My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 22 April 2013

MTB(8)Perkembangan fetus - hamil 19 minggu


Anda sudah berada di pertengahan jalan! Bahagian atas uterus anda sudah mencecah pusat anda dan uterus akan membesar lebih kurang satu sentimeter per minggu. Ukuran fetus sekitar 6 inci / 15 sentimeter panjang dari mercu kepala ke punggung dan berat sekitar 9 auns / 240 gram. 

Dia sudah mula menelan cecair amnion dan ginjalnya terus mengeluarkan kencing. Rambut atas kepala sudah mula tumbuh. 

Perkembangan deria memuncak pada minggu ini. Sel-sel saraf yang bekerja untuk setiap deria - rasa, bau, dengar, lihat dan sentuh - sedang berkembang di ruang-ruang khusus di dalam otak. Penghasilan sel-sel saraf menjadi lebih perlahan apabila sel-sel saraf yang sedia ada menjadi besar dan membuat hubungan-hubungan yang lebih kompleks. Jika kandungan anda itu perempuan, dia sudahpun memiliki sekitar enam juta telur dalam ovari. Menjelang kelahiran, dia akan memiliki satu juta. 

Anda akan merasakan tendangan dan pergerakan tunggang terbalik bayi anda yang kian membesar. Ada masa-masanya, dia terlalu banyak bergerak sehinggakan anda tidak dapat tidur. Sepuluh minggu ke hadapan ini merupakan masa paling sibuk dan aktif bagi bayi anda, tetapi ini akan berkurangan apabila rahim menjadi terlalu sempit. Tidak lama lagi, pasangan dua akan menjadi tiga dan banyak perubahan akan berlaku.

-Bila baca info kt baby center tentang pgerakan tunggang terbalik baby dlm perut baru la faham.Setiap malam dh xleh tidur lena sebab adik ni banyak sangat tunggang terbalik dalam perut mummy ni,terbonjol kiri,kanan tgh semua ada.Bila mengiring marah plak 2,rasa nyilu je.

Saturday, 20 April 2013

MTB(V7)Kehadirannya kian dirasai

Suprise sangat 2 hari ni terutamanya waktu pagi........

Sebab ak dah merasai adik di dlm perut ni,bayangkan waktu pagi aku luruskan kaki n ak usap perut mcm biasa n ak rasa ad something keras n terbonjol skit di rahim kiri bawah.Ak tgok betul2 rupanya2 adik duk kt situ,mcm bhgian kpala je..Tp memori indah 2 skejap je sebab x sampai 2 minit adik dh bergerak kt tempt lain.Sayangnya cik hubby x dapat lihat time 2 sebab dia ada klas.

Tpi hari ni cik hubby dapat lihat n mgusap adik,yg lawaknya cik hubby takut nak usap tkut tertekan anak kesayangan dia 2.Suka naw dia duk bawah rahim kiri ni n time 2 xleh nk mengiring ke kiri ye sengal je rahim n rasa x slesa..


Mummy n Daady love u so Much <3<3..

Tuesday, 16 April 2013

Saya Mengidam Makanan Nie..( ^ _ ^ )



1.Aduihhh adik nape la buah ni yg adik mengidam time mummy mabuk dengan teruknya.Rambutan aku paling teruk mengidam masa minggu ke-11 n 12.Sampai ak klau duk sorang atas katil bleh imagine ak mkn dgn syoknya n kemanisan buah 2 siap bleh trasa lagi.Punya la mengidam sakan sampai mak mertua aku pos laju 2x buah ni,dh sampai umah ak dh x sesegar mane pun tapi alhamdulilah dpt juga mkn.! daerah temerloh cari buah ni langsung x jumpa,kt melaka juga la bersepah org jual buah ni.

2.Aku rasa ramai yg x brape tau buah apa ni,klau tempat aku dorang panggil buah kundang .Buah ni aku suka makan cicah ngan garam.
3.Sunkist ni aku mengidam n obses giler time minggu ke-14.Dlm 1 hari aku makan dlm 4 biji tp mesti yg sejuk punya.Bleh hilangkan loya2 tekak ni.



4.Stik daging ni mengidam sebab ak tgok channel astro AFC,sekali je ak nak pas2 dh rasa sekali terus xmo dah.

5.Salad sayur + dgn sos thousand island!!!!Arrghhhh crazy jap masa minggu yg ke-16,aduih dik punya la ragam nk mkn bnda mcm ni.Paling best kt Kenny rogers n Pizza salad mcm ni coz segar.

                     6.Jus asam boi ni aku memang tgh syok habis skrg,paling best aku jumpa dgn manis,sejuk n masam brother yg jual air kt pasar malam umah aku.Mesti beli plastik besar n simpan dlm peti umah aku...Slurrrrppp meleleh air liur ble ingat air ni kt office,xsbar nk balik umah.;)

 7.Yg ni kawan2 hehehehehe NO SHARE dlm kamus hidup skrg,klau bleh nk makan sorng je n jgn sape2 sentuh time mkn PIZZA SUPER SUPREME yg so delicious ni.Time minggu ke 18 ni hari2 makan pizza pun xpe..( ^ _ ^ )
 8.Mangga muda ermmmm.....suka time minggu 17,masuk minggu 18 dh kurang sikit..Cicah plak ngan garam memang terangkat gitu!!




MTB(7)Tak Boleh Tidur Malam

Sejak masuk 4bulan keatas ni tidur mlm dh xmcm dlu lagi..Setiap malam mesti terjaga n lepas 2 nk tidur balik 2 ambil masa yg sangat lama kdg2 rsa mcm  tidur2 ayam la plak.
Kdg2 terjaga sbb x slesa 'adik' ni duk belah kiri 0r kanan time tidur mengiring,susah tol nak cari posisi tidur yg betul skrg ni.
PANAS setiap malam,rasa bahang pun ad yela duk umah batu yg tingkap semua ttup,buka la aircond dr balik keje sampai ke pagi.En hubby kdg2 dh sampai berselubung dgn selimut tp ak still lagi rasa panas n xnak beralah 2uk ttup aircond.

Semalam punya kes,adik ni pas lunch protes semua mknan yg ak makan..muntah sampai rsa pedih hulu hati..maybe ak mkn melampau sangat kot,sian adik dlm perut mummy ni.

Monday, 15 April 2013

MTB(V6)Checkup 18weeks

Semalam chekup 2uk kali ke-3 di DEMC.Ak dapat num 2 semalam,ak memang suka g waktu kul 2 sbb msa 2uk menunggu 2 xlama sangat.So smlm masuk je bilik Dr Zamri dia senyum je n ckp lama x jumpa..Hehehe memang lama kot last scan dgn Dr pun masa 7 weeks,ak ckp blik kg sbb alahan teuk sangat n dia ckp xpe it's normal klau ada alahan teruk mcm 2.Dr ckp xnormal jika tiba2 alahan 2 hilang mcm 2 je sbb takut baby x grow up dgn baik @ stop grow up.N then scan 'adik' ni tapi adik ni punya la sopan santun time scan smlm bgerak pun xbnyk,cuma tgn je la bgerak kiri n kanan n nk tgok boy or girl pun xleh sbb adik kepit je.Dr ckp klau girl pe salahnya..Smlm dpt la tgok adik dh ad kaki ,tgn,kpala syukur sangat doc ckp adik sihat,membesar pun sama dgn due date..:)

Doc ckp dh buat buku pink,ak ckp dh..pas2 next time chekup dtg bwk skali ngan buku pink 2 dia nk refer buku pink 2 je.Rabu dpn kena la checkup 2uk gov plak.

Sejak kebelakangan ni ak selalu gurau ngan hubby ckp dlm perut ak ni bby girl,hubby plak ckp x kisah la girl or boy..hahaha xtau la npe excited naw klau bby girl hehehehe..maybe sbb blik kg tgok baby uzma(anak abg aku lahir buln 12 taun lepas) baik sangat,senyum je comel sangat eiiiii geram kt dia tau.

Gambar n video adik xsempt upload lagi sbb blik je penat dh nk upload 2 lama internet slow.

Friday, 12 April 2013

TBM(V5)setiap minggu mesti upl kerja..

Bulan April ni setiap minggu mesti aku ad UPL halfday or full day punya,yela cuti dh sapu habis time alahan teruk dlu..Ak tgok senior exe ak 2 dh tarik muka ngan ak.Isnin lepas \K.Lin Account ad jumpa ckp 'Akak ad benda nk cite kt Bell,ad org 2sambil  menunjukkan muncung mulutnya ke arah senior exe ak 2 dia mengumpat pasal ko kt Marketing Department dia ckp 'Bell 2 baru je gugur tapi dh mengandung balik,dlu cuti lma time ggur ni pregnant pun asyik cuti je'............................................Reaksi aku pas dgr citer ialah  ADA AKU KESAH!!! hehehe ak x amik hati pun dia mengumpat pasal ak sbb normal la org mengandung selalu cuti department lain pun yg preggy pun asyik cuti juga head office dia xckp pape pun sign cuma senior ak terlalu menyibuk hal org yela umo pun dh 53 taun n yg paling penting SEMUA KEJE AKU SETTLE TANPA MENYUSAHKAN ORG LAIN n AKU UPL PUN POTONG GAJI AKU BUKAN POTONG GAJI ORG LEN PUN..

Hubby pun ckp wat xtau je..klau rs xlrt jgn g keje..org len x faham apa yg kita lalui nk dapat 1 ni pun alhamdulilah so kita kena jaga betul2.


Wednesday, 10 April 2013

MTB(V4)Pizza yg sangat yummy


Tersangat obses dgn pizza super supreme skrg..Arrrghhhh so yummy2 hikhikhik.
klau oder regular set xleh share ngan hubby,semua bleh abes.Suka naw adik ngan pizza ye.

Monday, 8 April 2013

Oh Adik..( ^ _ ^ )

Oh  adik...
Skrg waktu mlm mummy dh xbleh tdo lasak2 cam dlu lgi,mgiring ke kanan or kiri lma2 pun xbleh adik marah  x slesa  perut mummy..

Hehehe skrg ak n hubby bgi nicknme bby dlm perut dgn nma 'ADIK'..Sweet juga :)
En hubby slalu pas blik kje msti tnya adik ok?adik pgi nk mkn apa?adik mkn bnyk x arini n bla bla..
Skrg ni adik suka tol ngan air sejuk peti,tp xelok kan 2uk adik tp mummy bedal je bestt..:)

xsbr nk rsa 1st gerakan adik,mummy kena tggu dlm 2 minggu lgi la kot bru dpt rs adik bgerak2.

Mummy n Daddy hrap adik membesar dgn sihatnya..:) AMIN.

TBM(v3)Alahan waktu pagi

Aduihhhh waktu pagi di office dari hari Isnin-Jumaat adalah waktu pagi yg sangt2 moody buat aku..
Mesti muntah punya,pas2 nk stabilkan diri n tenaga ni punya la lma atas pukul 2 baru la bdn ni ok skit n mood kembali ceria klau x masam cam limau nipis muka ni.
Setiap pagi plak ak mesti pening sbb apa,sbb pening memikirkan nk breakfst apa dr kul 8-12.Aku dh la kena mkn 2 jam sekali kena mknan yg xsdp terseksanya la ari2.
Air liur ni plak sma je mlelehya,xtau la sampai ble alahan air liur ni..urmmmm ( ~_^ )