My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, 30 March 2013

4 bulan yg terindah..;)

Hari ini genap 4 bulan anak mummy...
Rabu ni g hosp kerajaan 2uk dptkan cop pada buku sbb msa buat kt klinik kg nurse kt sna suh balik shah alam 2uk dptkn cop n minggu ke 18 nti baru nk g DEMC 2uk scan kali ke-4.

Tapi yg bestnyer adik ipar ak dh tau jantina dia apa,dia bakal dpt BABY BOY!!!!:)
Hope2 minggu ke 18 t dpt la tgok dia punya 'tut; kan, in shaa allah.
Cik hubby plak skrg rajin kemain kemas umah,mandi bnyk kali,xleh lantai kotor or minyak skit msti nk mop je..ak ckp kt dia rajin semacam je ni  msti dpt bby gurl t ni..heheheh
Kulit perut plak aduihhhh gatalnya sebab tgh menegang,tahan je la nk garu 2 tp mlm2 x sdar pun tgn ni dh sedp mgaru sampai cik hubby pgng dua2 tgn ni.
Alahan plak masih lagi ada muntah2 2,tapi cuma xteruk sangat la.Air liur plak sma je x kurang2 pun sabar je la ..;)

Monday, 18 March 2013

2)Suka duka trimester pertama

Banyak nk story pasal trimester pertama ni....klau boleh xnak ingt sgt pe yg tjadi pada mggu 8,9,10,11.hanya Allah je tau mcm mne ak time 2 tpi ble alahan 2 dh semakin berkurangan rasa berbaloi gak dpt pngalaman mcm 2.

Cuma  skrg ni ak mghadapi masalah AIR LIUR!!!!arrgggghhhhhhh mcm mne nk kje start keje sok.Bayangkan air liur dlm mulut xubah mcm air mata air yg mengalir slow2 tanpa henti2..Aduihhh sampai kan ia menjejaskan aktiviti seharian ak.Paling teruk time nk tdo la tpakse la aku alas bantal ngan towel n biarkan je la air liur kluar smpai ak t'tdo..Hubby ak ok je,dia ckp tggu je la sampai alahan air liur 2 ilang dgn sndri tp ak tgok smpai mggu 14 air liur ni xla kurang2 pun.So disebabkan air liur ni la ak duk je dlm rumah n lngsung xkluar g mne2 memerap je dlm bilik.

Bilik tidur ak adalah teman paling rapat skali time kena alahan 8-11minggu ni bygkan ak baring 24 jam kecuali mandi n smbhyg..Langsung x turun ke bawah apa2 ak pnggil hubby nek ke atas bwk air,mknan n apa2 yg perlu la.

Paling teruk muntah yg ak lalui ilah pada mggu 7,8,9 ..muntah kluar ikut idung pun ada.Muntah yg kluar sampai x bernafas,muntah pahit masin,muntah mcm air paip pecah pun ad.Disebabkan muntah2 ni semua aku kena tahan ward,kluar ward ok lah 2uk 2 ari je pas2 jdi balik muntah2 2.

So 7-12 ak bnyk bergantung pada ubat tahan muntah..mkn pgi n mlm,tp xelok  kan mkn ubt 2 tp ak btawakal je la sbb dh xde jln lain dh bby dlm perut dpt mkn pe yg ak mkn.

Sunday, 17 March 2013

Suka duka trimester pertama

Wah lamanya x update blog,rindu sangt kt kwn2 blog yg lain..( ^ _ ~ )

Alhamdulilah hari ini baby mommy genap 14 weeks...chayok2 syg semoga membesar dgn baik.

Trimester pertama penuh dengan dugaan yang betol2 menguji kesabaran aku,dimana aku berada dlm tahap tekanan yg agak tinggi disebabkan alahan yang teruk.

Selepas seminggu dpt Mc dr DEMC pada ahad 10/2/2013 aku dimasukkan ke hospital serdang selama 3 hari sebab aku langsung xleh menerima sebarang makanan or minuman  n kulit aku kering n badan terlalu lemah,air kencing terlalu pekat.Time 2 kandungan baru je 8 minggu.

N result dr alahan yg teruk aku kehilangan berat badan dr 55kg turun 47kg..:(
Doc ckp bby dlm perut mengambil semua zat n protien dlm bdn ak sebab 2 dlm 2 minggu aku hilang berat bdn sebanyak 8kg.Sries aku ckp time 2 betul2 menguji aku dlm pelbagai aspek,sampai hubby aku slalu ckp SABAR,SABAR,SABAR n SABAR...

Aku sambung lagi Mc seminggu...Selepas seminggu mc aku masih lgi  x boleh makn n mnum dgn baik n aku decide 2uk mengambil cuti 1 bulan tanpa gaji dgn surat doc.

Kemudian cik hubby pun antar la aku balik ke kg sebab dia pun dh xleh nk buat2 pape lgi..