My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 16 July 2014

1.Breastfeeding

Alhamdulillah Syukur pada kehadrat Ilahi kerana diberikan anugerah susu ibu untuk diberikan kpd puteri ku ini.
Esok genap Amily NurSyifa 10 bulan dan ku still lagi bagi susu ibu kpdnya..Dgn pengasuh campur susu tapi ble cuti full bf.
Actually ak ingatkan makin dia membesar baby akan sendiri reject susu ibu ni tapi xla plak makin gian adala hehe.Baby yg bf ni memng manja terlebih dgn kita,nak berkepit je la n bergantung susu.
Skrg plak susu ku memng dh kurang,klau time cuti 2 azabnya ak nk pakse dia mnum susu formula bukan apa klau full bergantung susu ibu confirm sembelit berdarah sbb baby dh start mkn pejal n air suam bukan mnum sgt pun.
Dalam proses 10 bulan ni bnyak kali juga baby reject botol susu n terpakse ak amik cuti yg kerap(halfday)sbb nk direct bf.Mencabar tul bab yg ni,pengasuh dia sampai dh pening bab susu ni.Nak2 kalau cuti lama berkepit je ngan mama dia mula xnak susu botol.Bukan ak xpakse dia susu botol kt umah masalahnya dia xnak,hubby pun dh pakse sampai nangis jerit2 lagi baby kt kitaorg.Balik kg pun ada sruh sesiapa bagi botol kt baby tapi sama juga memang dia xnak.Tapi ngan pengasuh boleh la plak dia susu botol.
Puasa ni plak turn my hubby jemput dia blik dari umah pengasuh,hubby ckp asik buat perangai je semua serba xkena cuit sikit pun xleh mgamok nangis menjerit2,balik je mama dia bagi upah terus mood ok,sabo je la hubby ku ckp hehehehehe.

Skrg baby dah pandai
1.Tepuk tangan
2.Kenyit mata
3.Senyum sampai kemek2 hidung
4.Angkat fon.berlakon la setiap barang semua letak kt telinga hehehe klako
6.Joget2 badan,ni pengasuh dia yg ajar dgr je lagu trus bdn n kepala bergoyang
7.Mengamok klau amik barang dia,susah nak pujuk
8.Nak merangkak n panjat badan kitaorg
9.Klau minta mknan dia bagi suap kt mulut kita
10.suka jilat lantai,peti ais,mesin basuh n segala benda jumpa akan jilat,huh klau marah jebik.


Tapi dia lebih manja pada mama dia,klau ayah nak time g berjalan je
Minggu ni baru nak shopping baju raya,;-)

Thursday, 10 July 2014

Period pertama selepas bersalin

Akhirnya pada 9/7/2014 ku datang period untuk kali pertama selepas bersalin..9bulan 17 hari hehehe.
So far period biasa2 je xde heavy pun,datang sikit2 je tapi ok la kan sbb period secara semulajadi tanpa mkn ubat.

Maybe tahun dpn akan diusahakan  lagi untuk mendapat zuriat no 2,In shaa Allah.