My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 9 May 2016

Kehadiran adik dalam hidup Syifa.

Syifa anak yg kami tunggu selama 3tahun tuk dapatkan dia,dan ak bsyukur dia dilahirkan dgn begitu indah putih melepak.Breastfeed selama 2tahun 5bulan,tido celah ketiak tiap2 hari.Sgt manja ye!

Ari pertama ak kenalkan adik dia,mukanyer sgt tkejut n paling kitaorg risau dia xleh trima bila adik dia nk myusu sbb masa tu syifa still nyusu ngan ak.Dan betul jangkaan kitaorg dia sgt2 xmenyukai adik dia,sminggu adik lahir dh kena ketuk kepala dgn toy robocar poli huhu menjerit ngis si kecik tu.
n seterusnyer adik dia menjadi sasaran dia melepaskan marah dia kt ak.
Seminggu pertama bkongsi susu bdn,tapi ad hikmahnyer juga syifa susu bdn sbb susu ak xbengkak sgt syifa tolong mama dia hehehehe lega sgt.
Ajaibnyer selepas sminggu dia sendiri xnk susu bdn,alhamdulillah xyah la ak pening2 pikir mcm mane nk stop susu bdn tu.

Arini dh 84hari adik dilahirkan dh bnyk juga la dpt rotan ngan kitaorg,tgn tu laju je cepuk adik dia.kdg2 saje je dtg pukul adik dia,mengis xkira masa la setiap 5minit aik ngis aje xtau nk ape.dlm kete dia yg nk duk atas riba,so adik tpakse kena beralah duk dlm carseat.tido pun sama kena mghadap gosok2 dia dulu bru bleh tidokn adik dia.jujur ak ckp kitaorg sgt2 stress nk bhadapan dgn dia.rasa kdg2 tahap geram nk cepuk2 aje tapi istifar bnyk2.
Sekarang dia dh ok skit dh geng ngan ayah dia,mama lega sgt.

No comments:

Post a Comment