My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 14 August 2012

SETELAH LAMA MENGHILANGKAN DIRI

Hari ini genap 33 hari ak berpantang(hehehe pantang la konon)setelah ak keguguran anak pertama..

Iye ak disahkan hamil pada 9 June 2012,tapi doc still xdpt megesahlan brape bulan kandungan sbb msih kecil,actually dalam tempoh kehamilan ak 2 ak xlangsung x megalami simptom morning sickness @ alahan,ak pun pelik jugak knape ak ok je...Hubby ak plak sume bnda nk mkn dia bagi,bahagia tol time 2..

Tapi 17 aribulan ak bleeding n semakin hari semakin bnyak,macam air pancuran darah ak..ak g DEMC sebanyk 3 kali,tapi ak dapt rasakan '' ia'' akan pergi..AKU REDHA YA ALLAH..mcm doc ckp''.....kenapa awak nk sedih,Allah lebih tau bagaimana bbay 2 maybe dia keluar dlm keadaan x sempurna dan seelok-eloknya biarkan lah dia pergi..Seminggu ak menangis bile ingat benda 2.Tapi sekarang ak dah tabah n penting REDHA dengan ketentuanNYA..