My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 14 June 2012

positive +

Alhamdulilah dah check 2x positive..sok nk g DEMC 2uk pastikan lebih baik.Aku bersyukur kepada ALLAH S.W.T kerana anugerah ini...Amin.

Monday, 11 June 2012

Berserah & Bertawakal kepadaNYA

Ya... kali ini ak btol2 bserah & btawakal  padaNYA.Seperti yg ak watch dlm Tv berkaitan dgn kakak NURJANNAH..Ceritanya mcm ni:

Dia sudahpun mempunyai 8 @ 7 org anak,so dia rs anaknya sudah mencukupi dan dia merancang utk mengambil pil perancang yang pling bgus.Dia pun bjumpa doctor pakar di KL yang memastikan 90% dia tidak akan megandung n 10% dian akan megandung jika mengambil pil prancang yg disyorkan..Tapi doc tsebut menjamin yg dia tdk akn mgandung!! Tapi kuasa ALLAH S.W.T dpt melawannya,kkak NURJANNAH disahlan hamil kembar 4.So prngajaran pada cerita ini ialah,semuanya yg kita rancng kdg2 tidk baik utk kita tapi apa yg ALLAH rancng adalh BAIK utk kita.So ini semua adalah drpd allah swt.bak ckp mak ak ALLAh belum bagi lagi bukan masanya lagi nati dh sampai masanya dia akn bagi ..hanya berserah,berdoa & bertawakal kpdnya...:)

Mimpi..

Malam xdi ak b'mimpi yg bukan2 je..nk tgelak pun ada.Tapi mlm xdi pas tsedar dr mimpi ak rs mcm xleh tido ad rasa tkot skit..:(
Mimpi  Pertama;
Ak b'mimpi blawan dgn hantu..hehehe jdi bomoh la plak,siap bce ayt qursi lgi tu.

Mimpi Kedua;
Aku mimpi my husbnd bli 2 org bby yg sngt cute n 1 girl..sampai skrg ak bleh ingt lagi bby girl tu punya muka,sangt2 cutr.putih mta bsar mcm my husbnd.Pas2 ak prgnant..;)  (dlm mimpi je)

Mimpi Ketiga;
Actually mimpi ketiga ni bukan ak yg mimpi tp adik ak yg mimpi..dia mimpi ak prgnant..hehehe moga2 mimpi 2 jdi kenyataan ..

Pagi xdi ak citer kt my husbnd dia hnya tgelak kecil je ngan mimpi mgarut2 ak 2..

Sebelum ak tido mlm xdi husbnd ak ckp ''ble nk g DEMC ni awak dh 2 minggu xdtg period ni..Aku pun ckp nati dtg la,ak rasa cik 'p' 2 akan datng dlm mggu ni coz ak dh rs skit pinggng n breasr..sma je mcm buln 1 punya kes dlu..So ak dh bljr dr pglman iaitu jgn prasan prgnant k..!!! ehehehehe

Tuesday, 5 June 2012

CIK P X MAI LAGI NIH..

dah 10 hari delay ni..aduihh tggu n tggu je la.hormon x stabil btol la bulan ni.sejak2 akhir ni suka berangan bnda2 yg bukan je  hikhikhik..ntah pape la.

Sunday, 3 June 2012

My Annyversary 27/5/12

Hari ni genap setahun perkahwinan kami..Ya Allah semoga kau kurniakan lah rezeki zuriat kepada kami..AMIN YA ROBBALALAMIN

KENDURI KENDARA

Hari Sabtu 2 June hari perkahwinan cousin ak..Semuanya selamt n berlangsung dgn meriah sekali..Tapi ak je senyum mcm kerang busuk n tersengih2 setiap kali pertanyaan ::BILA LAGI?DAH ADA KE????????ohhhhhhh ak rasakan seperti batu yang dtg bergolek2 n menghempap bdn ku..aduih dgn muka yng cria ak membala.."doala lebih2 2uk saya @ coming soon..mane taknya ms kenduri 2 masing2 dtg tayang baby masing2 yang bru lhir.ak je duk yang terhegeh2 pegang anak2 orng..amik berkat katanyerr.entah di mane kebersanan ayat 2 pun ak xtau.Dah jika ALLAh blom mengurniakan lagi apa yang harus kita buat..Tapi ak bersyukur pada Allah sbb dr NYa ak dapat harung THE BIG DAY tu ... Actually THE BIG DAY AKAN akan datang adalah pada 30/6/12 dimana adiknya akan kawin so persolan yang sama akan datang menerjah kepala itak ak ni lagi..Disitu lah ak berharap Allah bagi kekuatan lagi pada aku utk meneruskan kehidupan di dunia ini..

Kebingungan...

Ya Allah arini aku ingin mengadu dgn mu Ya Allah...Hari ini sudah genap 8 hari aku delay peroid..kputusan upt adalah NEGATIF..ak dh dpt agak sbb aka langsung xde tanda2 ak hamil..bdn ok je entah mungkin bnda yang sma nk tjadi mcm aka xdtg period bulan 1 ari2....
Ya Allah kurniakan aku $ sumai kesihatan yang terbaik dari segi zahir & batin..Ak bingung memikirkan hal ni..Sekarang ni selepas tiap solat ak hanya mampu berdoa Allah kurniakan lah daku zuriat yang sihat sempurna ,soleh & solehah..Ya Allah aku kini berserah & bertawakal pada Mu..Semuanya sudah tertulis & ak pernah mendengar dari para ulama bercakap "sesungguhnya apa yang baik yang kita rasa adalah tidak baik untuk kita dan jika ia tidak baik untuk kita adalah yang baik utk kita..Ya Allah ak hanya mampu berusaha ,berdoa & btawakal kepada Mu ..semuanya terserah pada kekuasan Mu Ya Allah.Coretan ini sebenarnya adalah uk melegakan hati ak aje,ak xnk mgadu hal ni pada suami,ak xnk dia stress memikirkan hal ni.Tapi kini Aku betul2 BERSERAH PADANYA.Ya Allah semoga doa2 yang kukirimkan di perkenan oleh Mu..AMIN YAROBBALALAMIN.