My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, 8 May 2016

My baby boy-Amsyaar Neqrees.

Alhamdulillah arini dah hari ke84 Amsyaar Neqrees di lahirkan.Membesar bagaikan juara dan sgt aktif.
Smlm tarikh keramat tuk baby boy ni 8/5/2016 amsyar dh boleh meniarap dengan sendiri,cepat??yup sgt cepat huhu sampaikan ak takut n risau sbb rasa mcm dia kecik sgt lagi nk meniarap mcm tu.Berbeza sgt dgn kakaknyer dlu syifa yg meniarap waktu berumur 5bulan.

Chkup 2bulan aritu perkembangan sgt positif:

Lahir 2.9kg
2bulan kemudian 5.1kg huhu nmpak x semangat nyer dia mbesar.

Sgt2 berbeza dgn kkaknyer,tulang pun kuat sbb amsyar xnk baringdia nk duduk mcm umo 6,7 bulan n nk dukung aje kejenyer.Dah boleh tgok2 objek bwarna mata bulat xbkedip2 hehehe syg jgn la cepat mbesar mama xpuas nk main nati.

Yang pling risau n takut amsyar dh pandai mngigit time hisap susu,sakit juga sbb gusi tu keras.
Apepun rasa betul pbezaan anak sulung n kdua ni.kkaknyer sgt lembut n adikyer lasak.


No comments:

Post a Comment