My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, 30 September 2012

Seorang lagi office mate ak pregnant(bunting pelamin)

Another gudnews ...:)

Budak office mate sya baru je kawin dh pregnant,bunting pelamin...Murahnya rezeki dia,ak bermohon agar ALLAH jaga kandungan dia selamat sampai dia habis bersalin.

Actually mlm xdi ak menangis xingat dunia dh,hehehehe...
Sedih 2uk apa2 terjadi kt ak sempena SEPTEMBER ni.

So utk 1st October ni ak decide 2uk bhenti jmpa pakar.....Berserah pada allah 2uk segala-galanya.

!st ak nk buat minum susu kambing n kurma
Banyakkan mengaji
Banyakkan berdoa
tawakal sepenuhnya pada DIA..

N 1 lagi ak nak unactive FB ak,coz ak rasa fb ni bnyak beri kesan buruk terhadap ak terutamanya pasal "ANAK''..ak lebih banyak nk cerita dlm blog ak nie.

Atleast ak lega sikit pas dpt luahkan segala benda yang ak rasa org lain xpatut tahu.

Marila kita sama2 berdoa agar ada sinar ZURIAT pada bulan ni dan bulan2 akan datang..AMINN.





TAHNIAH 'S" DPT BABY GIRL

Baru je buka FB xdi,1st kat wall ad kwn letak pict baby girl yang sangt comel,baru je lahir..

TAHNIAH,jagalah amanah ALLAh ini dgn sebaik nya,sesungguhnya kau adalah salah satu hamba ALLAh yg bertuah iaitu pahala menjadi seorang IBU..:)


FB-kdg2 mendukacita kan..kdg2 mengembirakan..

Tahun ni ramai diantara kwan aka menimang CAHAYA MATA..

Aku?????


INSYAALLAH,ALLAH MENDENGAR DAN MENERIMA TIAP_TIAP DOA KU KIRIMKAN..:)

30 SEPT 2012 AK PERIOD :>

Hi All,

Dengan redha n berserah pagi ni ak period,so means cycle ak pada bulan ni xjadi lagi dengan izin NYA..

Si suami-muka mcm disappointed...:(

Ak mengirim doa pada ALLAH-Ya Allah ak redha dgn ketetapan mu mungkin Allah nak bagi ak anak yang seperti ak minta soleh dan solehah,cukup fizikal dan akalnya.

Insyaalah ada rezeki yang telah dia tetapkan utuk ak,bersabarla hamba ALLAH.

Hubungan ak ngan cik Suami agak tegang 1-2 minggu ni,entahla apa yang xkena ngan dia.

SEPTEMBER BERAKHIR dgn airmata

I HATE MY BIRTHDAY..;)


Thursday, 27 September 2012

Cik P nak mai dh ni...

Sakit pinggang sikit2 dah melanda ni,B pun sikit2..
Makna xjadi lagi la bulan ni.........................................................;(    :)

Sbb yg pasti masa aku preggy be4 gugur,ak langsung xmgalami sakit pape cuma sakit kpala je kot.
Tapi kalau dh start sakit pinggang makna bendera jepun dh nk dtg.
TUNGGU JE LA.....~lalalalalal~

Tahniah,dia dh pregnant..;)

Semalam kul 4.00pm ad sorang akak dr deprtmnt acct dtg ke tmpat ak''bella ko tau budak acct 2 dh prgnant 5weeks,ak pun jwab'oh yeke'....................................

.........................................gembira campur sedih dgn berita 2,gembira sebab ALLAH turunkan rezeki utk dia,sedih sebab ak masih dalam penantian.Ak doakan dia dan kandungan dia selamat sampai dilahirkan..:)
Actually ak ad msg hubby ak,ak ckp arini ak sedih n dia rply JANGAN SEDIH SEBAB ''TU"".entah la dlm situasi macam ni kdg2 ak kuat hubby ak lemah n bila dia kuat ak plak lemah.

Aku pulang ke rumah,sembahyang,mengaji surah MARYAM n YASIN,selesai slps 2 ak bermohon pada ALLAh agar org yg ak kenal yg tgh mengandung sume selamt,ak jugak minta supaya ALLAH turunkan juga rezeki  pd ak sama mcm mrk.

Tgh malam tiba2 ati ak sayu,ak menangis sorang dlm bilik gelap....Ak cakap kt ALLAH ak redha pada ketentuanya...:(

GUD NEWS
Ak dapat interview..:)

Pada hari yg sama ak dpt news yang buat ak sedih n guddddd newssss:)
REZEKI ALLAH KAN.

Sunday, 23 September 2012

ovulasi

Pada 10,11,12/9 ak kena skit perut belah kanan yang teramat sangt.Aku just suspect kencing kotor je,sbb klau kena kencing kotor memang akan sakit perut,pinggang,perut kembung.
12/9/2012 aku ad appointmnt dgn doc(DEMC)so ak cakap la kt doc ;Doc saya rasa saya kena penyakit batu karang la,perut n pinggang saya sakit sangt ni.Tiba2 doc 2 ketawa n then dia cakap 'bella klau awak kena batu karang awk xde dduk di dpn sy ni,awk kt dlm bilik tgh berguling2 tahan sakit..ak pun cakap sambil tersengih2 macam kerang busuk'oh yeke doc,hehehehehe.
Pas2 mcm biasa checkup telur nk tau telur dh matang or x,time scan doc ckp 'patut la awk sakit perut sangt telur awk besar(ovulasi),ok sya bagi suntikan pecah kan telur n blik ''buat seperti yang sepatutnya''.

Arini ak xtau kenapa rasa nak marah,rasa stress,rasa nak nangis pun ada..

Adoii dgn kencing kotor yang xbaik2 lagi,asyik on off je.