My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 13 April 2015

Clomid-Perancangan untuk baby kedua

Semlm appointment with Dr Zambri,aish lama juga menunggu smlm.Smpai pukul 2,pukul 2.30 bru Dr Zambri masuk.Ak punya turn num 3.Kul 4pm bru la num dipanggil.Dr Zambri tnya kenapa nk sambung treatment,dah xboleh sabar lagi ke tuk mgandung.Sebenarnya ak boleh bersabar lagi tapi hubby ak ler xsabar sgt nk baby kedua disebabkan ak ni susah nk mgandung kan.Tambah plak ak ni still menyusu kan anak lagi la susah nk mgandung.Kitaorg dh try dr bulan 9 tahun lepas still lagi xde rezeki.

Rasa mcm gelojoh plak kitaorg ni nk anak lagi.Hubby ler ckp dia pun dh xmuda lagi,kena usaha skrg klau xusaha nati lagi lama.

Semalam Dr bagi clomid 50g untuk 5 hari n jumpa semula pada 21/4 tuk scan telur.Kalau ada rezeki alhamdullilah.