My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 1 August 2017

Baby Amsyaar kena denggi

Pekara ni terjadi pada tahun lepas dalam bulan November msa tu Amsyar 9bulan mcm tu,ak xsangka pekara ni boleh berlaku pada anakku Amsyaar.Demam on off sebelum tu ada demam n doctor sahkan ia demam campak,kemudian kluar bintik2,minggu depannyer demam lagi n kali ni lebih teruk sampai dia lembik!!!Kitaorg bergegas ke Hospital Salam n doctor sahkan ia denggi sbb ruam denggi tu dh keluar dengan banyakkanyer,mcm mngerutu seluruh bdn muka,kakinyer.
Berkampung selama seminggu juga di Hospital,alhamdulillah tiada masalah yg besar beraku pada anak kami.
Amsyaar bnyak betul dugaan yg Allah bagi ketika nak besarkan kamu.
Masa ni ak mengambil keputusan untuk berhenti kerja kerana desakan bos yang xdpt terima sbb ak kerap cuti tanpa gaji.

Banyak pekara berlaku tahun lepas sehingga ak xdapat lagi nk bkongsi cerita disini.
Antaranyer ak diberhentikan kerja kerana kilang tutup,ak menganggur dlm 2 bulan mcm tu.Ak alami kemalangan dengan anak2(tapi semua selamat)

Sekarang ni kehidupan ak sekeluarga semakin stabil.Amsyar dah berumur 1tahun 5 bulan,manakala baby girl kesayangan kami bulan depan dh genap 4tahun.

Perancangannyer tahun depan nak hantar sekolah.

Pengasuh pula alhamdulillah anak suka sgt duduk dengan pengasuh,pagi2 ak hantar siap lambai2 lagi.

Kerja baru skrg ni amat susah ak nk pegang HP,bnyk kejenyer.

T jumpa lagi ye kwn2.