My Journey..:)


27 May 2011
Nikah n Sanding..:)
4 June 2011
Jemput menantu at Melaka
2011
dah berurut sebnyak 2x,actually baru start nak baby after raya (Sept 2011).
2012
March 2012 start jumpa doctor pakar
masalah yg dihadapi:
TELUR TIDAK MATANG
1St cycle
clomid 50g-failed
2nd cycle
clomid 100g + suntikan besarkan telur on 9/5/2012-positive on 9 June 2012(xtau brape Minggu)
14july keguguran
-Berurut selama 2 hari di kg
-August(berurut di Klang)
3th Cycle
clomid 100g + suntikan pecahkan telur telur on 12/9/2012-Failed(period on 30/9/2012 -5/10/2012)
Stop treatmnt ..
6/10-berurut ngan cik esah
8/10-ad kuar drah fresh n lendir,sekali shaja.
5/11/2012-12/11/2012 failed- period this morning:)-delay 5 days.
2013
12/01/2013-Positif n soon to be mommy..;)


2015

8/04/2015-50g clomid dgn Dr Zambri Failed telur hanya dlm 15mm

15/05/2015-100g ambil dari klinik panel result positif 15/06/2015


Doakan ikatan cinta kami

Daisypath Anniversary tickers

My little Prince Charming

Lilypie First Birthday tickers

Aamily NurSyifa

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, 8 November 2015

Pediasure vs Dutch lady

Nak citer pasal susu je post ni.


Alkisahnya syifa dh mcm2 try susu dari kecik Anmum >lactogen>Enfalac>S26>Dumex>Sustagen..semua susu ni dia sembelit!!!

Kemudian mama tukar susu pediasure sbb krsan dri sembelit tu dia xbrape nk mkn n berat badan turun sama je....bila tukar pediasure berat biasa je cuma susu ni khas tuk bdk xnk mkn.Lama juga syifa tukar susu ni rasanya kt setahun tu pun ayah dia tukar3 sbb susu ni mahal,setin rm83(harga speedmart) x4minggu so total 332 kdg2 smpai 400.sbb susu ni manis n sedap syifa mmng kuat susu kdg2 xsmpai 15 minit minta sekali buat 7-8auns kejap je abes.

Bila dh 2 taun ni n soon nk dpt adik ayah dia nk tukar susu lagi sbb mahal hehehe.pas minum ubat cacing my hubby try la susu Dutch lady sbb susu tu je kitaorg blom try lagi n resultnyerr tersangat positif.berat dia naik n semua tegur dia semangat n tembam yeaaayyyy!!!!!!hahaha punya la setahun bgi susu mahal xnaik2 bdn ni 2bulan je mnum ducthlady dh nmpk perubhan naik bdn tu.balik kg pun ckp nape syifa dh berat n tembam tiba2 hehehe..

Syukur la kan...tapi susu mmng kuat ye,mlm bgun 5x mnta susu.tu pun kdg2 sembelit juga tapi ok lagi la maybe dia kurang mnum air or ad mkn coklat2.

Mama buat dadih sudu,tgok dia sedut hehehe..bgi gambo ni kt whsp family ckp syifa nmpk bolat

Konvokesyen Hubby

Isnin lepas genap 6 bulan konvo ny hubby di upm.Alhamdulillah dari syifa lahir smpai skrg syukur dia abes study master dgn jayanya..huhu rasanya pasni hrp jgn ler nk smbung lagi hehehe..penat sungguh ada anak kecik n kebanyakkannya kita urus sndri.syifa dr baby smpai 1tahun dia xbrape nk ayah dia sbb ayahnya busy class smpai mlm,main ngan anak time cuti.so syifa xbrape rapat dgn ayahnya ketika bawah 1 tahun.

Skrg ni alhamdullilah dia dh rapat dgn ayahnyer,hubby jnji abes study dia chayok2 nk dekat ngan anaknyer n syukur dia buat apa yg dijanji.pagi n ptg amik ank dr pngasuh n bwk anak g taman.klau dlu ak yg amik n hantar syifa dr pngasuh.

Masa time konvo tu ak tersangat la risau sbb tinggal syifa dgn ayah mertua n adik ipar kt luar bukan apa dia nk tido xnk dgn org lain.ak masuk kul 730 dgn mak mertua tu pun ak dh resah asik tnya syifa ok ke,ngantuk ke sbb dia bgon awal kul 6 pagi.Nasib baik kul 9 nama my hubby dh pnggil dia amik skrol settle semua ak cepat2 kuar sbb adik ipar ak ckp syifa dh start meragam,bgi susu xnk,suh bring dlm stroller xnk.Ak kluar n bringkan dlm stroller gosok2 bdn dia skit trus tido hehehe ni betul2 ngantuk ni.

Masa kemuncaknya kul 1230 tu semua graduan dh kluar ak rasa nk pitam,maybe ramai sgt org..ak bgambar la bdiri skeping dua ak rasa nk pitam sgt,pastu mak mertua ak ckp balik la sbb dia dh tgok ak xlrt smacam,otw ke tmpat kete ak nk pitam lagi.last skali ak duk je tepi jln tggu husb n ayah mertua ak amik kereta,guard xbgi masuk ckp xleh lalu jln ni tapi ayah mertua ak ckp menantu dia mgandung nk pengsan huhu nasib baik guard tu bleh tolak ansur..so my hubby xleh la bgambo bagai time tu hehehe.

Mggu lepas ari sabtu kitaorg dtg la blik kt upm bgambo semula tapi tanya mak n ayah la..huhu kesian dia.