My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 11 March 2014

Pengasuh

Ada kakak di office ak ni mceritakan kisah anaknya baru 9 bulan yg dihantar ke pengasuh,dia cerita masa petang kul 7 dia amik anaknya yg sedang nangis teresak2 di dalam buai,tersedu2.Aku tanya akak xkesian ke kt dia mcm 2 klau dh tersedu2 mesti dh lama ngis n pengasuh 2 buat xtau.Akak 2 cerita lagi yg ada 1 baby 2 bdn memng tebam n menangis di dalam baby cot,ngis dalam muka tersebam n pengasuh 2 buat xtau je xde pun nak terbalikan balik baby 2 baring mesti penat muka tersebam mcm 2 takut lemas je.
Arini akak 2 cite dia dh tukar pengasuh anak dia sbb smlm dia amik anak dia dlm keadaan pampers yg dh bocor(berak)balik umah akak 2 tgok najis sampai ke kaki dah.Akak 2 ngis n trus tukar pengasuh serta merta.
Bagi ibu2 kt luar sana pliss la klau pengasuh dh jaga baby lebih 2 org jgn la dihantar lagi tempat 2,pikirkan lah  separuh hari baby kita kt umah pengasuh dan dilayan alar2 kadar je n dibiarkan menagis.memang la kita harus bekerja pada zaman skrg tapi kesian la kt baby carilah pengasuh yg jagaannya xberapa ramai,jgn la sebab nak murah kita pejam mata n hantar juga.


#Mood sedih sgt ni#Syukur pengasuh Syifa bagus orgnya dan mmng syg kt syifa#