My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, 22 May 2016

Amsyar -demam

Isnin lepas 16/5/16 sepatutnya Amsyaar amik injection untuk 3 bulan tapi ditangguhkan sebab demam.Msa check demam suhu 38,doc masukkan ubat demam ikut punggung tuk redakan demam n bagi ubat minum juga.Dalam pukul 3.00pm balik ak tgok keadaan Amsyar xcukup baik mcm dia terkejut2 org ckp tu simptom2 nk sawan.Tapi keadaan dia xaktif mcm sebelumya,mngerang mcm org tua dh tgoknyer.Pukul 7.00 keadanyer mcm btambah xbaik lembik n xaktif,ak plak ptg tu tiba2 demam juga.berjangkit kot dgn baby,pukul 9.00 mlm mcm tu ak rasa xsedap ati lihat keadaan baby yg lembik semacam so hubby decide g hosp trus.Msa kt umah suhu dlm 38 lagi.
Sampi hosp check suhu 39 n ambil ubat kdua ikut punggung,n kitaorag ckp kt doc nk admit je sbb risau kt baby lagipun umah kitaorg xde klinik 24jam n hospital jauh.Sedinyer tgok proses jarum nk msukk tu,doc n nurse suh tggu luar je,sedih sgt hati ni dgr tangisan baby masa tu 2 bulan dh kena mcm tu.Mlm tu admit masuk air pun suhu sama 39,ak pun demam suhu 39 dgn sakit kpla sgt2 ak telan panadol je.Mr hubby blik sbb bilik xde single penuh so kena share bilik.
Esoknyer baru dpt bilik single,check darah ad kuman,air kencing pun ad kuman.So berkampungla duk hosp selama 5 hari.ayahnyer terpkse la ulang alik dri hosp ke tmpt keje termasukla Syifa.

No comments:

Post a Comment