weeks & 1 days pregnant.2nd trimester 139 days to go.
April 30th ,201320 weeks & 2 days pregnant.2nd trimester 138 days to go.
May 1st ,201320 weeks & 3 days pregnant.2nd trimester 137 days to go.
May 2nd ,201320 weeks & 4 days pregnant.2nd trimester 136 days to go.
May 3rd ,201320 weeks & 5 days pregnant.2nd trimester 135 days to go.
May 4th ,201320 weeks & 6 days pregnant.2nd trimester 134 days to go.
May 5th ,201321 weeks & 0 days pregnant.2nd trimester 133 days to go.21 weeks pregnant
May 6th ,201321 weeks & 1 days pregnant.2nd trimester 132 days to go.
May 7th ,201321 weeks & 2 days pregnant.2nd trimester 131 days to go.
May 8th ,201321 weeks & 3 days pregnant.2nd trimester 130 days to go.
May 9th ,201321 weeks & 4 days pregnant.2nd trimester 129 days to go.
May 10th ,201321 weeks & 5 days pregnant.2nd trimester 128 days to go.
May 11th ,201321 weeks & 6 days pregnant.2nd trimester 127 days to go.
May 12th ,201322 weeks & 0 days pregnant.2nd trimester 126 days to go.22 weeks pregnant
May 13th ,201322 weeks & 1 days pregnant.2nd trimester 125 days to go.
May 14th ,201322 weeks & 2 days pregnant.2nd trimester 124 days to go.
May 15th ,201322 weeks & 3 days pregnant.2nd trimester 123 days to go.
May 16th ,201322 weeks & 4 days pregnant.2nd trimester 122 days to go.
May 17th ,201322 weeks & 5 days pregnant.2nd trimester 121 days to go.
May 18th ,201322 weeks & 6 days pregnant.2nd trimester 120 days to go.
May 19th ,201323 weeks & 0 days pregnant.2nd trimester 119 days to go.23 weeks pregnant
May 20th ,201323 weeks & 1 days pregnant.2nd trimester 118 days to go.
May 21st ,201323 weeks & 2 days pregnant.2nd trimester 117 days to go.
May 22nd ,201323 weeks & 3 days pregnant.2nd trimester 116 days to go.
May 23rd ,201323 weeks & 4 days pregnant.2nd trimester 115 days to go.
May 24th ,201323 weeks & 5 days pregnant.2nd trimester 114 days to go.
May 25th ,201323 weeks & 6 days pregnant.2nd trimester 113 days to go.
May 26th ,201324 weeks & 0 days pregnant.2nd trimester 112 days to go.24 weeks pregnant
May 27th ,201324 weeks & 1 days pregnant.2nd trimester 111 days to go.
May 28th ,201324 weeks & 2 days pregnant.2nd trimester 110 days to go.
May 29th ,201324 weeks & 3 days pregnant.2nd trimester 109 days to go.
May 30th ,201324 weeks & 4 days pregnant.2nd trimester 108 days to go.
May 31st ,201324 weeks & 5 days pregnant.2nd trimester 107 days to go.
June 1st ,201324 weeks & 6 days pregnant.2nd trimester 106 days to go.
June 2nd ,201325 weeks & 0 days pregnant.2nd trimester 105 days to go.25 weeks pregnant
June 3rd ,201325 weeks & 1 days pregnant.2nd trimester 104 days to go.
June 4th ,201325 weeks & 2 days pregnant.2nd trimester 103 days to go.
June 5th ,201325 weeks & 3 days pregnant.2nd trimester 102 days to go.
June 6th ,201325 weeks & 4 days pregnant.2nd trimester 101 days to go.
June 7th ,201325 weeks & 5 days pregnant.2nd trimester 100 days to go.
June 8th ,201325 weeks & 6 days pregnant.2nd trimester 99 days to go.
June 9th ,201326 weeks & 0 days pregnant.2nd trimester 98 days to go.26 weeks pregnant
June 10th ,201326 weeks & 1 days pregnant.2nd trimester 97 days to go.
June 11th ,201326 weeks & 2 days pregnant.2nd trimester 96 days to go.
June 12th ,201326 weeks & 3 days pregnant.2nd trimester 95 days to go.
June 13th ,201326 weeks & 4 days pregnant.2nd trimester 94 days to go.
June 14th ,201326 weeks & 5 days pregnant.2nd trimester 93 days to go.
June 15th ,201326 weeks & 6 days pregnant.2nd trimester 92 days to go.
June 16th ,201327 weeks & 0 days pregnant.2nd trimester 91 days to go.27 weeks pregnant
June 17th ,201327 weeks & 1 days pregnant.2nd trimester 90 days to go.
June 18th ,201327 weeks & 2 days pregnant.2nd trimester 89 days to go.
June 19th ,201327 weeks & 3 days pregnant.2nd trimester 88 days to go.
June 20th ,201327 weeks & 4 days pregnant.2nd trimester 87 days to go.
June 21st ,201327 weeks & 5 days pregnant.2nd trimester 86 days to go.
June 22nd ,201327 weeks & 6 days pregnant.2nd trimester 85 days to go.

3rd trimester

Your third trimester is from
Sunday, June 23rd ,2013 to
Sunday, September 15th ,2013.
June 23rd ,201328 weeks & 0 days pregnant.3rd trimester 84 days to go.28 weeks pregnant
June 24th ,201328 weeks & 1 days pregnant.3rd trimester 83 days to go.
June 25th ,201328 weeks & 2 days pregnant.3rd trimester 82 days to go.
June 26th ,201328 weeks & 3 days pregnant.3rd trimester 81 days to go.
June 27th ,201328 weeks & 4 days pregnant.3rd trimester 80 days to go.
June 28th ,201328 weeks & 5 days pregnant.3rd trimester 79 days to go.
June 29th ,201328 weeks & 6 days pregnant.3rd trimester 78 days to go.
June 30th ,201329 weeks & 0 days pregnant.3rd trimester 77 days to go.29 weeks pregnant
July 1st ,201329 weeks & 1 days pregnant.3rd trimester 76 days to go.
July 2nd ,201329 weeks & 2 days pregnant.3rd trimester 75 days to go.
July 3rd ,201329 weeks & 3 days pregnant.3rd trimester 74 days to go.
July 4th ,201329 weeks & 4 days pregnant.3rd trimester 73 days to go.
July 5th ,201329 weeks & 5 days pregnant.3rd trimester 72 days to go.
July 6th ,201329 weeks & 6 days pregnant.3rd trimester 71 days to go.
July 7th ,201330 weeks & 0 days pregnant.3rd trimester 70 days to go.30 weeks pregnant
July 8th ,201330 weeks & 1 days pregnant.3rd trimester69 days to go.
July 9th ,201330 weeks & 2 days pregnant.3rd trimester68 days to go.
July 10th ,201330 weeks & 3 days pregnant.3rd trimester67 days to go.
July 11th ,201330 weeks & 4 days pregnant.3rd trimester66 days to go.
July 12th ,201330 weeks & 5 days pregnant.3rd trimester65 days to go.
July 13th ,201330 weeks & 6 days pregnant.3rd trimester64 days to go.
July 14th ,201331 weeks & 0 days pregnant.3rd trimester63 days to go.31 weeks pregnant
July 15th ,201331 weeks & 1 days pregnant.3rd trimester62 days to go.
July 16th ,201331 weeks & 2 days pregnant.3rd trimester61 days to go.
July 17th ,201331 weeks & 3 days pregnant.3rd trimester60 days to go.
July 18th ,201331 weeks & 4 days pregnant.3rd trimester59 days to go.
July 19th ,201331 weeks & 5 days pregnant.3rd trimester58 days to go.
July 20th ,201331 weeks & 6 days pregnant.3rd trimester57 days to go.
July 21st ,201332 weeks & 0 days pregnant.3rd trimester56 days to go.32 weeks pregnant
July 22nd ,201332 weeks & 1 days pregnant.3rd trimester55 days to go.
July 23rd ,201332 weeks & 2 days pregnant.3rd trimester54 days to go.
July 24th ,201332 weeks & 3 days pregnant.3rd trimester53 days to go.
July 25th ,201332 weeks & 4 days pregnant.3rd trimester52 days to go.
July 26th ,201332 weeks & 5 days pregnant.3rd trimester51 days to go.
July 27th ,201332 weeks & 6 days pregnant.3rd trimester50 days to go.
July 28th ,201333 weeks & 0 days pregnant.3rd trimester49 days to go.33 weeks pregnant
July 29th ,201333 weeks & 1 days pregnant.3rd trimester48 days to go.
July 30th ,201333 weeks & 2 days pregnant.3rd trimester47 days to go.
July 31st ,201333 weeks & 3 days pregnant.3rd trimester46 days to go.
August 1st ,201333 weeks & 4 days pregnant.3rd trimester45 days to go.
August 2nd ,201333 weeks & 5 days pregnant.3rd trimester44 days to go.
August 3rd ,201333 weeks & 6 days pregnant.3rd trimester43 days to go.
August 4th ,201334 weeks & 0 days pregnant.3rd trimester42 days to go.34 weeks pregnant
August 5th ,201334 weeks & 1 days pregnant.3rd trimester41 days to go.
August 6th ,201334 weeks & 2 days pregnant.3rd trimester40 days to go.
August 7th ,201334 weeks & 3 days pregnant.3rd trimester39 days to go.
August 8th ,201334 weeks & 4 days pregnant.3rd trimester38 days to go.
August 9th ,201334 weeks & 5 days pregnant.3rd trimester37 days to go.
August 10th ,201334 weeks & 6 days pregnant.3rd trimester36 days to go.
August 11th ,201335 weeks & 0 days pregnant.3rd trimester35 days to go.35 weeks pregnant
August 12th ,201335 weeks & 1 days pregnant.3rd trimester34 days to go.
August 13th ,201335 weeks & 2 days pregnant.3rd trimester33 days to go.
August 14th ,201335 weeks & 3 days pregnant.3rd trimester32 days to go.
August 15th ,201335 weeks & 4 days pregnant.3rd trimester31 days to go.
August 16th ,201335 weeks & 5 days pregnant.3rd trimester30 days to go.
August 17th ,201335 weeks & 6 days pregnant.3rd trimester29 days to go.
August 18th ,201336 weeks & 0 days pregnant.3rd trimester28 days to go.36 weeks pregnant
August 19th ,201336 weeks & 1 days pregnant.3rd trimester27 days to go.
August 20th ,201336 weeks & 2 days pregnant.3rd trimester26 days to go.
August 21st ,201336 weeks & 3 days pregnant.3rd trimester25 days to go.
August 22nd ,201336 weeks & 4 days pregnant.3rd trimester24 days to go.
August 23rd ,201336 weeks & 5 days pregnant.3rd trimester23 days to go.
August 24th ,201336 weeks & 6 days pregnant.3rd trimester22 days to go.
August 25th ,201337 weeks & 0 days pregnant.3rd trimester21 days to go.37 weeks pregnant
August 26th ,201337 weeks & 1 days pregnant.3rd trimester20 days to go.
August 27th ,201337 weeks & 2 days pregnant.3rd trimester19 days to go.
August 28th ,201337 weeks & 3 days pregnant.3rd trimester18 days to go.
August 29th ,201337 weeks & 4 days pregnant.3rd trimester17 days to go.
August 30th ,201337 weeks & 5 days pregnant.3rd trimester16 days to go.
August 31st ,201337 weeks & 6 days pregnant.3rd trimester15 days to go.
September 1st ,201338 weeks & 0 days pregnant.3rd trimester14 days to go.38 weeks pregnant
September 2nd ,201338 weeks & 1 days pregnant.3rd trimester13 days to go.
September 3rd ,201338 weeks & 2 days pregnant.3rd trimester12 days to go.
September 4th ,201338 weeks & 3 days pregnant.3rd trimester11 days to go.
September 5th ,201338 weeks & 4 days pregnant.3rd trimester10 days to go.
September 6th ,201338 weeks & 5 days pregnant.3rd trimester9 days to go.
September 7th ,201338 weeks & 6 days pregnant.3rd trimester8 days to go.
September 8th ,201339 weeks & 0 days pregnant.3rd trimester7 days to go.39 weeks pregnant
September 9th ,201339 weeks & 1 days pregnant.3rd trimester6 days to go.
September 10th ,201339 weeks & 2 days pregnant.3rd trimester5 days to go.
September 11th ,201339 weeks & 3 days pregnant.3rd trimester4 days to go.
September 12th ,201339 weeks & 4 days pregnant.3rd trimester3 days to go.
September 13th ,201339 weeks & 5 days pregnant.3rd trimester2 days to go.
September 14th ,201339 weeks & 6 days pregnant.3rd trimester1 days to go.
September 15th ,201340 weeks & 0 days pregnant.3rd trimesterIt`s your due date!