My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 31 October 2012

Mimpi-Ombak Besar

Mimpi Ombak besar mlm xdi,mcm duk dlm kapal or rumah nak ombak besar dtg bnyak kali sampai masuk dlm umah or kapal..Ombak double pun ada.

Mimpi panjat air terjun..

Semua tentang AIR....



APA PETANDA 2 EK???


Nak mimpi Ombak rindu lerr..heheheh..

baru kahwin awal bulan ni dh pregnant 2 weeks..:)

Alhamdulilah murahya rezeki budak F account 2..dh preggy dah pun,bru kawain 6/10 ari2..Semoga ALLAH  melindungi dia n anaknya..;)

Tuesday, 30 October 2012

Masalah baru yang timbul..( *_* )

Aduihhh..Hari ni agak stress ngan org 2,asyik col ak je arini..bukan xtau ak dh kahwin,suami ak pun xsuka n dh sound dia tapi degil je!!!!!!arrggghhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!GERAM.

Cool down...tarik nafas hembus2x.

Ingat,jgn nak mrah ko kan nk happy2 je(ckp dlm ati)

Okkeeh..( ^ _ ^ )

Pas2 col hubby ngadu,dia suh bhenti keje pas2 ckp kt dia nk keje pe pasni dia jawab ntah pas2 gelak je..%#^&^&&*(*.!!!

DOA..

Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat), dan Engkau jua 
sebaik yang mewarisi. 

Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik; sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa permohonan.

Ya ALLAH moga ada rezeki yang telah kau tetapkan pada ku Ya ALLAH...Ak hanya berserah padamu atas segala-galanya.Ya ALLAH walau apa pun yang kau tetapkan pada ku Kau tabahkan lah hatiku YA ALLAH.

AMIN YA ROBBAL ALAMIN...

Sunday, 28 October 2012

29.10.2012

Menunggu hari period..:)
Ya Allah Moga ada rezeki 2uk ak ya Allah..AMIN YA ROBBAL ALAMIN.

Raya Haji ..( ^ _ * )

25/10/2012
Raya haji kt kg hubby ak,Melaka...Mak mertua masak lontong,kuah kacang,rendang ayam,kari daging,lemang n ketupat..
Tapi sedih gak la sbb ak nk blik umah ak , col mak tnya mak masak pe..mak ckap masak rendang daging,gulai ayam,kuah kacang,daging bakar,ikan bakar,lemang,ketupt dll..hehehe klau kt umah ak memng masak bnyak sikit.

Sries ak ckp ak PEMALAS sangat kt umah mertua,xtau la klau mak mertua ak mengata or x tapi confirm mengata la kot..hehehehe

Dia Dapat Rezeki Berganda-TWINS

Wah....:) baru je kawin sebulan dh pergnant,twins plak 2..Senior ak kt sek men dlu,kino,Congrat for her,Sy doakan awak n baby selamat.AMIN:)

Tuesday, 23 October 2012

Mimpi

Mimpi pertama
-Ak mimpi kawan ak kt sek Amy pregnant,dia baru je kawin raya hari 2..Klau mimpi org pregnant 2       maknanya ad rezeki la dia 2,alhamdulilah murah rezeki dia..;)

-Ak mimpi kawan ak yang belum kawin Abby pregnant,alamak maknya lambat lagi la ak nak pregnant huhuhu..

Entah adakah mimpi 2 mainan tidur atau pentunjuk dariNya ak pun x tahu,berserah padaNya.

Mimpi kedua
-Mimpi ak n adik xleh nak balik umah sbb kete yg ak tumpang rosak,so col hubby dia xpickup(tidur)col ayah pas2 ayah marah sangat2 sebab dia ckp dia dh pesan kt mak suh amik kitaorg.

Mimpi ketiga
Ni bukan ak yang mimpi tapi adik ak..mimpi sedih dia cakap gigi atas bhagian depan tercabut.Allahuakbar,semoga tiada pape yg berlaku..Taun ni balik raya aji kt umah mak mertua,tapi hubby dh janji nak balik 3/11/2012 ke kg ak..yeahhh!!!(^ _ ^ )


Belajar dari kesilapan..;)

Assalamualaikum..

Hari semalam ak xdtg keje sebab sakit sebelah muka kiri(resung kot) sampai kepala,aduiihhhh penangan ikan sardin nih!
Hari semalam juga ak banyak motivasikan diri ak,ak bertanya pada diri ak mengapa ak bersedih jika ak datang haid,itukan ANUGERAH dari ALLAh juga.So ak xpatut menagis bagai nak rak atau kecewa.Ak bersalah sangat pada Allah s.w.t  sebab ak xsedar kesilapan 2..pengalaman TTC ni banyk memberi kesedaran sedikit demi sedikit pada ak..mengajar ak erti bersabar,redha dan yang penting JANGAN MARAH @ KECEWA dengan pencipta kita.Subhanallah jahilnya ak selama ini,hanya Allah saje tahu n silap ak padaNYA..

Malam xdi ak ckp kt hubby ak nak happy je,apa2 yang terjadi ak nak happy n xnak nk stress kan diri lagi.xnak obses lagi mencari ''benda2'' kt internet...

Actually ak sangat2 lega waktu sekarang,apa yang penting JANGAN BERSEDIH N KECEWA JIKA DATANG HAID KERANA HAID 2 ANUGERAH DARI ALLAH JUGA.ORANG LEN YANG TAK DATANG HAID LAGI SUSAH HATI.KITA YANG NORMAL NI TAPI XLEKAT, KENA BERSYUKUR2 PADA PENCIPTA KITA.

ALLAH HU AKBAR3x..

Wassalam..

Monday, 22 October 2012

V(1)Luah Perasaan

Assalamualaikum..

Hari ini sya sedih sangat n agak tertekan..sy tahu hari subur sy n lakukan yang terbaik pada ketika itu tetapi  tanda2 nak period 2 dh kian menghampir.Apa yang patut sy lakukan?Sya hnya mampu memujuk dri sndri ''xpe bulan depan mesti ada rezeki;)''

Terus terang sy ckp mungkin hati sya akan sedih-sesedihnya,kecewa n rasa xnak balik umah mertua jika adik ipar sy pregnant dlu..Tapi walaubagaimanapun jika takdir Allah sya kena lalui juga.Sya selalu ckp kt hubby''abang....jika adik abang dpt bby dlu,abg jgn sedih ye.Dia mengangguk kataku.Mungkin dia redha .

Tapi ak yang melalui bnda ni sentisa terpikir @ syok sendiri yang ak pregnant mcm bulan ni,hubby ckp ''BUAT XTAHU JE''.....Ada sesiapa x yg bleh ckp BUAT XTAHU JE,bagi sy ia mcm tipu dri sendri.Tgn ni kt office xabes2 search at google berkaitan TTC,TANDA2 HAMIL,PERIOD TAPI HAMIL,SENANG HAMIL..Cukup la!!!!!!!Tolong la berhenti dr search hal 2.

Ya Allah ak tahu kau sentiasa dekat dgn aku,Hi hamba Ku Aku  bagi ujian ini agar kau dekat dgn Ku...Ye betol sangat2,sekrg ni ak bce Quran hari2,sembahyang,mengadu pada Mu setiap hari.Klau dlu ak jenguk Mu Ya Allah 2@3 kali je sehari..Adik ak ckp''kakak ada hikmah di sebalik ujian itu,Dia nak kau dekat dgn Nya.''
Bila tiba2 kau meraguiNya,itulah datangnya dari SYAITAN..

Tiap kali ak buka fb ak mesti search sepupu ak n adik ipar ak 2,mane tau kot ada berita gembira tapi duka 2uk ak.Ak tulis arini utk melepaskan resah,kesedihan yang terpendam dlm hati.

Baru lega skit..:)

Ya Allah Tolonglah daku,kuatkan lah hati hamba mu ini Ya Allah.Ya Allah ak menunggu keajaiban dan kekuasan dari Mu ya Allah,mane tau ad rezeki utk ak.AMIN YA ROBBALALAMIN.

ALLAH HU AKBAR 3x.

Saturday, 20 October 2012

Congrat my bestfriend for her newborn..:)

Wah!!!!!kawn baik sy dh lahirkan babygirl  pagi semalam pada pkul 1.59(operation)seberat 3.2 kilo..Happy sangt 2uk dia..

Saya plak TAHNIAH kerana dh mula sakit pinggang perut-nak period la 2....means cycle bulan ni xjadi lagi!!!!Adoiiii..:(

Errmmmmmm no comment,nangis dlm ati je la.

Ya Allah berilah kekuatan kpd hamba mu ini..Semoga ada rezeki anak yang Allah tetapkan utk ak pada ms akan dtg..AMIN.

Wednesday, 17 October 2012

My Officemate is Pregnant..Me?????

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarggghhhhhhhh...:(

sebelah ak je dia duk...aduiihhhhh dugaan sungguh taun ni.

Tuesday, 16 October 2012

Jamuan Raya Haji

Officemate yang baru ni x best la....nak buat jamuan raya haji tapi mcm xnk join,ad patut nk bwk kuih rya je,stakat kuih rya non muslim pun bleh bwk at least bwk la mknan fair to everybody..tapi nanti ak bwk je la klau dorng nak mkn ambil je la xnak pun xpe.

Xdi yg pling best dua2 xtau nak buat keje,ari2 dh ajar langsung xamik note.BIJAK sungguh simpan dlm kepala otak je ak yg bpenglamn pun note tebal berinci2..huh!!!

XPUAS HATI..

Monday, 15 October 2012

BISA GUGUR KE???!!!!!

Balik dari office ak terus g MYDIN MART n SPEED MART with adik ak,tapi ak rasa len mcm sangt kt perut ni rasa pedih n perit2 je...bisa dari ggur ke????
Balik ke rumah ak penat tahap xleh nak ckp penat ak 2,sakit seluruh badan ni pinggang ,punggung n perut rsa pedih2 je.

N tgh mlm ak xleh tido sbb terlalu penat,rsa nk nangis pun ada.Ya Allah penyakit apa yang menimpa diri ak  ni..:(  tabahkan lah ak menghadapi ujian Mu ni.



Murahnya rezeki mereka..:)

Issshhhhhhh mereka2 yang kawin pada tahun ni sume nya dh prgnant..;)  bestkan jadi dorang kn,murahnya rezeki anak Allah kurniakan kpd mereka...ak tahu sbb ak buka FB arini heheheh.

Kt tmpat keje ak,yang kawin tahun ni n tahun lepas sume nya dh PREGNANT!!!!!!yang menambah anak pun ada,tinggal ak n sorang budak dept account(kawin taun ni) je yang belum prgnt lagi..huhuhu.:(

Aku?????.....................
still lagi menungu n terus menunggu rezeki itu...BILA WAKTU ITU AK PUN XTAHU.

Ya Allah Kurniakan Zuriat kpd Aku n Suami ku,semoga doaku  mendapat tempat di sisiMu AMIN ....

Berdoa sahaja agar ada rezeki 'itu' sempena RAYA QURBAN pada tahun ini.

Tuesday, 9 October 2012

Sakit pinggang n punggung..!!

Aduiihhhh satu1 penyakit datang ni,ni sakit tulang punggung la plak.....nape la mcm ni ek????

Monday, 8 October 2012

Story 1: Balik Kg

8/10/2012(at office)
Rasanya dah dekat 2 minggu asyik sakit kepala ringan n bahu terasa sangt lenguh..sebab apa ek??
ke sebab minum susu kambing????????atau tension??

Xdi g toilet n time kencing ada lendir darah fresh,sikit je x bnyak pun..period xabes ni,baru abes period 3 ari.Tapi xdi g toilet dh xde.

6/10/2012
Ak blik umah mak ak,best sangt sbb sume org blik...:)lagipun musim mak tanam jagung madu n kacang.yummmmmy.........:)
Rindu kt mak n ayah,sayu plak hati ni bile blik n tgok mak n ayah lambai tangan kt dpn muka pintu.Rasa sebak je sbb sejak dh kawin ni ak dh xbnyak luang masa,borak n tidur(dgn mak) dgn dorang...Adik ad citer kt ak,mak ckp dia sedih sbb dlu kalau ak blik msti tdo ngan mak tapi skrg dh x mcm 2 lagi..sob..sob..sob:(
klau ikutkan hati ak ni tiap2 minggu ak nk blik jmpa mak n ayah.Terlalu banyak perubahan bila kita dh kawin ni,rsa macam dh jauh sangt dgn dorng..;(

Berurut
Gi berurut ngan mak esah,aduuihhhh sakitnya.dia ckp urat kt rahim ak kembang....sakit nya masih terasa sampai skrg.

Time balik singgah rumah kkak ipar ak kt Chenor n ada baby baru 3 ari je kuar,berat dia hanya 2.2 kilo kecil sangt..Ak doakan  mak n baby 2 sihat  aminnnnnn............




Thursday, 4 October 2012

Susu Kambing + Kurme so yummmyyyyyyy..;)

Sries...susu kambing blend ngan kurma sangat sedap..Ari jumaat pagi ak start mnum,ambil keberkatan hari JUMAAT,insyaallah..Usaha tangga kejayaan(^ _ ^ )

Wednesday, 3 October 2012

Susu kambing + Kurma.

Semalam cik hubby beli 5 botol susu kambing n sekotak kurma...tapi xtau nak minum time bila,tnya kwn kt office dorang ckp susu kambing 2 panas klau ada orang yang minum xtahan dengan panas susu 2 bleh kuar ruam kt muka n badan...Aduiiiih mcm mne ni,harap2 xmcm 2.
xpe yang penting sekali "NIAT n TAWAKAL kpdNYA''..:( ^ _ ^ )
 
Kepada yang puas berusaha denggan bermacam-macam cara. Jangan mudah berputus asa.

Cubalah pula petua @ amalan ini....

1. Ambil 4 biji buah kurma...suami genggam 2 biji, isteri genggam 2 biji
2. Kemudian,buang biji kurma tu
3. Blend @ kisarkan kurma tadi bersama dengan susu kambing
4. Minum air campuran kurma dan susu kambing tersebut sorang segelas.
5. Amalkan sekali sahaja dalam seumur hidup.YANG NI SURVEY DLM INTERNET SUH MINUM HARI2.
6. Kemudian, amalkan minum susu kambing setiap hari waktu pagi.

InsyaAllah mujarab. Selamat mencuba.

Tuesday, 2 October 2012

Xde bakat n air tangan 2uk buat dessert ( ~ _ *)

Sakit perut disebelah  pusat kiri,berdenyuttttt je...knape ek??ke normal je period sakit kt tempat 2.

Ni nk bercerita tentang title kt atas,mlm xdi ak try la buat puding trifle,bahan2 adalah dlm Rm20.00 tapi hasilnya hahahahah langsung xjadi.
Dlu buat agar2 roti je kot,pun xjadi jgk sampai cik hubby ckp ''dah memang xde bakat'',kuang asam punya husband.Kalau nak buat dessert je mesti hubby ckp''jadi ke?,sedap ke?''(terus muka ak tarik muka 14 inci,merajuk)

Tapi mlm ni...............nak try buat lagi tgh pk npe xjadi,custard kurang masak ke?aduiihhhh:(

Hobby Baru..;)

Arini keje ak kt office adalah mencantikkan blog ak yang asal nya xcantik n menarik langsung....Sekarang ok la,comel la jgk blog ak neh hehehehe puji diri sendri.

INTERVIEW
Kan ak ad ckp ad dpt intervw,so pagi xdi ak pun gi la intrvw 2...kilang dia alamakkkkkk bau kaki,bau minyk sume ad fenin kpale den ni.Tapak kaki ak usah ckp la hitam je,blik dr office trus g toilet basuh kaki,aduuuiiii nasib bdn.Ak pun c kp kt hubby ''abang klau dpt,xtau la nk g or x."Cantik n bersih lagi udara kt comp ak skrg wlaupun compny ak ni dh 5 bulan pending xbayo KWSP.